Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2019 19:53

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-1: Με γκολ στο 90’ έμεινε ζωντανή για την παραμονή (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-1: Με γκολ στο 90’ έμεινε ζωντανή για την παραμονή (φωτό)

Με γκολ στην εκπνοή του αγώνα η Ομόνοια επικράτησε χθες στο “Γ. Λουκαρέας” της Κυπαρισσίας με 2-1 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή στην Α’ τοπική.

Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή στο σκορ, αφού η Καλαματιανή ομάδα βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ (μόλις στο 10’). Παρότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αγωνίστηκε στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να μπορέσει να φτάσει στην κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος. Αρχικά στο 73’ κατάφερε να ισοφαρίσει και στο 90ό λεπτό να φτάσει στην ανατροπή, με τους Πολυμενέα και Ροβολή αντίστοιχα να σημειώνουν δύο πολύτιμα γκολ. Βέβαια σημαντικό ρόλο στη νίκη έπαιξε και ο Κατσαρέας, ο οποίος όποτε χρειάστηκε με τις επεμβάσεις γλίτωσε την ομάδα του από άλλα γκολ.

Η Κυπαρισσία από τα πρώτα λεπτά έδειξε ότι κατέβηκε να αγωνιστεί με μοναδικό στόχο τη νίκη. Μπήκε δυνατά έχασε ευκαιρίες και μόλις στο 10ό λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στη συνέχεια όμως παρά τις προσπάθειες των παικτών της δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο γκολ ώστε να εδραιώσει τη νίκη της.

Πήρε πίσω το πέναλτι!

Η φάση που θα συζητηθεί έγινε στο 82’ όταν ο Βασίλεφ μπήκε στην περιοχή και από μαρκάρισμα του Στυλιανόπουλου βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής Γιαννόπουλος σφύριξε την παράβαση με τους παίκτες της Ομόνοιας να πέφτουν απάνω του και να διαμαρτύρονται ότι δεν υπήρξε κανένα φάουλ και δεν έπρεπε να υποδείξει κάτι. Δευτερόλεπτα μετά και με τη σύμφωνη γνώμη του α’ βοηθού Αδαμόπουλου, έδωσε έμμεσο φάουλ υποδεικνύοντας ότι ο επιθετικός της Κυπαρισσίας έκανε θέατρο για να κερδίσει πέναλτι.

 Φάσεις – γκολ

Στο 3’ φάουλ Χρονόπουλου από πλάγια θέση, ο Φέστας με το πόδι προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αλλά την έστρωσε στον Αριδά, ο οποίος με κεφαλιά θέλησε να σκοράρει, όμως ο Κατσαρέας μπλόκαρε άνετα. Στο 7’ ο Θεοχαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Αριδάς με κοντινή κεφαλιά, σχεδόν από το α’ δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 9’ ο Φέστας εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα η οποία έφτασε στον Δημητρίου αυτός με διαγώνια κεφαλιά προσπάθησε να τη στείλει στην απέναντι γωνία των διχτύων, όμως πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 10’ μετά από σέντρα του Τάνεφ, ο Σπυρόπουλος βγήκε πίσω από τους αμυντικούς και από το πέναλτι σχεδόν σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Κατσαρέας, όμως στην επαναφορά με νέο σουτ την έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε το 0-1.

Στο 13’ ο Πεΐδης με συρτή εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να σκοράρει όμως ο Μικελόπουλος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια με το ένα χέρι. Στο 22’ σουτ του Καραβούλια από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής η μπάλα στην αγκαλιά του Κατσαρέα. Στο 24’ δυνατό σουτ του Θεοχαρόπουλου έξω από την περιοχή ο Κατσαρέας εκτινάχθηκε στο αριστερό “Γ” της εστίας του και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 43’ ο Χρονόπουλος με ωραία εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή προσπάθησε να νικήσει τον Κατσαρέας ο οποίος εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 47’ ο Τάφα έκανε τη σέντρα σουτ θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Μικελόπουλο, όμως αυτός εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με το ένα χέρι έβγαλε την μπάλα κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Τζανετάκος επιχειρώντας να σκοράρει, όμως η μπάλα πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 55’ παράλληλη πάσα του Πολυμενέα στον Τζανετάκο, αυτός επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 73’ ο Δημητρίου από αριστερά έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή, ο Ροβολής έκανε την προβολή αλλά δεν βρήκε την μπάλα, που έφτασε στο πίσω δοκάρι σχεδόν στον Πολυμενέα, που ήταν αμαρκάριστος και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 90’ ο Πεΐδης έφτασε στην αντίπαλη περιοχή από τα πλάγια έκανε τη σέντρα, αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Ροβολής, ο οποίος αν και με πλάτη στην εστία κοντρόλαρε την μπάλα γύρισε και με σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Μικελόπουλου διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο το τελικό 2-1 και μετά πανηγύρισε έξαλλα με τους συμπαίκτες τους στην κερκίδα που ήταν οι φίλοι της Ομόνοιας.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Γιαννόπουλο, για τον οποίο οι δύο ομάδες εξέφρασαν τα παράπονα τους, για αποφάσεις του στη διάρκεια του αγώνα. Βοηθοί διαιτητές ήταν ο Αδαμόπουλος και η Τσουκάλη.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Οικονομόπουλος, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Μπάλλας (38’ λ.τρ. Τζανετάκος), Φέστας, Πεΐδης, Πολυμενέας, Ροβολής (92’ Γουδέλης), Τάφα, Δημητρίου (95’ Γιαννέλης).

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μικελόπουλος, Θεοχαρόπουλος, Ζαφείρης, Μιτρόφ, Ανδρούτσης, Αριδάς, Καραβούλιας (78’ Μπαριαμάι), Χρονόπουλος, Σπυρόπουλος, Κ. Κωνσταντόπουλος, Βασίλεφ (91’ Αθ. Κωνσταντακόπουλος).