Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2019 19:12

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 5-6 πεν. (1-1 κ.α. και παρ.): Σπουδαία πρόκριση στα πέναλτι! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 5-6 πεν. (1-1 κ.α. και παρ.): Σπουδαία πρόκριση στα πέναλτι! (φωτό)

Το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας πήρε ο Ολυμπιακός Ανάληψης, που επικράτησε, προχθές το απόγευμα στο “Πέτρος Γεωργανάς”, του Πανθουριακού με 6-5 στα πέναλτι.

Το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του έληξε ισόπαλο 1-1, με τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στο 60’ με τον Μερκούρη και τους ερυθρόλευκους να απαντούν στο 3ό λεπτό των καθυστερήσεων με τον Πανταζή. Στην ημίωρη παράταση που ακολούθησε, το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι ώστε να αναδειχθεί ο νικητής. Συνολικά οι παίκτες των δύο ομάδων εκτέλεσαν 16 πέναλτι, με τους δύο τερματοφύλακες Νίκο Κόκκαλη του Πανθουριακού και Νίκο Κατσίποδα του Ολυμπιακού να αποκρούουν 5 από αυτά. Ο Κόκκαλης τα δύο συνεχόμενα, που εκτέλεσαν οι Αλεβίζος (το 4ο) και Δουρούμης (5ο), ενώ ο Κατσίποδας απέκρουσε τα πέναλτι των Μπιτσάνη (το 1ο), Δημητρακόπουλου (το 4ο) και του Κοστρίβα (το 16ο, τελευταίο), με το οποίο έδωσε και την πρόκριση στους φιλοξενούμενους.

Το πρώτο 45λεπτο

Σε ότι αφορά τον αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τίποτα το ιδιαίτερο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να αποδώσουν σωστό ποδόσφαιρο και να μην φτάνουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έγιναν μόλις δύο φάσεις και αυτές από την πλευρά του Πανθουριακού, όπου θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο σκορ.

Στο 21’ ο Γιαννακόπουλος έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, εκεί που κινήθηκε ο Κάϊας, ο οποίος με συρτό πλασέ προσπάθησε να σκοράρει, όμως σχεδόν πάνω στη γραμμή πρόλαβε και έδιωξε ο Δουρούμης γλιτώνοντας την ομάδα του από σίγουρο γκολ. Στο 43’ ο Μπιτσάνης μπήκε στην περιοχή και “έκοψε” την μπάλα προς τα πίσω για τον Μερκούρη αυτός σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, μετά και τις φωνές που τους έβαλε στη διάρκεια του ημιχρόνου, ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουν τη νίκη. Πήραν το έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις στην εστία του Κατσίποδα, αλλά μόλις μία φορά και αυτή στο 60’ κατόρθωσαν να σκοράρουν. Από εκεί και μετά συνέχισαν την προσπάθεια για να βάλουν και άλλο γκολ, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να κάνουν παιχνίδι και να απειλήσουν την εστία του Κόκκαλη. Ολα αυτά μέχρι το 93’ όταν ο Πανταζής που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς κατόρθωσε να σκοράρει και να στείλει τις δύο ομάδες στην ημίωρη παράταση.

Στο 48’ σέντρα του Γιαννόπουλου ο Παντσιώτης έδιωξε την μπάλα πάνω στον Διαμαντή αυτός σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Κόκκαλη. Στο 60’ ο Τρίψας εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο πίσω δοκάρι σχεδόν, εκεί πετάχτηκε ο Μερκούρης και με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Στο 71’ από κόρνερ του Πατσιώτη, ο Τσώνης δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε με το κεφάλι για να τη σπρώξει στα δίχτυα, όμως αυτή είχε πορεία προς την εστία και πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος, πρόλαβαν οι αμυντικοί και την απομάκρυναν. Στο 74’ σέντρα του Μπιτσάνη στο πίσω δοκάρι ο Σπυρόπουλος δεν πρόλαβε να πλασάρει όπως θα ήθελε για να σκοράρει και πάσαρε στον Μπαζάνη ο οποίος σούταρε αμέσως για να αποκρούσει αρχικά ο Μωραγιάννης και στην επαναφορά ο Μπαζάνης κλείστηκε και δεν μπόρεσε να απειλήσει εκ νέου την εστία του Ολυμπιακού Ανάληψης.

Στο 93’ ο Κατσιμαγκλής έκανε τη διαγώνια μπαλιά στην μικρή περιοχή, εκεί πετάχτηκε ο Πανταζής και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 100’ ο Πατσιώτης προσπάθησε να σκοράρει με φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο “τείχος” άλλαξε πορεία και πριν καταλήξει στα δίχτυα, ο Κόκκαλης εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια διώχνοντας την μπάλα πλάγια. Στο 105’ σε σέντρα στην περιοχή ο Μερκούρης προσπάθησε με ψαλιδάκι να σκοράρει όμως δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 116’ συρτό σουτ του Τρίψα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δεν ανησύχησε τον Κατσίποδα, ο οποίος έπεσε στην πορεία της μπάλας και μπλόκαρε.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μετά το στρίψιμο του νομίσματος από τον διαιτητή Ψηλοπαναγιώτη, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πρώτοι να εκτελούν τα πέναλτι. Οπως προαναφέραμε εκτελέστηκαν 16 πέναλτι, κάτι που δεν έχουμε δει να γίνεται συχνά σε αγώνες του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Ο Παλιάς έκανε το 0-1, Μπιτσάνης απέκρουσε ο Κατσίποδας, Τσώνης πέτυχε το 0-2, Νινιός μείωσε σε 1-2, Πατσιώτης “έγραψε” το 1-3, Τρίψας μείωσε σε 2-3, Αλεβίζος απέκρουσε ο Κόκκαλης, Δημητρακόπουλος απέκρουσε ο Κατσίποδας, Δουρούμης απέκρουσε ο Κόκκαλης, Γιαννακόπουλος ισοφάρισε 3-3, Κρεμμύδας το 3-4, Εμμανουήλ το 4-4, Πανταζής το 4-5, Καράμπελας το 5-5, Κουκούτσης το 5-6 και Κοστρίβας απέκρουσε ο Κατσίποδας.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης, με βοηθούς διαιτητές την Αθανασόπουλου και τον Ταγάρη.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Νινιός, Γιαννακόπουλος, Δημητρακόπουλος, Μούσα (46’ Παντσιώτης), Καράμπελας, Σπυρόπουλος (86’ Κοστρίβας), Μερκούρης (111’ Εμμανουήλ), Μπιτσάνης, Τρίψας, Κάϊας (39’ Μπαζάνης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Κατσίποδας, Γιαννόπουλος (84’ Κατσιμαγκλής), Μωραγιάννης, Κρεμύδας, Δουρούμης, Τσώνης, Αλεβίζος, Χαρλέπας (84’ Πανταζής), Χαρμπίλας, (69’ Πατσιώτης), Πάλιας, Διαμαντής (58’ Κουκούτσης).