Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 19:19

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ 2-0: Συνέχισε την ανοδική του πορεία (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ 2-0: Συνέχισε την ανοδική του πορεία (φωτό)

Με το νεαρό Αντώνη Αθανασόπουλο να αναδεικνύεται “χρυσή” αλλαγή, ο Πανθουριακός νίκησε προχθές το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία τη Μεθώνη με 2-0.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής σημείωσε και τα δύο γκολ του Πανθουριακού και τον οδήγησε στην 6η νίκη του στο πρωτάθλημα και τρίτη συνεχόμενη, απέναντι σε μία ομάδα, με την οποία μοιράζονταν μέχρι προχθές την 4η θέση στη βαθμολογία. Παράλληλα διατήρησε την ομάδα της Θουρίας μοναδική αήττητη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Μάλιστα οι νικητές διατήρησαν σε ένα ακόμη παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα κτίζοντας έτσι ένα ρεκόρ, καθώς οι “κυανοκίτρινοι” είναι η μοναδική ομάδα και στα τρία πρωταθλήματα (Α’ τοπική, Α1, Β’ και στους τρεις ομίλους), που διοργανώνει η ΕΠΣΜ, που δεν έχει δεχτεί γκολ.

Με αυτή τη νίκη ο Πανθουριακός συνέχισε την ανοδική της πορεία στο φετινό μαραθώνιο της Α’ τοπικής, βρίσκεται μέσα στην πρώτη 4αδα και εξακολουθεί να παραμένει ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η Μεθώνη στη δεύτερη έξοδο της στην Καλαμάτα μετά από δύο εβδομάδες, αν και έκανε καλή εμφάνιση και έχασε καλές ευκαιρίες για γκολ, δεν κατάφερε να φύγει από τον Κορδία με ένα θετικό αποτέλεσμα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όπως είχε συμβεί και πριν από δύο εβδομάδες στο Ασπρόχωμα με τον Απόλλωνα, γνώρισε την ήττα με δύο γκολ που δέχτηκε στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα, κάτι αντίστοιχο έγινε και στην προχθεσινή αναμέτρηση με τον Πανθουριακό.

Φάσεις – γκολ

Στο 9’ ο Σούλα έκανε τη σέντρα στο β’ δοκάρι, εκεί που κινήθηκε ο Πουλάκος, που έπιασε το σουτ, όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 11’ ο Κανελλόπουλος έκανε τη σέντρα, στην πορεία της κινήθηκαν αμυντικοί και επιθετικοί, που δεν την βρήκαν και κατέληξε στον Εμμανουήλ. Αυτός σχεδόν στη γραμμή της περιοχής με ωραία προσποίηση απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε για να εκτιναχθεί στο αριστερό “Γ” της εστίας του ο Μίντζηρας και με σωτήρια επέμβαση έδιωξε την μπάλα κόρνερ.

Στο 36’ σουτ του Τρίψα έξω από την περιοχή, η μπάλα κτύπησε στον Τομαρά και έφυγε πλάγια εκεί που κινήθηκε ο Σπυρόπουλος, ο οποίος πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και με συρτό σουτ στη δεξιά γωνία του Μίντζηρα επιχείρησε να σκοράρει, όμως ο τερματοφύλακας της Μεθώνης, έπεσε στην πορεία της μπάλας και απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια. Στο 45’ ο Σούλα με φάουλ από πλάγια θέση σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και να φύγει πλάγια. Στο 68’ μπροστινή διαγώνια μπαλιά του του Πιρές για τον Σπυρόπουλο, αυτός με κούρσα λίγο κάτω από το κέντρο, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ, όμως ο Μίντζηρας που πρόλαβε να “κλείσει” την αριστερή του γωνία απέκρουσε με σωτήρια με γροθιές και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 71’ ο Σπυρόπουλος έκανε τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι σχεδόν ο Πιρές κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος γύρισε προς την εστία, όμως έκανε αδύναμο σουτ και μπλόκαρε εύκολα ο Μίντζηρας. Στο 76’ ο Σπυρόπουλος έκανε τη σέντρα στο β’ δοκάρι, εκεί που ήταν μόνος αφύλακτος ο Αθανασόπουλος, ο οποίος με συρτό σουτ επιχείρησε να σκοράρει, όμως με εκπληκτική εκτίναξη στη δεξιά του γωνία ο Μίντζηρας απέκρουσε αρχικά, η μπάλα έφτασε και πάλι στο νεαρό επιθετικό του Πανθουριακού, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-0. Στο 80’ ο Μίντζηρας έκανε έξοδο για να προλάβει την επέλαση του Πιρές, που πρόλαβε να “τσιμπήσει” την μπάλα, αλλά την έστειλε πάνω στο σώμα του τερματοφύλακα της Μεθώνης και στη συνέχεια από την “επαφή” που είχαν βρέθηκε στο έδαφος με τους γηπεδούχους να ζητούν από το διαιτητή Καρβούνη να δώσει πέναλτι. Ομως ο διαιτητής δεν διαπίστωσε κάποια παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 82’ ο Τομαράς έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Πουλάκος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ στην κίνηση προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Κόκκαλης κατάφερε να μπλοκάρει. Στο 90’ ο Σούλα με φαλτσαριστό σουτ σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχή προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα έφυγε άουτ ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 92’ ο Μπαζάνης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, καθώς είχε μπει δευτερόλεπτα νωρίτερα αλλαγή στο παιχνίδι, “έκοψε” με το κεφάλι μια μπροστινή μπαλιά, στη συνέχεια τροφοδότησε τον Αθανασόπουλο, που ήταν πίσω από τους αμυντικούς της Μεθώνης, έφυγε πίσω από τη γραμμή του κέντρου έφτασε στην περιοχή απέφυγε με ωραία κίνηση τον Μίντζηρα και να και έφυγε προς τα πλάγια κατάφερε με διαγώνιο σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής Καρβούνης και οι βοηθοί Γ. Μιχαλόπουλος και Ηλ. Ρηγόπουλος.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Παντσιώτης, Παπαγιαννόπουλος, Δημητρακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καράμπελας, Σπυρόπουλος, Εμμανουήλ, Πιρές (91’ Μπαζάνης), Τρίψας (87’ Ράπτης), Κανελλόπουλος (57’ Αθανασόπουλος).

ΜΕΘΩΝΗ: Μίντζηρας, Τομαράς, Καγιανάς (79’ Βασιλόπουλος), Παπανικολόπουλος, Κουτίβας, Σαμπάνι, Ηλιόπουλος, Πουλάκος, Πεΐδης, Παυλόγιαννης (59’ Παπαδημητρίου), Σούλα.