Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 15:36

Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ: Πρωταθλήτρια μόνο με νίκες, ο Δ. Μάλαμας μιλά για την εντυπωσιακή πορεία

Γράφτηκε από τον

Στην  Α1 τοπική θα αγωνίζεται τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν η Α.Ε. Λογγάς, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του 3ου ομίλου της Β’ τοπικής.


Η Α.Ε.Λ. θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε μεγαλύτερη κατηγορία, αφού όλα τα χρόνια συμμετείχε στη Β’ ή τη Γ’ τοπική που υπήρχε παλιότερα στις διοργανώσεις της ΕΠΣΜ.
Η ομάδα της Λογγάς κατάφερε την αγωνιστική χρονιά που πέρασε να πετύχει κάτι το εκπληκτικό, που δεν τον συναντάς εύκολα, ιδιαίτερα στα πρωταθλήματα του νομού μας. Κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια πετυχαίνοντας μόνο νίκες, 16 συνολικά στα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τη στιγμή που η ΕΠΟ αποφάσισε λόγω της πανδημίας να διακόψει οριστικά τις διοργανώσεις που ανήκουν στην αρμοδιότητα της.
Να σημειωθεί ότι η Α.Ε. Λογγάς όταν αποφασίστηκε η διακοπή είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο και την άνοδο.
Για τη φετινή πορεία της ομάδας, μίλησε στην “Ελευθερία” ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος κέρδισε για δεύτερη σερί σεζόν τον τίτλο του πρωταθλητή, καθώς την περσινή σεζόν είχε πετύχει το ίδιο με την ΑΕΚ Καλαμάτας, την οποία οδήγησε επίσης στην Α1 τοπική.
Ο έμπειρος προπονητής στη συνέντευξη που μας παραχώρησε αναφέρθηκε στην πορεία της Α.Ε.Λ. στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας ότι από την αρχή στόχος ήταν η άνοδος και μετά από κάθε νικηφόρο παιχνίδι, υπήρχε η πίστη ότι μπορεί η ομάδα να τα καταφέρει χωρίς να χάσει από κανέναν αντίπαλο. Επίσης αναφέρθηκε στη μετά κορονοϊό εποχή υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και κλείνοντας τι χρειάζεται η ομάδα για να εκπληρώσει τον στόχο που τεθεί για την Α1 τοπική.

- Εκπληκτική σεζόν για την Α.Ε. Λογγάς, που είναι η μοναδική ομάδα και στις τρεις κατηγορίες της ΕΠΣΜ, η οποία ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα πετυχαίνοντας μόνο νίκες. Περιμένατε ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα ήσασταν η μόνη ομάδα από τις τρεις κατηγορίες που πέτυχε το απόλυτο;

“Οχι, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, καταφέραμε στη αρχή να κερδίσουμε κάποιες ομάδες που ήταν συνδιεκδικητές του τίτλου και μετά σιγά – σιγά βλέπαμε παιχνίδι με παιχνίδι τι κάναμε. Oταν κερδίζαμε μας άρεσε και αυτό στην πορεία μας βγήκε σαν στόχος να καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα αήττητοι. Αυτό μας έδινε ένα κίνητρο, παίζαμε κάθε αγωνιστική καλά και σοβαρά με αποτέλεσμα να πετύχουμε το απόλυτο μέχρι εκεί που σταμάτησε το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού”.

- Ηταν στόχος από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς 2019-2020 η διεκδίκηση του τίτλου και η άνοδος ή προέκυψε στην πορεία;

“Ηταν από την αρχή της χρονιάς ο στόχος να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι η ομάδα την προηγούμενη σεζόν είχε τερματίσει στην 3η θέση. Ετσι υπήρχε η θέληση και η δίψα αυτή τη χρονιά να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω”.

- Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είχε εξασφαλιστεί και μαθηματικά πριν ακόμη φτάσουμε στην αναγκαστική διακοπή των διοργανώσεων λόγω της πανδημίας. Που οφείλεται αυτή η εκπληκτική πορεία;

“Πάνω από όλα οφείλεται στο ότι ήμασταν μια καλή ομάδα με καλούς και έμπειρους παίκτες. Κάποιοι από αυτούς είχαν παίξει και παραπάνω κατηγορίες και το κυριότερο η διοίκηση ήταν αρκετά κοντά μας και στήριζε την προσπάθεια όλων μας”.

- Ποια είναι η άποψη σου για το φετινό πρωτάθλημα;

“Ηταν ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων με 3-4 δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες και οι υπόλοιπες πιο χαμηλής δυναμικότητας. Οι ομάδες Βλαχόπουλο, Καλλιθέα, Δαναός ήταν ανταγωνιστικές, είχαν πρωταγωνιστικές βλέπεις και διεκδίκησαν τον τίτλο. Δεν είναι εύκολο οποιοδήποτε πρωτάθλημα για να το κερδίσεις. Πρέπει να έχεις κάποια πράγματα, όπως καλή ομάδα, διοίκηση κοντά, παίκτες αξιόλογους και φιλοδοξία για διεκδίκηση στόχων. Οταν έχεις στόχο το πρωτάθλημα κάνεις την προσπάθεια σου κάθε αγωνιστική για να το πετύχεις. Εμείς είχαμε αυτά τα στοιχεία και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα”.

- Πως περιμένεις την επόμενη ημέρα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά τον κορονοϊό;

“Αυτό είναι ένα πράγμα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως θα του ξημερώνει. Είτε μιλάμε για το ποδόσφαιρο είτε για τη ζωή. Είναι κάποια καινούργια μονοπάτια αυτά που βαδίζουμε με τον κορονοϊο και βλέπουμε ότι ακόμα και οι επαγγελματικές κατηγορίες έχουν προβλήματα, άρα φανταζόμαστε τι μπορεί να υπάρχει στο ερασιτεχνικό.”

- Η Α.Ε. Λογγάς, θα αγωνιστεί τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν για πρώτη φορά στην Α1 τοπική. Μια δύσκολη κατηγορία σε σχέση με τη Β’ τοπική που έπαιζε αρκετά χρόνια. Τι χρειάζεται να κάνει ώστε να σταθεί αξιοπρεπώς στην καινούργια κατηγορία;

“Πρώτα απ’ όλα να υπάρχει υγεία στο διοικητικό κομμάτι γιατί από εκεί ξεκινούν όλα. Από εκεί και πέρα γνώμη μου είναι πως πρέπει να κρατήσει τον βασικό κορμό και αν χρειαστεί μια ή δύο προσθήκες να τις κάνει”.

Η Α.Ε. Λογγάς με αριθμούς

Εκπληκτική ήταν η αγωνιστική περίοδος 2019-2020 για την Α.Ε. Λογγάς, αφού κατόρθωσε να πετύχει το απόλυτο όχι μόνο στον όμιλο της, αλλά και στα τρία πρωταθλήματα Α’, Α1 και Β’ τοπική της ΕΠΣΜ.
Μπορεί βέβαια να υπάρχουν διαφορές στις κατηγορίες, αλλά σύμφωνα με τους αριθμούς η ομάδα της Λογγάς, πήρε το πρωτάθλημα μόνο με νίκες, 16 συνολικά (σε 17 αγώνες, ένα ρεπό), ενώ είχε καταφέρει να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο, όταν έγινε η διακοπή, καθώς η δεύτερη Καλλιθέα ήταν 13 βαθμούς πίσω.
Η Α.Ε.Λ. είχε την καλύτερη επίθεση (και στις 3 κατηγορίες) με 68 γκολ, ενώ δέχτηκε 13 γκολ και βρίσκεται στην 5η θέση, πίσω από τον Πανθουριακό (8 γκολ), τους ΠΑΣ Ράχη, Διαγόρα Κοπανακίου (10 γκολ) και τον Πάμισο (11 γκολ) αν συμπεριλάβουμε σε όλα τα παραπάνω και τις 3 κατηγορίες.

Τα αποτελέσματα

Α’ Γύρος

1η αγωνιστική
Στενωσιά – Α.Ε. Λογγάς 2-7

2η αγωνιστική
Α.Ε. Λογγάς – Α.Σ. Δαναός 5-3

3η αγωνιστική
Α.Ε. Λογγάς – Θύελλα Παραλίας 6-0

4η αγωνιστική
Νέστωρ Πύλου – Α.Ε. Λογγάς 2-3

5η αγωνιστική
Α.Ε. Λογγάς – Καλλιθέα 2-0

6η αγωνιστική
Βλαχόπουλο – Α.Ε. Λογγάς 0-2

7η αγωνιστική
Μιλιτάδης – Α.Ε. Λογγάς 0-5

8η αγωνιστική
Α.Ε. Λογγάς – Ακαδημία Πάμισος 4-1

9η αγωνιστική
Ρεπό: Α.Ε. Λογγάς

10η αγωνιστική
Α.Ε. Λογγάς – Πράσινα Πουλιά 5-0

11η αγωνιστική
Εθνικός Καλαμάτας – Α.Ε. Λογγάς 0-3(χ.α.)

Β’ γύρος

12η αγωνιστική
Α.Ε. Λογγάς – Στενωσιά 4-1

13η αγωνιστική
Α.Σ. Δαναός – Α.Ε. Λογγάς 0-5

14η αγωνιστική
Θύελλα Παραλίας – Α.Ε. Λογγάς 0-3

15η αγωνιστική
Α.Ε. Λογγάς – Νέστωρ Πύλου 6-2

16η αγωνιστική
Καλλιθέα – Α.Ε. Λογγάς 1-3

17η αγωνιστική
Α.Ε. Λογγάς – Βλαχόπουλο 5-1