Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2020 17:02

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Η πανδημία επηρέασε περισσότερο τις ακαδημίες”

Γράφτηκε από τον
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Η πανδημία επηρέασε περισσότερο τις ακαδημίες”

 Στην Καλαμάτα βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου Αθηνών και προπονητής στην Κ19 Γιώργος Κορακάκης με αφορμή την ομιλία του στο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους προπονητές μέλη του τοπικού συνδέσμου και όχι μόνο.

Λίγο πριν παρουσιάσει το θέμα του μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με το θέμα που θα ανέπτυσσε αμέσως μετά, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις για το πως βλέπει τα πράγματα στο χώρο του ποδοσφαίρου εν μέσω πανδημίας, αλλά και το πως θα είναι η κατάσταση μετά.

Πριν την έναρξη του σεμιναρίου ο Γιώργος Κορακάκης απάντησε σε ερωτήσεις που του έγιναν από τοπικά ΜΜΕ

- Βρίσκεστε στην Καλαμάτα σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) για ένα σεμινάριο στους προπονητές της ΕΠΣ Μεσσηνίας πείτε μας το θέμα του σεμιναρίου και τι ακριβώς θα πείτε ως εισηγητές;

“Αρχικά να ευχαριστήσω και την Ενωση και το σύνδεσμο προπονητών και ιδιαίτερα τον Αλέξη Μαντζούνη που είμαστε και φίλοι και μου έκανε την πρόσκληση και δέχτηκα με μεγάλη μου χαρά. Για όσους γνωρίζουν έχω καταγωγή από τη Μεσσηνία και ήμουνα κοντά όποτε ήταν εύκολο για εμένα να παρευρεθώ εδώ. Το σεμινάριο έχει να κάνει κυρίως με αναπτυξιακές ηλικίες Κ15, Κ17 και κάποια ασκησιολόγιο που θα συζητήσουμε με τους προπονητές. Αισθάνομαι ότι είμαστε όλοι συνάδελφοι και πρέπει να ανταλλάσσουμε απόψεις για το πώς πρέπει να λειτουργούν γενικότερα οι ακαδημίες στην Ελλάδα, πώς λειτουργεί ο Ατρόμητος γιατί αυτή την ομάδα εκπροσωπώ. Θα ανταλλάξουμε απόψεις και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο σαν προπονητές”.

- Μαζί σας θα είναι και ο κ. Αλεξίου; Τι θέμα θα παρουσιάσει;

“Ο κ. Αλεξίου έχει ένα διαφορετικό θέμα, είναι προπονητής φυσικής κατάστασης. Θα δείξει στους προπονητές κάποια πράγματα όσον αφορά τον κύκλο της προετοιμασίας, πως προετοιμάζονται ερασιτεχνικές ομάδες και πως είναι τα δεδομένα τα τωρινά, τα σύγχρονα”.

- Πόσο επηρέασε ο κορονοϊός τις ομάδες τόσο τις επαγγελματικές όσο και τις ακαδημίες, είμαστε τώρα εν μέσω πανδημίας δεν έχει περάσει τίποτα όμως. Βλέπουμε πρωταθλήματα σε εξέλιξη, βλέπουμε ποδοσφαιριστές σε καλή κατάσταση κάτι που είναι αρκετά δύσκολο;

“Οι επαγγελματικές ομάδες τουλάχιστον η Super League στην Ελλάδα δεν επηρεάστηκε τόσο πολύ. Το άσχημο είναι ότι παίζεται ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο, είναι πολύ βασικό αυτό, ωστόσο κατάφεραν οι ομάδες και βρήκαν τρόπο να τελειώσουν το πρωτάθλημα μας. Οι ακαδημίες να σας πω την αλήθεια επηρεάστηκαν περισσότερο. Εγώ είμαι υπεύθυνος σε τρία τμήματα στον Ατρόμητο, της ΠΑΕ, τα δύο τμήματα έχουν να κάνουν προπόνηση από τις 10 Μαρτίου. Το Κ15 μας πήγε στην τελική φάση, ουσιαστικά μπήκε για προπόνηση μετά από τρεις μήνες, έκανε προετοιμασία ένα μήνα και πήγε στα τελικά στα Ιωάννινα που έγιναν πριν από λίγες μέρες. Και περιμένουμε να δούμε αυτό είναι το δύσκολο, περιμένουμε να δούμε πώς θα εμφανιστούν οι αθλητές μας μετά από τέσσερις μήνες αποχή. Βέβαια πρόγραμμα υπήρξε τους δώσαμε, αλλά αν δεν είσαι μέσα στο γήπεδο δεν είναι το ίδιο”.

- Εικόνα έχουμε για την επόμενη μέρα, βρισκόμαστε σε μία φάση όπου όλες οι ομάδες αρχίζοντας από τις μεγαλύτερες έως τις μικρότερες να ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν έχουμε εικόνα πως θα είναι η μετά τον covid εποχή;

“Καταρχάς δεν ξέρουμε αν έχει τελειώσει η covid εποχή για να πούμε για την μετά covid εποχή. Βλέποντας και κάνοντας πάνε όλες οι διαδικασίες και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο γενικά στην κοινωνία μας. Εμείς σαν Ατρόμητος, η πρώτη ομάδα έχει προγραμματίσει την προετοιμασία της. Οι ακαδημίες μας ξεκινούν την Παρασκευή με το μεγαλύτερο τμήμα ηλικιακά που είναι η Κ19 με όλα τα πρωτόκολλα τα υγειονομικά με τεστ κορονοϊου και προσέχοντας πάρα πολύ θα μπούμε στην διαδικασία να ξεκινήσουμε σαν να μην έχει γίνει κάτι. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε ότι μέσα σε μία εβδομάδα, δύο βδομάδες μπορούν να ανατραπούν τα πάντα”.

Τι θα δούμε μετά την πανδημία; Θα υπάρχουν διαφορές; Θα επηρεάσει πολλά πράγματα ή ακόμα δεν γνωρίζετε τι πρόκειται να γίνει στην μετά covid εποχή;

“Περιμένουμε να δούμε πώς θα εμφανιστούν οι αθλητές μετά από μεγάλη αποχή. Εκτός της Super League κανένας άλλος στην Ελλάδα δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο. Είναι αυτό που λέμε θα πάμε βλέποντας και κάνοντας και θα δούμε πως θα πάει”.

Ποιοι ήταν οι δύο ομιλητές

Ο Γιώργος Κορακάκης είναι τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Ατρόμητου Αθηνών και προπονητής της Κ19. Είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA PRO. Αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής από το 1990 έως το 2014 σε Ιωνικό, Κηφησιά, Εθνικό Πειραιώς, Διαγόρα Ρόδου, Ατρόμητο, Χαλκηδόνα, Βύζαντα Μεγάρων και Αγία Ελεούσα με συμμετοχές σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες. Ως προπονητής έχει εργαστεί στον Ατρόμητο Αθηνών (αντρική ομάδα, Κ20, Κ19) και την ΠΑΕ Καλλιθέα (αντρική ομάδα).

Ο Αλεξίου Βασίλης είναι προπονητής Φυσικής Κατάστασης στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, διαθέτει Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης από το ΔΠΘ, ενώ είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.
Είναι προπονητής φυσικής κατάστασης ποδοσφαίρου και διαθέτει μεγάλη προπονητική εμπειρία στον τομέα της φυσικής προετοιμασίας μιας και έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες Super League (Πανιώνιος, Άρης, Πας Γιάννινα, Παναιτωλικός, Πανθρακικός κ.α.).
Είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά ενώ έχει προσκληθεί ως κύριος ομιλητής σε ημερίδες και σεμινάρια σχετικά με την φυσική κατάσταση στο ποδόσφαιρο.\