Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 10:43

"MΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Στόχος η άνοδος όπου και αν... παίζει!

Γράφτηκε από τον
"MΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Στόχος η άνοδος όπου και αν... παίζει!

Ανοδος. Αυτή η λέξη υπάρχει μόνο στο λεξικό των ανθρώπων της Καλαμάτας ενόψει της νέας σεζόν, όπου δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παίξει στη Football League η στη Β’ εθνική, εφόσον καταργηθεί με νομοθετική ρύθμιση Αυγενάκη η τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας.


Ο στόχος όμως δεν αλλάζει. Η Καλαμάτα θέλει να είναι πρωταθλήτρια σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται.
Με αυτό το σκεπτικό, ξεκίνησε χθες προετοιμασία. Η πρώτη προπόνηση έγινε στα Παλιάμπελα υπό τις οδηγίες του Νίκου Αναστόπουλου που συνεχίζει στον πάγκο και πλέον έχει τη δυνατότητα να κάνει το σχεδιασμό από την αρχή της σεζόν.
Τα κενά στο ρόστερ βέβαια είναι πάρα πολλά. Ενδεικτικό ότι συνεχίζουν από πέρυσι μόνο οι Βαγγέλης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, Βασίλης Τριανταφυλλάκης, Κώστας Ηλιόπουλος, Αλέξανδρος Νατσιόπουλος, Νταούντ Μπουσμπίμπα, Ζερόμ Γκιοτά και Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, ενώ στη χθεσινή “πρώτη” συμμετείχε ο υπό δοκιμή Θεόδωρος Καρούτης, καθώς ο Αλέξανδρος Γκαλίτσιος που αποτελεί το μοναδικό μέχρι σήμερα θερινό απόκτημα.
Η Καλαμάτα έχει συμφωνήσει και με άλλους παίκτες, αλλά οι συμφωνίες θα ενεργοποιηθούν εφόσον ξεκαθαρίζει το τοπίο με την αναδιάρθρωση.
Ο Νίκος Αναστόπουλος αναφέρθηκε για το “πρόβλημα” που έχει προκύψει στο σχεδιασμό κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης στα γραφεία της ΠΑΕ, του νέου επικεφαλής επικοινωνίας Λευτέρη Σαρελάκου.
“Οι κινήσεις είναι στοχευμένες, αλλά έχουμε πρόβλημα όσον αφορά το σχεδιασμό της ομάδας. Οταν συζητάμε με κάποιο παίκτη, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων, όταν φθάνουμε στο “φλέγον” θέμα της αναδιάρθρωσης δεν μπορούμε να πούμε σε ποια κατηγορία θα παίζουμε. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι άκουσα ότι θα παίξουμε στη Β’ εθνική, γιατί αν γίνει κάτι άλλο, δεν θα μπορώ να σταθώ. Στη Football League δυσκολεύονται να έρθουν” σημείωσε ο τεχνικός της Καλαμάτας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι στόχος είναι η άνοδος σε όποια κατηγορία και αν παίξει η ομάδα.


“Δεν θα στείλω φυλακή τον Πρασσα”

Ο Νίκος Αναστόπουλος σχολιάζοντας τη μεταγραφική ενίσχυση είπε με νόημα ότι: “Το μοναστήρι να είναι καλά και από... καλόγερους. Μπορεί τα χρήματα να μην είναι δικά μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα μοιράζω έτσι. Δεν πρόκειται να στείλω φυλακή τον Πρασσά με υπέρογκες απαιτήσεις”.
Στη συνέχεια ο έμπειρος τεχνικός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους φιλάθλους της Καλαμάτας, λέγοντας: “Υπομονή και όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Οταν θα οριστικοποιηθεί η κατηγορία που θα παίζουμε, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για το κομμάτι της ενίσχυσης. Αν ένας παίκτης δεν βάλει την υπογραφή του, δεν μπορεί να ανακοινωθεί. Πλην του Γκαλίτσιου που είπε ότι έρχεται σε όποια κατηγορία και αν παίξει η ομάδα, είχαμε μόνο άλλες 3-4 περιπτώσεις παικτών που δεν τους ενδιέφερε η κατηγορία”.

“Φέτος έχουμε... Αναστόπουλο”

Στη χθεσινή παρουσίαση το λόγο πήρε και ο Γιώργος Ράλλης. Ο παράγοντας της Καλαμάτας ερωτηθείς από που πηγάζει η αισιοδοξία για υψηλούς στόχους στη νέα δύσκολη σεζόν, λόγω πανδημίας, σημείωσε “Φέτος έχουμε από την αρχή τον Αναστόπουλο, ενώ πέρυσι είχαμε τον... Βούζα.
Επίσης μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος, ενώ ο κ. Πρασσάς έχει διάθεση να βοηθήσει παρά το περσινό στραπάτσο. Το μπάτζετ είναι όσο χρειάζεται για να ανέβει η ομάδα κατηγορία, σε όποια κατηγορία και αν είναι”.
Αισιόδοξος για την άνοδο εμφανίστηκε και ο Κώστας Πασταμάτης, που καλωσόρισε επίσης τον Λευτεη Σαρελάκο.


Αναχωρεί αύριο για Πήλιο

Για το Πήλιο αναχωρεί αύριο η Καλαμάτα προκειμένου να πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Η αποστολή θα επιστρέψει στη βάση της στις 5 Σεπτεμβρίου και σίγουρα θα έχει πολλούς περισσότερους παίκτες απ’ ότι στην αναχώρηση. Και αυτό γιατί από εβδομάδα θα αρχίσουν να συμπληρώνονται τα κομμάτια του μεταγραφικού παζλ, όταν δηλαδή και ξεκαθαρίζει το θέμα της κατάργησης της Football League. Ακόμα στο Πήλιο θα βρεθούν και παίκτες που θα περάσουν από το “μικροσκόπιο” του Νίκου Αναστόπουλου, ο οποίος θα αποφανθεί για το αν θα κερδίσουν μια θέση στο ρόστερ.

 

“Χαρά και τιμή”

Ο Λευτέρης Σαρελάκος είναι ο νέος επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Καλαμάτας. Ο γνωστός δημοσιογράφος στις πρώτες του δηλώσεις με αυτή την ιδιότητα ευχαρίστησε τον κ. Πρασσά για την τιμή που του έκανε και ευχήθηκε να βάλει και αυτός ένα λιθαράκι ώστε η ομάδα να πετύχει το στόχο της ανόδους.
“Η Καλαμάτα είναι μια ομάδα συνυφασμένη ιστορικά με τις επιτυχίες. Αν και δεν είμαι από εδώ, αλλά από τη Λακωνία, την ξέρω πολλά χρόνια. Ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός και με είχε πάρει στο ματς της Καλαμάτας με τον Ικαρο στη Ν. Φιλαδέλφεια. Μου άρεσε και το όνομα και είχα μια συμπάθεια. Είναι χαρά μου και τιμή να αναλάβω αυτή τη θέση. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω με την εμπειρία, τις γνώσεις μου και τις δημόσιες σχέσεις. Είμαι 35 χρόνια σε εφημερίδες και στην ΕΡΤ. Ημουν για δύο χρόνια και στη Δόξα Δράμας. Εχω την τεχνογνωσία και ελπίζω να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι για να πετύχουμε το στόχο μας. Να αφήσουμε πίσω την περσινή αποτυχημένη χρονιά και να ξεκινάμε του χρόνου για τη μεγάλη κατηγορία”.