Παρασκευή, 13 Ιούνιος 2014 07:30

Τα είπαν σε καλό κλίμα Ράλλης - Κούγιας, "είμαστε κοντά σε συμφωνία" λέει ο πρώτος, "αλήθεια ή τρικ" του δεύτερου;

Γράφτηκε από τον

Ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης και ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στην Κόρινθο και συζήτησαν σχετικά με το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικής συνεργασίας! Μάλιστα σύμφωνα με τον Ράλλη, οι δύο πλευρές τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα και είναι κοντά σε συμφωνία.


Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Καλαμάτας, επεξεργάστηκαν δύο πιθανά μοντέλα συνεργασίας. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Αφενός ο Κούγιας θα μπορούσε να αποχωρήσει από την Παναχαϊκή και να μπει στην διοίκηση της Καλαμάτας, οδηγώντας την μαζί με τον Ράλλη τη νέα χρονιά.
Επιπλέον, στις δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για μεταφορά του ΑΦΜ της Παναχαϊκής σε Καλαμάτα ή Αιγάλεω.
Ουσιαστικά δηλαδή προανήγγειλε κάποιου είδους συγχώνευση με την δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει στην Β' εθνική με τον αριθμό μητρώου της Παναχαϊκής.

Αδιαπραγμάτευτα
έδρα - φανέλα - σήμα

Το αν και πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα σενάριο σαν αυτό που προαναφέρθηκε (ή κάτι σχετικό) είναι κάτι που θα συζητηθεί στην νέα συνάντηση που θα έχουν Ράλλης και Κούγιας.
Το βέβαιο είναι πως, όπως προκύπτει από το «μελανόλευκο» στρατόπεδο, έδρα - φανέλα - σήμα - είναι αδιαπραγμάτευτα από την Μεσσηνιακή πλευρά. Άλλωστε αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τον Κούγια ο οποίος - σύμφωνα με όσα δηλώνει - ουσιαστικά θέλει να απεμπλακεί από την ομάδα της Πάτρας.

«Είμαστε κοντά
σε συμφωνία»

Ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης πάντως δήλωσε ικανοποιημένος από την χθεσινή συνάντηση: «Κάναμε μια καλή κουβέντα και είμαστε κοντά σε συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Notosport».

«Πάω Καλαμάτα
ή Αιγάλεω ή Σπάρτη»

Ο Αλέξης Κούγιας χθες, πριν την συνάντηση με τον Ράλλη, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Παναχαϊκή τονίζοντας ότι θα συγκαλέσει γ.σ. της ΠΑΕ με θέμα αλλαγή ονομασίας, ώστε να μεταφέρει το ΑΦΜ της ΠΑΕ στην Καλαμάτα ή στο Αιγάλεω.!
Βέβαια, έκανε λόγο ακόμη και για πρόταση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να πάει στη Σπάρτη η έδρα της νέας ομάδας!
«Αφού δε με θέλουν εδώ, φεύγω», σχολίασε ενώ θα αφήσει τον τίτλο Παναχαϊκή στην Ερασιτεχνική Παναχαϊκή, για να τον αξιοποιήσει! «Όποιος μου δείξει πως το θέλει πιο πολύ, Καλαμάτα ή Αιγάλεω, εκεί θα πάω», τόνισε!

"Κόλπο" του Κούγια
ή πραγματικά
θέλει να φύγει;

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως στο παρελθόν ο Αλέξης Κούγιας έκανε αρκετές φορές λόγο για μετακόμιση της ομάδας της Παναχαϊκής από την Πάτρα. Ωστόσο, όπως είχε αποδειχθεί στην συνέχεια, οι "απειλές" του ήταν κυρίως ένα μέτρο πίεσης προς το Δήμο Πάτρας για να εξασφαλίζει λύσεις στα γηπεδικά κυρίως προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Είναι αυτή τη φορά αποφασισμένος να αφήσει την Παναχαϊκή και την Πάτρα ή πρόκειται για ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ προκειμένου να λύσει και πάλι το σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει (έχει μείνει χωρίς γήπεδο) η ομάδα του στην Πάτρα;
Τις επόμενες μέρες θα φανεί ποιες είναι οι προθέσεις του ισχυρού άνδρα της Αχαϊκής ομάδας.

Σε δεύτερη μοίρα
τα άλλα θέματα…

Μετά την χθεσινή εξέλιξη, όπως γίνεται αντιληπτό θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Να σημειώσουμε πάντως πως οι Μεσσήνιοι αποφάσισαν, αργά προχθές το βράδυ, πως η γενική συνέλευση της ομάδας θα γίνει την Κυριακή 29 Ιουνίου, τις πρωινές ώρες.
Η σχετική επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες, εκτός αν οι εξελίξεις στο θέμα Κούγια επιβάλλουν κάποια αλλαγή.
Κατά τα άλλα, η εβδομάδα ολοκληρώνεται χωρίς να ξεκαθαρίσει το αν θα επιστρέψει η ομάδα στο γήπεδο «Στ. Παπαδόπουλος» (Μεσσηνιακού) για τα εντός έδρας παιχνίδια της νέας σεζόν. Να θυμίσουμε ότι οι «μελανόλευκοι» επιθυμούν την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ενώ και οι «πράσινοι» δεν είναι αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο. Το θέμα είναι να υπάρξει συμφωνία σχετικά με το "ενοίκιο" που θα καταβάλλει η Καλαμάτα στον Μεσσηνιακό για τη χρήση του γηπέδου. Όσο καθυστερεί πάντως να λήξει το θέμα, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία…
Στο θέμα του προπονητηρίου στο παλιό γήπεδο του Παμμεσσηνιακού στην Αγία Τριάδα, οι άνθρωποι της Καλαμάτας αισιοδοξούν ότι εντός του καλοκαιριού θα γίνει η σπορά και σιγά σιγά θα προχωρήσει η κατασκευή του.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη και ούτε πρόκειται να υπάρξει μέχρι τις 29 Ιουνίου τουλάχιστον, με εξαίρεση ίσως το θέμα του Καλαντζή, καθώς ο Ράλλης έχει δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να το τελειώσει γρήγορα και να ανανεώσει την παραμονή του παίκτη στην ομάδα.