Σάββατο, 06 Μάρτιος 2021 17:51

ΟΦΗ - ΑΕΛ 2-3: Σούζα το αλογάκι με Ντουρμισάι! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΟΦΗ - ΑΕΛ 2-3: Σούζα το αλογάκι με Ντουρμισάι! (βίντεο)

Τεράστιο διπλό που την έβαλε για τα καλά στο κόλπο της παραμονής πήρε η ΑΕΛ στο «Γεντί Κουλέ» με το 3-2 επί του ΟΦΗ, ο οποίος έχασε για 9ο σερί ματς και δεν έχει φρένο ο κατήφορός του! Super Ντουρμισάι με δύο γκολ. Κόκκινη στο 78' ο Σολίς για τους Κρητικούς.

«Φωτιά» στην ουρά έβαλε σήμερα (6/3) η ΑΕΛ, που κέρδισε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ με 3-2 και ναι μεν παρέμεινε στην τελευταία θέση, όμως πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από Παναιτωλικό, Λαμία και τους Κρητικούς. Οι οποίοι γνώρισαν την 9η σερί ήττα τους και έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση.

Ο Γιώργος Σίμος ξεκίνησε με τον Σωτηρίου κάτω από τα γκολπόστ, τους Ουές, Διαμάντη, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Μεγιάδο «6άρι», τους Στάικο, Ντε Γκουζμάν εσωτερικούς, τους Στάρτζεον Σαρδινέρο στα άκρα και τον Γρίβα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Τζιανλούκα Φέστα είχε τον Νάγκι στο τέρμα, τους Μπέρτο, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμφόσκι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Κολομπίνο «6άρι», δίπλα του ως «8άρι» τον Μπεν Χατίρα, τους Νικολιά, Πινακά στα άκρα και ο Ακούνια κοντά στον προωθημένο Ντουρμισάι.

«Φωτιά» στην ουρά έβαλε η ΑΕΛ, μετά το σημερινό (6/3) 3-2 που κέρδισε τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Πλέον οι «βυσσινί» «σκαρφάλωσαν» στους 16 βαθμούς και ναι μεν παρέμειναν τελευταίοι όμως πλέον βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από Παναιτωλικό, Λαμία και τους Κρητικούς, που γνώρισαν την 9η σερί ήττα τους στο πρωτάθλημα!

ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΤΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΝΤΕ ΓΚΟΥΖΜΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΕΛ (1-0)

Σέντρα στο ματς και τα πρώτα 20 λεπτά είχαν 2 απόλυτους πρωταγωνιστές, τους Στάικο και Ντε Γκουζμάν. Οι εσωτερικοί χαφ του ΟΦΗ πατούσαν περιοχή, έπαιζαν πολύ χωρίς την μπάλα, πρέσαραν, κυριαρχούσαν στον άξονα και δεν είναι τυχαίο πως ήταν «μέσα» σε όλες τις φάσεις του αγώνα. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ μόλις στα 80 δευτερόλεπτα μετά από ωραία μεταβίβαση του δεύτερου (αμφότεροι μέσα στα «βυσσινί» καρέ) όταν το πλασέ του κόντραρε και άλλαξε πορεία, ενώ είχε και ένα καλό σουτ στο 16' που πέρασε λίγο άουτ. Ο Ολλανδός από την πλευρά του από θέση φορ έβγαλε την ασίστ για το 1-0 του 2' και απείλησε στο 7' με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το διάστημα δεν κρατούσαν μπάλα (η κατοχή ήταν στα επίπεδα του 60%-40%) και 1-2 φορές βγήκαν στο τρανζίσιον με τον Νικολιά, θέλοντας να βάλουν στη κόντρα-επίθεση δύσκολα στην άμυνα των γηπεδούχων.

ΤΟ 1-1 ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Μάλιστα το «κακό» για εκείνους θεωρητικά μεγιστοποιήθηκε όταν ο 27χρονος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 27'. Κάπου εκεί όμως άλλαξαν και τα δεδομένα. Σε στατική μπάλα της ΑΕΛ καταλογίστηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σωτηρίου που βγήκε εκτός της εστίας του επί του Ντουρμισάι που πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο στράικερ των «βυσσινί» ευστόχησε στο 29' από την άσπρη βούλα. Η παραπάνω εξέλιξη «πάγωσε» τους Κρητικούς και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ισορροπήσουν. Ετσι μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες πήγαν σε σετ παιχνίδι και το σκορ παρέμενε στα επίπεδα του 1-1.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΛΙΓΟ» ΣΤΟΠΕΡ, «ΛΙΓΟ» ΜΠΑΚ ΗΛΙΑΔΗ

Με την έναρξη του δεύτερου μισού ο Ηλιάδης αντικατέστησε τον Μπέρτο και υπήρξε ένα ντόμινο μετατοπίσεων στην ΑΕΛ. Ο 25χρονος ήταν, όσο... κάπως και αν ακούγεται, «λίγο» στόπερ και «λίγο δεξιός μπακ, καθώς ο Γκράουρ που έπαιζε εξτρέμ στο πρώτο ημίχρονο όταν και αντικατέστησε τον Νικολιά, με μπακ τον Μπέρτο, έπαιρνε όλη την πλευρά. Το «τρικ» για τους «βυσσινί» έπιασε, καθώς κρατούσαν τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ τους και σταδιακά έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο. Κυκλοφορούσαν την μπάλα και στο 54' «φλέρταραν» με το 2-1, όταν ο Ντουρμισάι άπλωσε το παιχνίδι για τον Γκράουρ που που έκανε την παράλληλη, ο Μπεν Χατίρα σούταρε με τη μία στην κίνηση, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό δοκλαρι του Σωτηρίου. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν κενούς χώρους και είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο είχε 2 τελικές, ενώ στο διάστημα 46'-60' τρεις.

Ο ΑΚΟΥΝΙΑ ΤΟ 2-1, Ο ΝΤΕ ΓΚΟΥΖΜΑΝ ΜΕ ΤΗ... ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟ 2-2

Τελικά η Λάρισα «εξαργύρωσε» στο 63' την υπεροχή της, όταν πήρε 2 πρώτες μπαλιές με κεφαλιές (!), ο Ακούνια πάτησε περιοχή και με ωραίο φλατσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου. Από εκεί και πέρα ο αγώνας... πήρε «φωτιά». Οι γηπεδούχοι με την είσοδο του Σολίς θέλησαν να δώσουν άλλον αέρα στη μεσοεπιθετική τους γραμμή και ως ένα βαθμό τα κατάφερα, Ο Αργεντινός ακραίος πήγε δεξιά, έψαχνε το 1 vs 1 και σε μία αντίστοιχη φάση ανατράπηκε από τον Ακούνια μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ναγκί απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του Ντε Γκουζμάν, όμως καταλογίστηκε επανάληψη καθώς ο Ούγγρος πορτιέρε δεν πατούσε έστω με ένα πόδι στη γραμμή και τελικά ο Ολλανδός χαφ ευστόχησε στο 74'.

Ο ΣΟΛΙΣ ΑΠΟ ΩΡΑΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΦΗ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ 10

Λίγο αργότερα (76') ο Αργεντινός «φλέρταρε» με το 3-2 καθώς βρήκε χώρο μέσα στα «βυσσινί» καρέ και σούταρε, όμως ο Ναγκί απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ και η παρουσία του ανέβαζε επίπεδο τον ΟΦΗ. Από ωραίος όμως έγινε... μοιραίος, καθώς στο 78' κλώτσησε εκτός φάσης τον Γιακιμόφσκι μπροστά στον 2ο βοηθό Χατζηνάκο και ο Κουτσιαύτης τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα. Εκεί που οι γηπεδούχοι... πήγαν να πάρουν τα... πάνω τους, βρέθηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα και ο Γιώργος Σίμος με την είσοδο των Μαρινάκη, Καστάνιος «γύρισε» το σύστημα σε 5-3-1.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ ΓΙΑ ΤΟ 2-3

Πλέον στην «εξίσωση» των ομάδων μπήκε και ο «όρος» διαχείριση, αλλά «μίλησε» και ο Ντουρμισάι. Ο νεαρός στράικερ των φιλοξενουμένων έκανε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ τελείωμα σε γέμισμα του Γιακιμόφκσι και παρότι ο βοηθός Φωτόπουλος σήκωσε τη σημαία, το γκολ του μέτρησε (84') μέσω VAR και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ΑΕΛ. Η οποία έπαιζε και με παίκτη παραπάνω και στο φινάλε πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης (81' Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Στάικος, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Σαρδινέρο (81' Καστάνιος), Στάρτζεον (81' Μαρινάκης), Γρίβας (68' Σολίς).
ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος (46' Ηλιάδης), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμφόσκι, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (77' Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Ακούνια, Νικολιάς (26' Γκράουρ), Ντουρμισάι (88' Νούνιτς).

Πηγή: gazzetta.gr