Σάββατο, 03 Ιούλιος 2021 20:41

Ολυμπιακός - Κραϊόβα 2-0: Με Βαλμπουενά και Εμβιλά έστειλε θετικά μηνύματα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Χάρη στα γκολ του Βαλμπουενά και του Εμβιλά, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Κραϊόβα στο τελευταίο φιλικό των ερυθρόλευκων στην προετοιμασία του στην Αυστρία.

Με νίκη έκλεισε τα φιλικά του παιχνίδια στην Αυστρία ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 της Κραϊόβα του Ουζουνίδη με τα γκολ των Βαλμπουενά και Εμβιλά. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, ωστόσο η απόδοσή του έπεσε στο β' μέρος της αναμέτρησης. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε πολλές αλλαγές θέλοντας με αυτόν τον τρόπο οι ποδοσφαιριστές τους να αποκτήσουν ρυθμό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1, με τους Κουντέ και Ραντζέλοβιτς βασικούς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Χασάν. Ο Ολυμπιακός από νωρίς πήρε τον έλεγχο του αγώνα με την υψηλή του πίεση. Στο 9' ο Ραντζέλοβιτς έκλεψε την μπάλα, με ωραία ενέργεια πάτησε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Κυκλοφορούσαν με ευκολία την μπάλα, έβγαζαν ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και δεν σταμάτησαν να πιέζουν ψηλά όταν χρειάστηκε. Έτσι, η Κραϊόβα δεν απείλησε ουσιαστικά μετρώντας δύο τελικές στο πρώτο μέρος με μακρινά σουτ.

Στο 44' ο Χασάν σούταρε από μακριά με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, έπειτα από απόκρουση του τερματοφύλακα. Η ομάδα του Μαρτίνς κέρδισε πέναλτι, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε απ' τα αριστερά και ο Εμβιλά μόνος του στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά και μάλιστα στο 47ο λεπτό η Κραϊόβα κέρδισε πέναλτι. Ο Νίστουρ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Κρίστινσον απέκρουσε. Ο ρυθμός παρέμενε χαμηλός, με τους ερυθρόλευκους να δυσκολεύονται να γίνουν απειλητικοί και την Κραϊόβα να προσπαθεί να "ενοχλήσει" την εστία των ερυθρόλευκων.

Σταδιακά οι ερυθρόλευκοι βελτιώνονταν, χωρίς να λείπουν βέβαια τα λάθη. Για πρώτη φορά ο Ολυμίακός απείλησε στο δεύτερο μέρος στο 68'. Έπειτα από σέντρα απ' τα δεξιά, ο Χασάν έπιασε μία καρφωτή κεφαλιά, η οποία πέρασε άουτ. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, παρά το γεγονός ότι στο 85' ο Αιγύπτιος επιθετικός είχε νέα ευκαιρία. Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και προσπαθώντας κυρίως απ' την πλευρά του Βρουσάι, ο οποίος ήταν πιο φρέσκος.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον (67' Σα), Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Λαλά, Εμβιλά, Σουρλής, Κουντέ (54' Βρουσάι), Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (67' Σαπουντζής), Χάσαν.

Πηγή: sport24.gr