Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2021 18:31

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 0-2: Πήρε μεγάλο διπλό και ανέβηκε στην κορυφή! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την εντυπωσιακή της πορεία στο πρωτάθλημα συνέχισε η Α.Ε. Μάνης που χθες το απόγευμα πέρασε με νίκη από το γήπεδο του Μεσσηνιακού επικρατώντας με 2-0 του Πανθουριακού.

Η ομάδα της Μάνης συνεχίζει την ανοδική της πορείας έχοντας σε 6 αγωνιστικές 5 σερί νίκες (έχοντας ενδιάμεσα κάνει το ρεπό της) και δείχνει τη δουλειά που έχει γίνει από την αρχή της σεζόν. Με την εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι θα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρωτιά στον όμιλο και γιατί όχι και τον τίτλο στην Α’ τοπική.
Από την άλλη αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Πανθουριακό και μάλιστα εντός έδρας, η οποία ήρθε μετά από την όχι και τόσο καλή παρουσία στο παιχνίδι. Αν και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε να έχει τον έλεγχο και να προσπαθεί να πιέσει ψηλά για να μην αφήσει τον αντίπαλο να βρει χώρους για να απειλήσει, δεν το κατάφερε, αφού οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν στο παιχνίδι κατάφεραν να σκοράρουν. Στο β’ μέρος η εικόνα του δεν ήταν η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα, να μην φτιάξει πολλές φάσεις ώστε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

Φάσεις – γκολ

Στο 8’ ο Μουστάκας έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Χελά, αυτός έφυγε πίσω απο τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Οδεμισιώτη που τον πρόλαβε, με ωραία κίνηση και με συρτό σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κόκκαλη και πέτυχε το 0-1. Στο 10’ από κόρνερ του Κουρούπη στη μικρή περιοχή ο Οδεμισιώτης έπιασε την κεφαλιά και ο Π. Πουλάκος πρόλαβε πάνω από τη γραμμή και έδιωξε.

Στο 12’ από το κόρνερ του Κουρούπη ο Γιαννακόπουλος έκανε την κεφαλιά ο Σταθάς με εκτίναξη απέκρουσε σωτήρια με το ένα χέρι και ο Γεωργιόπουλος που έγινε αποδέκτης προσπάθησε με προβολή να σκοράρει όμως έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και να φύγει άουτ. Στο 22’ φαλτσαριστό σουτ του Μιχαλέα έξω από την περιοχή ο Σταθάς εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε με τα χέρια κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Κουρούπης με τον Χελά να διώχνει πάνω στον Αθανασόπουλο που έκανε την κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει τον Σταθά που μπλόκαρε. Στο 36 πάσα του Καλογερόπουλου στον Αθανασόπουλο, αυτός μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και πριν σουτάρει, πρόλαβε ο Τζανετέας και έδιωξε κόρνερ. Στο 38’ σέντρα του Κουρούπη στο πίσω δοκάρι, ο Αθανασόπουλος έκανε την κεφαλιά πάσα στον Σταματελόπουλο που σούταρε αμέσως για να αποκρούσει σωτήρια ο Σταθάς και στη συνέχει πρόλαβαν οι αμυντικοί και έδιωξαν. Στο 40’ διαγώνιο σουτ του Βασιλόπουλου μέσα απόν την περιοχή ο Σταθάς εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με τα ακροδάχτυλα απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 51’ φάουλ του Καλογερόπουλου από πλάγια γραμμή της περιοχής στο β’ δοκάρι σχεδόν πήδηξε ο Γιαννακόπουλος και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 71’ ο Φετάχου μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και ανατράπηκε από αμυντικό με τον διαιτητή Καρβούνη να σφυρίζει αμέσως το πέναλτι. Ο Γιαννής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κόκκαλη, αυτός έπεσε σωστά όμως δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και έγινε έτσι το 0-2.

Στο 83’ ο Κουρούπης προσπάθησε να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού άλλαξε λίγο την πορεία της προς την εστία του Σταθά, όμως αυτός δεν ξεγελάστηκε έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε με γροθιές. Στο 93’ ο Κουρούπης έκανε το φάουλ σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε από Κ. Πουλάκο και Αθανασόπουλο και κατέληξε στο Σταθά που κινήθηκε στην πορεία της και απέκρουσε.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Καρβούνης με βοηθούς διαιτητές την Αθανασοπούλου και τον Γεωργαντά.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Σταματελόπουλος (84’ λ.τρ. Αρβανίτης), Γιαννακόπουλος, Οδεμισιώτης, Μπαστακός, Γεωργιόπουλος, Βασιλόπουλος, Μιχαλέας (67’ Κ. Πουλάκος), Αθανασόπουλος, Κουρούπης, Καλογερόπουλος (84’ Φαββατάς).
ΑΕ ΜΑΝΗΣ: Σταθάς, Χατζηπαναγιώτης, Π. Πουλάκος, Γιαννής, Κλουβάτος, Τζανετέας, Μουστάκας, Δουρούμης (31’ λ.τρ. Μπέρμπερη), Κοντός (67’ Φετάχου), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς (89’ Μέτσο).