Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 18:26

ΠΑΜΙΣΟΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 2-1: Αξιοποίησαν την έδρα οι “πράσινοι” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 2-1: Αξιοποίησαν την έδρα οι “πράσινοι” (φωτό)

Ο Πάμισος κέρδισε χθες στη Μεσσήνη την Α.Ε. Μάνης με 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο 1ο όμιλο σε ότι αφορά τη ομάδες που διεκδικούν τα δύο εισιτήρια για τα τα πλέι-οφ ανόδου.

Οι Νησιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και επικράτησαν του αντιπάλου τους, διατηρώντας τις ελπίδες τους για να πάρουν μία από τις προνομιούχες θέσεις. Αυτό θα ξεκαθαρίσει από τα αποτελέσματα των τριών ομάδων του Πάμισου, του Πανθουριακού και της Α.Ε. Μάνης, στα ματς των δύο τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής.

Ηττα μετά από 11 σερί νίκες για Μάνη!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μάνη γνώρισε την ήττα μετά από 11 σερί νίκες που είχε στο πρωτάθλημα και αποχωρίστηκε μετά από αρκετό καιρό την πρώτη θέση.

Στο χθεσινό ντέρμπι κορυφής, φάνηκε η δύναμη της έδρα, την οποία αξιοποίησαν οι “πράσινοι” και έφτασαν στην κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών. Μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα επέβαλαν το ρυθμό τους, αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Αντωνόπουλο, ιδιαίτερα σε μία από αυτές που λέμε κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι με τον Παπαδόπουλο στο 13’. Στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να ξεπεράσουν την απειλή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς βρήκαν δίχτυα, όμως το γκολ που σημείωσαν ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ετσι δύο λεπτά μετά άνοιξαν το σκορ με τη βοήθεια του Σπανού που στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Το γκολ ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να βγουν μπροστά για να ισοφαρίσουν και τους δόθηκε η ευκαιρία, όμως ο Φετάχου δεν ήταν ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια. Τρία λεπτά μετά ο Πάμισος πέτυχε και δεύτερο γκολ παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Παρά το 2-0 οι Μανιάτες δεν τα παράτησαν και λίγα λεπτά μετά μείωσαν το σκορ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Χελά. Από εκεί και μετά όμως δεν έφτιαξαν κάποια καλή φάση για να ισοφαρίσουν και να φύγουν από τη Μεσσήνη με ένα θετικό αποτέλεσμα. Την ευκαιρία για 3ο τέρμα είχαν σχεδόν 10 λεπτά πριν το τέλος οι γηπεδούχοι σε προσπάθεια του Δήμου.

Στο 6’ ο Χατζηπαναγιώτης έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι ο Φετάχου έπιασε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Οικονομόπουλος. Στο 13’ μπροστινή μπαλιά του Δεμπεγιώτη για τον Παπαδόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή απέφυγε ωραία τον Αντωνόπουλο, που έπεσε στα πόδια του για να διώξει την μπάλα και από πλάγια θέση προσπάθησε να σκοράρει με σουτ, όμως ο Περιβολάρης που είχε κλείσει την αριστερή γωνία απέκρουσε με το κεφάλι σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στο 18’ ο Δεμπεγιώτης έκανε τη σέντρα και ο Γαλανόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 30’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Φετάχου κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, όμως έπεσε πάνω του ο Νινιός και το έριξε στο έδαφος. Ο διαιτητής Καυκάς δεν διαπίστωσε παράβαση και έδειξε παίζετε παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Α.Ε.Μ. Στο 46’ ο Παπαθεοδώρου γύρισε την μπάλα στην περιοχή για τον Χελά, αυτός δεν την βρήκε όπως ήθελε και έφτασε στον Φετάχου, ο οποίος προ του Οικονομόπουλου την έσπρωξε στα δίχτυα, αλλά ο Καυκάς με την υπόδειξη της β’ βοηθού Στ. Τσαούση το ακύρωσε ως οφσάιντ. Ενα λεπτό μετά ο Γαλανόπουλος από καλή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Αντωνόπουλος, καθώς έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο. Ομως στην επόμενη φάση οι Νησιώτες άνοιξαν το σκορ όταν ο Βλάχος έκανε τη σέντρα στην περιοχή ο Σπανός επιχείρησε να διώξει με το πόδι, όμως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έτσι έγινε το 1-0. Στο 57΄ο Φετάχου κέρδισε την κόντρα από αντίπαλο του και η μπάλα έφτασε στον Χατζηπαναγιώτη, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 60’ ο Παπαδόπουλος με ωραία ενέργεια απέφυγε τρεις αντιπάλους του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γαλανόπουλο και αυτός με πλασέ από κοντά πέτυχε το 2-0. Στο 67’ ο Φετάχου μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να αποφύγει τον Οικονομόπουλο, ο οποίος τον βρήκε και τον έριξε στο έδαφος. Αμέσως ο διαιτητής Καυκάς υπέδειξε το πέναλτι και ο Χελάς με εύστοχη εκτέλεση μείωσε σε 2-1. Στο 78’ ο Δήμος με ξαφνικό σουτ από τα πλάγια προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αντωνόπουλο που ήταν λίγο έξω από την εστία του, όμως η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 88’ ο Φετάχουν με συρτό σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής προσπάθησε να σκοράρει και να ισοφαρίσει όμως ο Οικονομόπουλος ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Οικονομόπουλος, Αριστομενόπουλος, Φιλόπουλος, Νινιός (79’ Λυμπερόπουλος), Μπορχάν, Τιμπλαλέξης (65’ Δήμος), Ντίσα (58’ Υμεράσι), Παπαδόπουλος, Δεμπεγιώτης, Γαλανόπουλος, Βλάχος (58’ Κανανάι).
ΑΕ ΜΑΝΗΣ: Αντωνόπουλος, Χατζηπαναγιώτης, Μπέρμπερη, Τζανετέας, Περιβολάρης, Δουρούμης (83’ Μέτσο), Παπαθεοδώρου, Σπανός, Φετάχου, Αλεξανδρόπουλος, Χελάς.