Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 17:17

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – Α.Ο. ΠΥΛΙΟΥ ΚΩ 3-0: Ιδανικό ποδαρικό στη νέα χρονιά με την πρώτη νίκη! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – Α.Ο. ΠΥΛΙΟΥ ΚΩ 3-0: Ιδανικό ποδαρικό στη νέα χρονιά με την πρώτη νίκη! (φωτό)

Ιδανικό ποδαρικό έκανε στο 2023 ο Α.Ο. Διαβολιτσίου που επικράτησε χθες με 3-0 του Α.Ο. Πυλίου Κω στο γήπεδο του Ασπροχώματος, για την 8η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΑΟΔ στο πρωτάθλημα και ήρθε με εμφατικό τρόπο και καθαρό σκορ απέναντι σε μία ομάδα που είχε κάνει καλή αρχή στη σεζόν και ήταν ψηλά στη βαθμολογία.
Ομως η κακοδαιμονία της μεσσηνιακής ομάδας έμελε να σταματήσει στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς και με αυτό το τρίποντο ο ΑΟΔ βρέθηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού για πρώτη φορά.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του Διαβολιτσίου ήταν ο αρχηγός του Κώστας Ηλιόπουλος που σκόραρε δύο φορές, ενώ το άλλο γκολ έβαλε ο νεαρός αμυντικός Σταύρος Μπούνας με δυνατή κεφαλιά.
Η εμφάνιση των γηπεδούχων δεν διέφερε σε μεγάλο βαθμό από την πλειοψηφία των προηγούμενων παιχνιδιών, όμως η ειδοποιός διαφορά στο χθεσινό ματς ήταν η ευστοχία των παικτών και η ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια.

Αρχηγός στη ομάδα της Κω ο Χάρης Μπριλάκης!

Η ομάδα από την Κω, στην οποία αρχηγός είναι ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός της “Μαύρης Θύελλας” Χάρης Μπριλάκης στα 41 του, έδειξε καλά στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ.
Ομως μετά τα δύο γκολ που δέχθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και με το σκορ στο 3-0, δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να παλέψει για κάτι καλύτερο.

Πως έπαιξε ο ΑΟΔ

Ο Κώστας Παλαμάρας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, με τον Καπατσώρη να είναι κάτω από τα γκολπόστ. Δεξί μπακ ο Σταματελόπουλος, αριστερό ο Βέλλης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπαλόπουλος, Μπούνας.
Αμυντικά χαφ οι Στραβάκος και Πιτσιλής, με τον Πάγια να βρίσκεται μπροστά τους σε έναν ελεύθερο ρόλο.
Δεξί εξτρέμ ο Αλεξανδρής, αριστερό ο Τσιγαρίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ηλιόπουλος.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν κάπως νωθρά στο ματς, με την ομάδα της Κω να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυκλοφορεί την μπάλα.
Στο 21’ ο Χατζησουλεϊμάν έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κότζα πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ.

Μετά το 20λεπτο η τεχνική ηγεσία του ΑΟΔ προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές, με τον Σταματελόπουλο να πηγαίνει αριστερό μπακ, τον Πιτσιλή δεξί μπακ και τον Βέλλη να τοποθετείται στην επίθεση δίπλα στον Ηλιόπουλο.
Στο 29’ ο Στραβάκος έκλεψε την μπάλα και επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής που δεν βρήκε στόχο.

Με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 30’

Στο επόμενο λεπτό ο Τσιγαρίδης με έξοχη μπαλιά στο χώρο έβγαλε τετ α τετ τον Ηλιόπουλο που πρόλαβε την έξοδο του Τοπουζλή και τσίμπησε την μπάλα, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να πέφτει πάνω του και να τον ανατρέπει…
Το καθαρό πέναλτι δόθηκε από τον κ. Μπόζνο και ο Ηλιόπουλος δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-0.
Παρά το γκολ οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και έψαξαν την ισοφάριση μέχρι την ανάπαυλα. Στο 42’ ο Χατζησουλεϊμάν έβγαλε νέα σέντρα από δεξιά και ο Κότζα πήρε την γυριστή κεφαλιά που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 44’ με το σουτ δραστήριου Αποστολίδη να φεύγει ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Μπούνας με κεφαλιά το 2-0 στο 49’

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τη μεσσηνιακή ομάδα, με τον Θώδη να παίρνει τη θέση του Βέλλη και να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον Πιτσιλή να επιστρέφει στον άξονα.
Μόλις στο 49’ οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να κάνουν δύο τα τέρματα τους από μία στατική φάση… Ο Τσιγαρίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο προωθημένος Μπούνας με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0, εν μέσω έντονων πανηγυρισμών!

Και τρίτο γκολ στο 51’ με Ηλιόπουλο

Το δεύτερο γκολ αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους, κάτι που εκμεταλλεύτηκε άμεσα ο ΑΟΔ… Ετσι μετά από δύο λεπτά ο Τσιγαρίδης έκανε ωραία κούρσα από αριστερά και έβγαλε σέντρα – ξυράφι για τον Ηλιόπουλο που με πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-0 στο 51’!
Ηταν η τρίτη ασίστ στο παιχνίδι για το νεαρό Πάρη Τσιγαρίδη που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και δικαίως χειροκροτήθηκε από όλους μόλις έγινε αλλαγή δέκα λεπτά αργότερα.
Με το 3-0 όλα είχαν τελειώσει μιας και η ομάδα της Κω δεν μπορούσε να βάλει δύσκολα στο Διαβολίτσι.
Η μοναδική αξιόλογη φάση έγινε στο 71’ με το συρτό σουτ του Κότζα έξω από την περιοχή να φεύγει λίγο άουτ.
Μέχρι το φινάλε οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό, δεν κινδύνευσαν να δεχθούν γκολ και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα ακόμη τέρμα.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μπόζνου (Αρκαδίας) και των βοηθών του Παπαγεωργίου και Λουκά από τον ίδιο σύνδεσμο.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Βέλλης (46’ Θώδης), Τσιγαρίδης (62’ Μουλιάτος), Μπαλόπουλος, Μπούνας, Σταματελόπουλος, Πάγια (87’ Γκελγκέρια), Ηλιόπουλος, Πιτσιλής, Στραβάκος (87’ λ.τρ. Ζαραφέτας), Αλεξανδρής (68’ Γουέσλει).
Α.Ο. ΠΥΛΙΟΥ ΚΩ: Τοπουζλής, Μπριλάκης, Γκίκα (59’ Μαργαρίτης), Μπέρτος, Παναγιωτόπουλος, Αποστολίδης, Ντόκο (46’ Τουργαϊδης), Χατζησουλεϊμάν (52’ Χατζησάββας), Μαυρόπουλος, Δρόσος (78’ Χατζηνικολάου), Κότζα (78’ Σιντιχάκης).