Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 16:00

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 6-0: Με το... ενάμιση πόδι στη Γ' εθνική! (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 6-0: Με το... ενάμιση πόδι στη Γ' εθνική! (φωτό & βίντεο)

Ευρεία νίκη που τον φέρνει μια... ανάσα από την άνοδο στη Γ' εθνική κατηγορία πήρε χθες ο Μιλτιάδης επί της Θύελλας Αμπελοκήπων!

Η ομάδα του Πύργου συνέτριψε με 6-0 τη Ζακυνθινή ομάδα και έφτασε τους 9 βαθμούς και ανέβηκε στη 2η θέση στον 5ο όμιλο των μπαράζ ανόδου!
Οι ασπρόμαυροι έκαναν το “3 στα 3” στο γήπεδο των Γαργαλιάνων και είναι πλέον με το… ενάμιση πόδι στην τρίτη εθνική, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του μίνι αυτού πρωταθλήματος.
Πλέον ο Μιλτιάδης μετά από τη βαριά ήττα με 3-0 του Παλληξουριακού στην Πάτρα από τον Ατρόμητο, παίρνει το ένα από τα τρία εισιτήρια της ανόδου ακόμη και αν χάσει με τρία γκολ διαφορά στην Κεφαλλονιά την τελευταία αγωνιστική την προσεχή Κυριακή! Θα πρέπει δηλαδή οι πρωταθλητές Μεσσηνίας να χάσουν με τέσσερα γκολ διαφορά από τον Παλληξουριακό για να βρεθούν εκτός της πρώτης τριάδας, ένα σενάριο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Η ομάδα του Πύργου είχε και στο χθεσινό ματς θερμή συμπαράσταση από τους φιλάθλους της, μιας και στο γήπεδο των Γαργαλιάνων βρέθηκαν 500 περίπου θεατές.

Πως έπαιξε ο Μιλτιάδης

Η μοναδική αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ήταν ο Μπολούν αντί του τιμωρημένου Γ. Τσόπελα, στη θέση του αριστερού μπακ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κωνσταντακόπουλος, δεξί μπακ ο Γεωργιόπουλος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπουτσικάκης και Καντούτσης. Στον άξονα έπαιζαν οι Πολίμος, Κατσιώλης, αριστερό χαφ ήταν ο Μπάρκας, δεξί ο Δημητρίου και ο Σαραντόπουλος έπαιζε πίσω από τον προωθημένο Αθανασόπουλο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και άνοιξαν το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό…

Φοβερό γκολ από τα… αποδυτήρια ο Σαραντόπουλος

Ο Μπάρκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, οι αμυντικοί απομάκρυναν πάνω στον Σαραντόπουλο που κατέβασε την μπάλα και με έξοχο σουτ με το εξωτερικό την έστειλε στο αριστερό “Γ” για το 1-0.

Ακυρώθηκε στο 5’ γκολ του Μπάρκα

Στο 5’ ο Μιλτιάδης πέτυχε και δεύτερο γκολ το οποίο ακυρώθηκε όμως ως οφσάιντ… Μετά από κόρνερ του Μπολούν ο Καντούτσης πήρε την κεφαλιά και ο Μπάρκας με σουτ στην κίνηση την έστειλε στην αριστερή γωνία, όμως το γκολ δεν μέτρησε γιατί υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Αθανασόπουλος που έκανε κίνηση προς την μπάλα και ήταν εκτεθειμένος, σύμφωνα με τον β’ βοηθό
Μπάκα. Μετά το δεκάλεπτο η απόδοση του Μιλτιάδη έπεσε, με την Ζακυνθινή ομάδα να ανεβάσει στροφές, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα στο 13’ παραλίγο να ισοφαρίζει όταν ο Τζίνα από αριστερά έκανε έξοχη ενέργεια και βρήκε τον Ματαράγκα, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κωνσταντακόπουλος.
Μέχρι το 35’ η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την Θύελλα να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου ανέβασε στροφές και στο 40’ άγγιξε το δεύτερο γκολ όταν ο Αθανασόπουλος βρήκε τον Μπάρκα στην περιοχή και εκείνος έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, αφού την ακούμπησε λίγο ο γκολκίπερ Χαλβαντζής.

Με 10 παίκτες από το 44’ η Θύελλα Αμπελοκήπων

Στο 44’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης μέσα σε τρία λεπτά του Τζίνα για κράτημα πάνω στον Σαραντόπουλο.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Τσιγαρίδη να περνά στο ματς αντί του Κατσιώλη και να παίζει δεξί εξτρέμ, με τον Δημητρίου να πηγαίνει στον άξονα.

Γκολ με το… καλημέρα ο Τσιγαρίδης

Μάλιστα ο βραχύσωμος άσος σκόραρε στις πρώτες επαφές του με την μπάλα και συγκεκριμένα στο 47’ όταν από λάθος πάσα του τερματοφύλακα, κέρδισε την μπάλα και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-0. Στο 49’ ο Σαραντόπουλος από δεξιά έκοψε για τον Πολίμο που σούταρε λίγο άουτ.

Χατ τρικ με τρεις κεφαλιές ο Αθανασόπουλος σε 21 λεπτά!

Στη συνέχεια τη... σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Βασίλης Αθανασόπουλος που πέτυχε χατ τρικ με τρεις κεφαλιές μέσα σε 20 λεπτά!
Στο 51’ ο Μπάρκας μπήκε από αριστερά και με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Αθανασόπουλο, ο οποίος με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 3-0.
Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας γνώριζαν πως όσο περισσότερα γκολ βάλουν, τόσο ευκολότερη δουλειά θα έχουν στην Κεφαλλονιά την τελευταία αγωνιστική και παίζοντας με παίκτη παραπάνω, φόρτσαραν και γι’ άλλα τέρματα. Στο 65’ ο Δημητρίου εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αθανασόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0!

Εξι λεπτά αργότερα ο Σαραντόπουλος “χόρεψε” την άμυνα της Θύελλας και με σέντρα πάρε – βάλε από δεξιά βρήκε τον 35χρονο φορ που με νέα κεφαλιά από κοντά έκανε το 5-0, σημειώνοντας χατ τρικ μέσα σε 21 λεπτά!

Το… κερασάκι στην τούρτα ο Τσιγαρίδης

Στο 78’ ο Χαλβαντζής μπλόκαρε το σουτ του Αθανασόπουλου, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο στο 84’ όταν ο πολύ καλός χθες Τσιγαρίδης με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το τελικό 6-0, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους του Μιλτιάδη!

Καλή ήταν η διαιτησία του Καζανά (Αιτωλοακαρνανίας) και των βοηθών του Ροκοπάνου και Μπάκα από τον ίδιο σύνδεσμο.
Εκτός από την κόκκινη στον Τζίνα, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γεωργιόπουλος, Καντούτσης, Βελλίδης και Κούτι.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Μπολούν (87’ Τάρλεφ), Γεωργιόπουλος (67’ Σταθόπουλος), Μπουτσικάκης, Καντούτσης, Πολίμος, Κατσιώλης (46’ Τσιγαρίδης), Δημητρίου (75’ Γαλάνης), Αθανασόπουλος, Μπάρκας, Σαραντόπουλος (87’ Αν. Τσόπελας).
ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Χαλβαντζής, Βελλίδης, Τζίνα, Αγγελίδης, Τζιαφέρης, Ντάσης (60’ Διαμαντής), Κούτι, Κακολύρης, Τσουκαλάς, Ματαράγκας, Κόμσι.