Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 17:11

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Προβάδισμα τίτλου για την Tuba Libre

Γράφτηκε από τον
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Προβάδισμα τίτλου για την Tuba Libre

Το πρώτο λόγο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος “Αθληση για όλους” έχει η Tuba Libre μετά το ισόπαλο 3-3 στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τους Ουρανοκατέβατους.


Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες να φτάσουν ακόμη και στη νίκη, αλλά να μην τις αξιοποιούν και έτσι με το ισόπαλο αποτέλεσμα η πρωτοπόρος Tuba Libre είναι μπροστά με έναν βαθμό από τους δεύτερους Ουρανοκατέβατους. Την τελευταία αγωνιστική η πρωτοπόρος ομάδα θεωρητικά έχει εύκολο έργο απέναντι στη No pasaran, ενώ οι Ουρανοκατέβατοι, έχουν να αντιμετωπίσουν τη No name και αν κερδίσουν θα ελπίζουν να μην κερδίσει η Tuba Libre για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου.
Η No name ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση κερδίζοντας άνετα με 6-1 την Old school. Πλέον έχουν ελπίδες για να πάρουν το πρωτάθλημα με νίκη επί των Ουρανοκατέβατων και να μην πετύχει νίκη η Tuba Libre στο παιχνίδι της με τη NO pasaran.
Το ΚΤΕΛ ανέβηκε στην 4η θέση μετά τη νίκη του με 5-0 επί της Μπαρτσελιώμα, ενώ το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα πήρε η Ενωση Λογιστών που κέρδισε 2-0 τη No pasaran.
Αναλυτικά η εικόνα των παιχνιδιών της 6ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – NO PASARAN 2-0

Το σκορ άνοιξε στο 11’ ο Ι. Σταθούλης με σουτ. Στο 28 ο Κ. Ξυδέας αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Κ. Δαβίλλας και πέτυχε το 2-0.
Το ματς διαιτήτευσε ο Σαπουντζής με βοηθούς διαιτητές τους Κότση, Ζεϊμπέκη. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ε. Σταθούλης, Β. Ξυδέας, Γιοζεφόφσκι.
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ: Δικτάκης, Ι. Σταθούλης, Σταυρόπουλος (41’ Μπένος), Απ. Δαβίλλας (65’ Ζαφειράκης), Δαμουράς, Κ. Ξυδέας, Ε. Σταθούλης, Κ. Δαβίλλας, Φαράντος (55’ Τσόλκας), Λαγός (55’ Σεμερτζίδης), Νικολόπουλος.
NO PASARAN: Δημητρακόπουλος, Σίψας (41’ Καπετανάκης), Παναγόπουλος (41’ Καμπανίνι), Δημόπουλος (55’ Αναστασόπουλος), Πρωτόπαπας, Περτσελάκης (52’ Γιοζεφόφσκι), Μούγιος, Κακάρολου, Γιακουμής, Θεοδωρακόπουλος (41’ Πετρόπουλος), Γεωργόπουλος (41’ Κολόζης).

ΚΤΕΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΙΩΜΑ 5-0

Μόλις στο 6’ ο Δ. Ηλιακόπουλος με σουτ “έγραψε” το 1-0. Στο 31’ ο Παυλόπουλος με τον ίδιο τρόπο έκανε το 2-0. Στο 51’ ο Γκίζας με σουτ σημείωσε το 3-0 και δύο λεπτά μετά ο Π. Κατράνης πέτυχε το 4-0. Στο 70’ το ΚΤΕΛ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκίζα από αμυντικό. Ομως το πέναλτι εκτέλεσε ο Ρισβάνης της αντίπαλης ομάδας σκόραρε και έγινε έτσι το 5-0.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ηλ. Νικολόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Γ. Μιχαλόπουλο, Τράντα.
ΚΤΕΛ: Ποτηριάδης, Καρδάσης, Αλεξόπουλος, Φουρναράκος, Δ. Παυλόπουλος, Καδάς, Μουράτι, Γκίζας, Δ. Ηλιακόπουλος, Τσιγαρίδης (50’ Π. Κατράνης), Παυλόπουλος (50’ Καρνούσκος).

OLD SCHOOL – NO NAME/Κ. ΚΟΥΜΑΝΗΣ ΑΒΕΕ 1-6

Ο Χελάς με ισάριθμα σουτ στο 6’ και στο 17’ έβαλε μπροστά στο σκορ τη No name. Στο 29’ ο Ανυφαντής με σουτ μείωσε προσωρινά σε 1-2. Στο 44’ ο Ε. Γυφτέας με μακρινό σουτ έκανε το 1-3. Στο 58’ ο Φράγκος ανατράπηκε στην περιοχή από το Χέλα και ο διαιτητής Φλέσσας σφύριξε το πέναλτι. Ο Πολυμενέας σούταρε στη δεξιά γωνία της εστίας του Κλιάφα, οποίος έπεσε σωστά στην πορεία της μπάλας και απέκρουσε σωτηρία με το ένα χέρι. Στο 66’ ο Ε. Γυφτέας με μπροστινή μπαλιά τροφοδότησε το Δωδέκατο, που μπήκε στην περιοχή απέφυγε έναν αμυντικό και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία πέτυχε το 1-4. Στο 72’ οι δύο άλλαξαν ρόλους, ο Δωδέκατος πάσαρε στον Ε. Γυφτέα και αυτός με πλασέ σημείωσε το 1-5. Στο 78’ και πάλι ο Ε. Γυφτέας με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-6, πετυχαίνοντας παράλληλα το 3ο προσωπικό του γκολ.
Ατυχος στάθηκε ο τερματοφύλακας της Old school, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο και μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκε από τη γιατρό του αγώνα Γεωργία Πράσινου, μεταφέρθηκε από ανθρώπους της ομάδας του στο νοσοκομείο Καλαμάτας για να υποβληθεί σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Φλέσσας με βοηθούς διαιτητές τους Κότση, Γεωργακόπουλο.
OLD SCHOOL: Μανώλης (50’ λ.τρ. Παναγόπουλος), Γ. Γυφτέας (60’ Ξυλάς), Κουφόγιωργας, Σφουντούρης (60’ Γιαννίκος), Λύρας, Πολυμενέας, Κυριόπουλος (60’ Δημητρίου), Φράγκος, Πελεκάσης, Μπούνας, Ανυφαντής.
ΝO NAME: Κλιάφας, Δωδέκατος, Ε. Γυφτέας, Θεοδωρόπουλος, Σπυρόπουλος (41’ Κουνάδης), Κοσυφολόλος, Πανταζής, Παπαδάκος, Μητσέας, Χρυσός.

TUBA LIBRE – ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΙ 3-3

Πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται η Tuba Libre μετά την ισοπαλία 3-3 στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τους Ουρανοκατέβατους.
Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να κάνουν το καλύτερο για να φτάσουν στη νίκη, ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα για κόψουν το νήμα του πρωταθλητή. Μάλιστα, οι Ουρανοκατέβατοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα με 4-2 με τις ευκαιρίες που είχαν, ενώ το ίδιο συνέβη μετά το 3-3 και με την Tuba Libre, που μπορούσε να φτάσει στη νίκη και να εξασφαλίσει τον τίτλο μία αγωνιστική πριν το τέλος. Στην εκπνοή σχεδόν του ματς σημείωσε γκολ με τον Σεριάτο, που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του με 4-3, αλλά ο παίκτης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Ετσι ο διαιτητής Λουκάς με τη σύμφωνη γνώμη του βοηθού του Γεωργακόπουλου, το ακύρωσε. Αυτή η απόφαση έφερε τις διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Tuba Libre με τον διαιτητή Λουκά να δείχνει την κόκκινη κάρτα (με 2η κίτρινη) στους Λακριντή και Κατσαρέα.
Με τη λήξη του ματς οι δύο αποβληθέντες παίκτες κινήθηκαν προς τους διαιτητές στα αποδυτήρια και εξέφρασαν το ίδιο έντονα τις διαμαρτυρίες τους για την απόφαση ακύρωσης του γκολ και χρειάστηκε η επέμβαση των πιο ψύχραιμων ώστε να τελειώσουν εκεί οι διαμαρτυρίες.
Στο 16’ από σέντρα του Καλογερόπουλου στο πέναλτι σχεδόν ο Λακριντής με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 19’ ο Πετεινάρης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τζουμάκη και ο Στριλιγκάς με εύστοχη εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1. Στο 33’ από κόρνερ του Καλογερόπουλου ο Κατσαρέας με κεφαλιά πέτυχε το 1-2. Στο 39’ ο Τζουμάκης υπέπεσε σε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά πάνω στον Στριλιγκά. Ο Πετεινάρης το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2. Στο 59’ σέντρα του Τσιμιχοδήμου στο πίσω δοκάρι κινήθηκε ο Ζιώγος ο οποίος προσπάθησε με διαγώνιο σουτ να σκοράρει, όμως η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 69’ σε μπροστινή μπαλιά ο Πετεινάρης βγήκε τετ-α-τετ με το Φαββατά έκανε το σουτ για να αποκρούσει αρχικά τερματοφύλακας, όμως με δεύτερη προσπάθεια ο επιθετικός των Ουρανοκατέβατων την έστειλε στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του κάνοντας του 3-2. Στο 70’ ο Φαββατάς έκανε λάθος εκτίμηση σε έξοδο για να διώξει την μπάλα και ο Τσιμιχοδήμος σούταρε αμέσως όμως η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του με δύο γκολ διαφορά. Στο 73’ νέα ευκαιρία για 4ο γκολ έχασαν οι Ουρανοκατέβατοι όταν σε σέντρα του Τσιμιχοδήμου ο Πετεινάρης με κοντινό διαγώνιο έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 78’ από το κόρνερ του Εμμανουήλ, ο Σεριάτος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 3-3. Στο 79’ και πάλι ο Σεριάτος σε μπροστινή μπαλιά μπήκε στην περιχοή και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με την υπόδειξη του βοηθού διαιτητή Γεωργακόπουλου, σημειώνοντας τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ.
Το ντέρμπι διαιτήτευσε ο Λουκάς με βοηθούς διαιτητές τους Γιωργακόπουλο, Ζεϊμπέκη. Στο 80’ αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη), οι Λακριντής (στο 48’ η 1η κίτρινη) και Κατσαρέας (στο 39’ η 1η κίτρινη). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε στο 22’ ο Σταυρόπουλος.
ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΙ: Σιώτος, Δ. Παπαγεωργόπουλος, Σταυρόπουλος (71’ Παππάς), Ντόλιας, Γιαννακόπουλος (41’ Ζιώγος), Στριλιγκάς, Σαρδέλας (41’ Παπαστεργίου), Πετεινάρης, Τσιμιχοδήμος, Πατογιάννης, Παντσιώτης.
TUBA LIBRE: Φαββατάς, Κουμούτσος, Σπυρόπουλος Τζουμάκης, Κατσαρέας, Βίγκος (41’ Χαρίτος), Καλογερόπουλος, Εμμανουήλ, Κάλλας (46’ λ.τρ. Σεριάτος), Κρεμμύδας (41’ Μουλαβασίλης, 46’ λ.τρ. Στραβόλαιμος), Λακριντής.

Η βαθμολογία

Η Tuba Libre έμεινε όρθια στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τους Ουρανοκατέβατους και παρέμεινε στην κορυφή με 16 πόντους. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η No name μετά τη νίκη της στο ματς με την Old school, ενώ στην 4η θέση με 10 βαθμούς πέρασε το ΚΤΕΛ και βρίσκεται πίσω 4 πόντους από τους Ουρανοκατέβατους.
Αναλυτικά η βαθμολογία μετά από 6 αγωνιστικές έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Tuba Libre 23-6 16
2. Νο name 27-16 15
3. Ουρανοκατέβατοι 17-10 14
4. ΚΤΕΛ 20-10 10
5. Old school 10-14 9
6. Ενωση λογιστών 10-20 3
7. Μπαρτσελιώμα 7-18 3
8. No pasaran 6-26 0

Οι σκόρερ

Τα 12 γκολ έφτασε ο Θανάσης Λακριντής της Tuba Libre, που άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι με τους Ουρανοκατέβατους και παρέμεινε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.
Στη δεύτερη θέση με 6 γκολ ανέβηκαν ο Βαγγέλης Γυφτέας της No name και Κώστας Ανυφαντής της Old school, που σκόραραν στο μεταξύ τους παιχνίδι. Μάλιστα ο Γυφτέας πέτυχε τα 3 από τα 6 γκολ που σημείωσε η ομάδα του.
Αναλυτικά, οι σκόρερ μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής είναι οι:

12 γκολ: Λακριντής (Tuba Libre)

6 γκολ: Γυφτέας (No name), Ανυφαντής (Old school)

4 γκολ: Κ. Δαβίλλας (Ενωση Λογιστών), Αντωνόπουλος (ΚΤΕΛ), Πανταζής, Δωδέκατος (No name), Πετεινάρης (Ουρανοκατέβατοι)

3 γκολ: Τσίρμπας (ΚΤΕΛ), Τζίφας (No name), Γιακουμής (No pasaran), Ζιώγος, Στριλιγκάς (Ουρανοκατέβατοι), Περιβολάρης (Tuba Libre)

2 γκολ: Δουλάμης, Κ. Ξυδέας (Ενωση Λογιστών), Θ. Ηλιακόπουλος, Δ. Ηλιακόπουλος (ΚΤΕΛ), Νινιός, Σπυρόπουλος, Χελάς (No name), Πατογιάννης, Γεωργούσης (Ουρανοκατέβατοι), Χριστόπουλος, Εμμανουήλ, Κατσαρέας, Σεριάτος (Tuba Libre)

1 γκολ: Ε. Σταθούλης, Ι. Σταθούλης (Ενωση Λογιστών), Τσιγαρίδης, Γ. Στασινόπουλος, Κ. Κατράνης, Γεωργακόπουλος, Καρνούσκος, Παυλόπουλος, Γκίζας, Π. Κατράνης (ΚΤΕΛ), Κουτίβας, Μητρόπουλος, Σταθακόπουλος, Χριστιάς, Κατσιγιάννης, Μούκας, Τσούκλερης (Μπαρτσελιώμα), Παπαδέας, Αντωνόπουλος, Κοτσίλας, Θεοδωρόπουλος (Νο name), Μούγιος, Καπετανάκης, Παναγόπουλος (No pasaran), Δημητρίου, Πελεκάσης, Λύρας, Πολυμενέας (Old school), Καλιγιάννης, Αν. Παπαγεωργόπουλος, Ντόλιας (Ουρανοκατέβατοι), Καλογερόπουλος, Κάλλας (Tuba Libre).