Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 16:34

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Θετικός ο απολογισμός, ακόμη καλύτερα του χρόνου”

Γράφτηκε από τον
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Θετικός ο απολογισμός, ακόμη καλύτερα του χρόνου”

Θετικό είναι το πρόσημο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Μεσσηνίας σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος της Βασίλης Σπηλιώτης.


Με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν ο Βασίλης Σπηλιώτης συμπλήρωσε 6 χρόνια στη θέση του προέδρου και 8 συνολικά ως παράγοντας στην ΕΠΣ Μεσσηνίας. Εκλέχθηκε πρόεδρος σε ηλικία 35 ετών και ήταν από τους νεότερους που έχουν αυτή τη θέση, από όλες τις ΕΠΣ της Ελλάδας. Έτσι γνωρίζει καλά τα θέματα στο χώρο του Μεσσηνιακού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και δέχτηκε τη χαρά να μιλήσουμε για τη χρονιά που έφυγε, κάνοντας ουσιαστικά τον απολογισμό σε κάθε διοργάνωση.
Οπως δήλωσε θετική η χρονιά για τα πρωταθλήματα Α' και Β' τοπική, ενώ θα κάνει συνάντηση με τους παράγοντες των ομάδων της Γ' κατηγορίας για να μπορέσει να είναι αντίθετη των δύο πρώτων. Αναφέρθηκε σε όλα τα μικρά πρωταθλήματα, που διοργανώνει η ΕΠΣΜ, τονίζοντας ότι θέλει να γίνουν πρωταθλήματα σε πολλές ηλικιακές κατηγορίες και με καλύτερη οργάνωση. Για τις μικτές Κ14, Κ16, ανέφερε ότι γίνεται καλή δουλειά από τους Θανάση Τσούκλερη και Γιώργο Πατρίκη. Ακόμη μίλησε για τη νεοσύστατη μικτή γυναικών και την προσπάθεια που γίνεται από τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Κακαλέτρη και τον προπονητή Κώστα Αθανασόπουλο. Σε ότι αφορά το αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ,μετά την ανακατασκευή των δύο γηπέδων στόχου είναι η τοποθέτηση στεγάστρου στην κερκίδα. Και αναφερόμενος στο κομμάτι της διαιτησίας υποστήριξε ότι φέτος σε επίπεδο νομού τα πήγαν καλά, ενώ ήταν θετικό ότι βγήκαν 18 νέα παιδιά και έπαιξαν παιχνίδια, δείχνοντας ότι κάτι καλό γίνεται από την Επιτροπή Διαιτησίας.

- Τι αποτύπωμα αφήνει η φετινή χρονιά, σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα Α', Β' και Γ' τοπικής. Πως κρίνετε ο απολογισμός της χρονιάς;

«Ο απολογισμός είναι θετικός διότι είχαμε μια ανταγωνιστική χρόνια τόσο για την Α' τοπική όσο και για την Β' τοπική που όλα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική όσο αφορά τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό των ομάδων. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν καλά πρωταθλήματα αλλά και καλές ομάδες. Τέλος η Γ' τοπική είναι μια κατηγορία που μας απασχολεί έντονα διότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ομάδες να δηλώνουν συμμετοχή αλλά μετά να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Γι' αυτό το λόγο φέτος θα κάνουμε ξεχωριστή συνάντηση με τα σωματεία της Γ' κατηγορίας μετά τη δήλωση συμμετοχής τους αλλά και θα ξεκινήσει αργότερα από κάθε άλλη χρονιά, ελέγχοντας ακόμα και τα ενεργά σημεία των σωματείων. Οσον αφορά το κύπελο ήταν μια άριστη οργάνωση με τον τελικό να συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο και θεωρώ ότι ήταν ένας από τους καλύτερους που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια».

- Κάνοντας απολογισμό για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα Κ12, Κ14, Κ16, τις μικρότερες Μεσσηνίας και τη νεοσύστατη μικτή γυναικών Κ15 τι είναι αυτό που θα κρατήσει και τι δεν περιμένουμε ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς;

«Θα ξεκινήσω από τις μικρές ομάδες του νομού, που είχαν μια χρονιά στην οποία η Κ14 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον όμιλο της και έφτασε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και στη συνέχεια αποκλείστηκε σε εκτός έδρας νοκ άουτ παιχνίδι από την ΕΠΣ Ηρακλείου. Οσο για την Κ16 αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια στον όμιλό της και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση. Στις μικρές ομάδες γίνεται μια σοβαρή και άριστα οργανωμένη δουλειά από τους προπονητές μας Θανάση Τσούκλερη και Γιώργο Πατρίκη και κάθε νέα σεζόν προσπαθούμε για το καλύτερο. Τέλος φέτος είμαστε από τις λίγες ΕΠΣ που δημιουργήσαμε μικτή γυναικών (Κ15) σε ένα νέο αναπτυξιακό πρωτάθλημα που δημιούργησε η ΕΠΟ. Ηταν μια αναγνωριστική χρονιά για εμάς, είχαμε μια αξιοπρεπή και σοβαρή παρουσία με τη συμβολή του τεχνικού μας διευθυντή της μικτής γυναικών Νίκου Κακαλέτρη αλλά και του προπονητή μας Κώστα Αθανασόπουλου. Σίγουρα τη νέα χρονιά θα προσπαθήσουμε για μια ακόμα καλύτερη παρουσία.
Τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα είναι πάντα στις προτεραιότητες μας σκοπός είναι να γίνονται όσο πολλά πρωταθλήματα ανά ηλικία με την καλύτερη δυνατή οργάνωση αλλά και κανόνες και σίγουρα κάθε νέα χρονιά να έχουμε και πιο πολλές ομάδες. Τη νέα αγωνιστική περίοδο που θα έχουμε Κ10, Κ12, Κ14, πρωταθλήματα με μεγάλη διάρκεια που γίνονται μέσα στη χρονιά. Επίσης θα συνεχιστούν και τα τουρνουά grasroots σε συνεργασία με την ΕΠΟ.
Τέλος θα γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους παλαιμάχων έτσι ώστε να γίνουν οι χειμερινοί μήνες και όχι το καλοκαίρι με αφόρητη ζέστη και να μην διεξάγεται παράλληλα με πρωτάθλημα εργαζομένων που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας».

- Στο αθλητικό κέντρο μετά να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις την ανακατασκευή των γηπέδων;

«Επόμενος στόχος είναι η κατασκευή στεγάστρου στην κερκίδα. Σίγουρα το τελευταίο χρόνο με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και του Δήμου Καλαμάτας έχει αλλάξει πολύ ως προς το καλύτερο και ότι το χαρακτηριστικό στολίδι».

- Για τους διαιτητές και την παρουσία τους στις φετινές διοργανώσεις τι έχετε να πείτε;

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία τους στα πρωταθλήματα της φετινής σεζόν. Εχουμε δύο σχολές που βγήκαν 18 παιδιά και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στους αγώνες. Από τους υπόλοιπους διαιτητές είδαμε ότι είχαν καλή παρουσία και περνούσαν απαρατήρητοι από τα περισσότερα ματς. Σίγουρα στη διάρκεια της χρονιάς έγινε λάθη αλλά δεν ήταν σκόπιμα”.