Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 22:17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: “Πρώτος στόχος να φτιάξουμε ομάδα” δήλωσε στην "πρώτη" ο Αναστόπουλος

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: “Πρώτος στόχος να φτιάξουμε ομάδα” δήλωσε στην "πρώτη" ο Αναστόπουλος

“Πρώτα να φτιάξουμε ομάδα και μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα”, τόνισε ο Νίκος Αναστόπουλος στις δηλώσεις του λίγο πριν ξεκινήσει η Καλαμάτα την προετοιμασία της για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.


Παρουσία περίπου 50 περίπου φιλάθλων, που έδωσαν δυναμικό παρών με συνθήματα και χειροκροτήματα, ξεκίνησε η πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με πάρα πολύ ζέστη.
Το στοιχείο που φάνηκε ξεκάθαρα είναι ότι υπάρχει διάθεση για να διεκδικήσει η ομάδα την άνοδο, όμως ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος που πήρε το λόγο στην αρχή και ολοκλήρωσε ο αντιπρόεδρος Γιώργος Ράλλης, ήταν πως στη ομάδα κρατούν χαμηλούς τόνους. Αυτό ειπώθηκε πολλές φορές στις δηλώσεις τους, όπως και το ότι μόνο με δουλειά θα μπορέσει να φτιαχτεί μια νέα ομάδα και από εκεί και πέρα όλα τα άλλα θα έρθουν.


Ο Νίκος Αναστόπουλος, στις ερωτήσεις που δέχτηκε απάντησε ανάμεσα σε άλλα, τα ακόλουθα: “Κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα με πολύ διαφορετική νοοτροπία, αλλά πάντα με στόχο πρωταγωνιστικό. Στην ομάδα ήρθαν παίκτες με νοοτροπία, αρχές και κυρίαρχο θέμα την ομαδικότητα. Είναι μια καινούργια ομάδα που θέλει χρόνο να δέσει. Αυτό θα επιτευχθεί με δουλειά. Αφήνουμε τα μεγάλα λόγια, χαμηλά και ταπεινά με στόχο το κυρίαρχο πνεύμα για να φτιάξουμε μια ομάδα που θέλουμε εμείς και ο κόσμος. Δεν είμαι αρνητικός στα νέα παιδιά, άλλωστε με τη δική μου παρουσία έπαιξαν κάποια παιδιά. Είμαστε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο και αποφασίσαμε κάποια παιδιά που δεν θα έχουν συμμετοχή για να μην κάθονται στην άκρη και δεν έχουν συμμετοχή στις προπονήσεις να δοθούν δανεικοί σε κάποια ομάδα. Πρωταρχικός στόχος εκεί που θα πάνε να παίζουν. Από εκεί και πέρα θα έχουμε μαζί μας δύο παιδιά 17 ετών τα οποία θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία. Σε συνεννόηση με τον Νίκο Κακαλέτρη θα είναι μαζί μας οι Αρλιντ Χότζα και Αριστείδης Καστόρας”.
Σχετιά με τους νεαρούς παίκτης τόνισε ότι: “Με τον πρόεδρο αποφασίσαμε να δώσουμε κάποια παιδιά δανεικούς σε ομάδες ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής και παιχνίδια στα πόδια του. Αν κριθεί ότι κάποιο από αυτά τα αξίζει μια ευκαιρία, τον Δεκέμβριο θα επιστρέψει στην ομάδα μας”.

Οι εκκρεμότητες

Σε ότι αφορά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με κάποιους παίκτες ανέφερε: “Είναι τρεις παίκτες που έχουν ειδοποιηθεί εδώ και δύο μήνες ότι δεν υπολογίζονται”, μιλώντας για τους Τάτο, Ελιβέλντο, Γιαννίκογλου. Οσον αφορά τον Μπαράλες υποστήριξε ότι: “είναι διαφορετική περίπτωση και μιλάμε μαζί του για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα”.

Οι δηλώσεις των παικτών

Αμέσως μετά σύντομες δηλώσεις έκαναν τα νέα αποκτήματα Κώστας Κότσαρης και Νταν Ριένστρα, αλλά και οι παλιοί Γιώργος Βαλεριάνος και Τζερόνιμο Μπαράλες.
Ο Κώστας Κότσαρης, που μίλησε πρώτος σημείωσε: “Αρχικά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Κίνητρο που με έπεισε να έρθω ήταν ότι φτιάχνεται μια ανταγωνιστική ομάδα. Πρώτη φορά θα συνεργαστώ με τον κ. Αναστόπουλο. Επίσης σημαντικό και η πορεία της ομάδας και η προσπάθεια που κάνει για να ανέβει. Στόχος να είμαστε ανταγωνιστικοί και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για να είμαστε στην κορυφή. Το καλοκαίρι πολλές ομάδες μιλάνε για πρωταθλητισμό. Ελπίζω να είμαστε μία από αυτές τις ομάδες”.
Ο Γιώργος Βαλεριάνος που θα βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην ομάδα, σημείωσε: “Νομίζω έχουμε θέσει στόχους και έχουν γίνει κινήσεις ώστε η ομάδα να έχει την πορεία που επιθυμεί. Η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε. Ο κ. Πρασσάς δεν είπε όχι στη νέα προσπάθεια και θα επιδιώξουμε να πετύχουμε το στόχο που έχουν όλοι στην ομάδα. Υπάρχουν ομάδες που θέλουν την άνοδο, αλλά και εμείς θα δημιουργήσουμε μια ομάδα δυνατή, στιβαρή για να πετύχει τον στόχο της”.


Ο Νταν Ριένστρα, που ήταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, στις δηλώσεις του ανέφερε: “Αισθάνομαι καλά και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Εφυγα από τα Γιάννενα μια μεγάλη ομάδα και ήρθα εδώ. Μου αρέσει που ήρθα σε μια ομάδα που έχει στόχο την άνοδο”.
Ο Τζερόνιμο Μπαράλες, απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε: “Τώρα αρχίζουμε την προετοιμασία μας. Είμαστε στο ξεκίνημα, αλλά πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Θέλουμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και να πάμε για άνοδο. Εχουν έρθει καλοί παίκτες. Θέλω να μείνω και να βοηθήσω την ομάδα. Θα δουλέψω για να βάλω πολλά γκολ”.
Εκ μέρους της διοίκησης μίλησε ο Γιώργος Ράλλης αρκέστηκε να πει: “Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και θα έρθει μέσα από την δουλειά”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υπέγραψε στην Ηλιούπολη ο Αλεξόπουλος