Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 15:52

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Προβληματισμός για την άμυνα

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Προβληματισμός για την άμυνα

Η Καλαμάτα σκόραρε για πρώτη φορά απέναντι στην ΑΕΚ Β’ και μάλιστα εις διπλούν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να… ξορκίσει τον κακό της δαίμονα.

Οι μικροί της Ενωσης συνέχισαν την Κυριακή τη θετική παράδοση κόντρα στη “Μαύρη Θύελλα (2 νίκες και 3 ισοπαλίες) και την υποχρέωσαν σε νέα ισοπαλία (2-2) στη Super League 2, ύστερα από το 1-1 με το Αιγάλεω. Η Καλαμάτα θα μπορούσε μάλιστα να φύγει με άδεια χέρια από τα Σπάτα, καθώς στο 5’ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0. Κατάφερε και ισοφάρισε πριν το ημίχρονο, με σκόρερ τους Μπαράλες και Παμλίδη, αλλά μέχρι εκεί, με την ΑΕΚ Β’ να έχει τις ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο να πάρει το τρίποντο.
Ετσι η “Μαύρη Θύελλα” έμεινε για δεύτερη σερί αγωνιστική μακριά από τη νίκη και έπεσε από την κορυφή του β’ ομίλου της Sl2, ενώ είδε και πάλι την εστία της να παραβιάζεται. Η μεσσηνιακή ομάδα δεν έχει κρατήσει το μηδέν σε κανένα ματς στο πρωτάθλημα.
Στην πρεμιέρα με τα Χανιά κυνηγούσε το σκορ από το 23’ (Τσέλιος) και πήρε τη νίκη στο 92’ με Ντιγκινί, ισοφαρίζοντας ενδιάμεσα στο 76’ με τον Μόρσεϊ).
Τη δεύτερη αγωνιστική με τον Παναργειακό χρειάστηκε να φθάσουμε πάλι στις καθυστερήσεις (95’) για να πάρει τους τρεις βαθμούς με λυτρωτή τον Μπαράλες, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με τον Κωστίκα στο 17’ το γκολ του Αλγκαρανάζ με πέναλτι στο 9’. Ο Παναργειακός σκόραρε μάλιστα στη μοναδική του τελική στο ματς!
Την 3η αγωνιστική με το Αιγάλεω, η Καλαμάτα προηγήθηκε με τον Μορέιρα στο 34’, αλλά οι γηπεδούχοι “απάντησαν” στο 54’ με τον Καρβούνη για το τελικό 1-1. Και κόντρα στην ΑΕΚ Β’ δέχτηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, στο 3’ ο Κοντονίκος και στο 5’ ο Σόσα έγραψαν το 2-0 για την Ενωση, με την Καλαμάτα να σώζει τουλάχιστον το βαθμό.
Τα κενά στα μετόπισθεν προβληματίζουν τον Νίκο Αναστόπουλο και τη διοίκηση, όπως βέβαια και οι τελευταίες εμφανίσεις, ειδικά η προχθεσινή με την ΑΕΚ Β’, όπου δεν έβγαλε πάθος, ενέργεια, ενώ υστερούσε και στην επιθετική ανάπτυξη παρά τους πολλούς έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει.
Η Καλαμάτα πρέπει να συνέλθει για να μην χάσει την επαφή της με την κορυφή και η νίκη κόντρα στην Παναχαϊκή είναι μονόδρομος.

Ξανά στις 12 το μεσημέρι η σέντρα

Το πελοποννησιακό ντέρμπι με την Παναχαϊκή ορίστηκε για την προσεχή Κυριακή, με τη σέντρα να γίνεται μάλιστα στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Την ίδια ώρα είχαν ξεκινήσει και τα ματς με τα Χανιά και την ΑΕΚ Β’ που επίσης είχαν τηλεοπτική μετάδοση, ενώ ενδιάμεσα οι αγώνες με Παναργειακό και Αιγάλεω μεταδόθηκαν από την ιστοσελίδα monobala.gr Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στον β’ όμιλο έχει ως εξής:

Σάββατο

Πανιώνιος – ΑΕΚ Β’ (15:00 / ΣΚΑΪ)
Κηφισιά – Ηλιούπολη (15:00)

Κυριακή

Καλαμάτα – Παναχαϊκή (12:00 / ΣΚΑΪ)
Aστέρας Τρίπολης Β’ – Παναργειακός (15:00)
Αιγάλεω – Χανιά (15:00)