Τρίτη, 21 Απρίλιος 2015 08:05

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Πίστη για άνοδο στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Ακόμα… γλεντούν στην Κυπαρισσία και δικαιολογημένα, καθώς ο ΑΟΚ έγραψε φέτος ιστορία κατακτώντας αήττητος τον τίτλο στην Α' τοπική με 27 νίκες και 3 ισοπαλίες!


Η τριφυλιακή ομάδα νίκησε όλους τους αντιπάλους της, έκανε ρεκόρ βαθμών (84), το απόλυτο στην έδρα της ("15 στα 15"), το απόλυτο σ' έναν γύρο με 15 διαδοχικές νίκες, ενώ μην ξεχνάμε ότι κράτησε για 20 σερί ματς το μηδέν στην άμυνα και τελείωσε το πρωτάθλημα με μόλις 7 γκολ παθητικό. Επιδόσεις που θα μνημονεύονται για χρόνια σε μια σεζόν μάλιστα που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, αφού στην προετοιμασία αποχώρησαν για διάφορους λόγους πέντε παίκτες.
Στο τέλος του πρώτου γύρου δε, η Κυπαρισσία ήταν 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και αήττητο τότε Πάμισο και κατάφερε να τερματίσει με 9 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη θέση.
Μια ονειρεμένη πορεία που έχει ανοίξει για τα καλά την… όρεξη στην Κυπαρισσία,  καθώς η σεζόν δεν τελείωσε στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Πάμισο.
Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας θα εκπροσωπήσει το νομό στα μπαράζ ανόδου για τη Γ' εθνική που ξεκινούν στις 10 Μαΐου με αντιπάλους τον Πανθυρεατικό από την Αρκαδία, τη Σπάρτη από την Λακωνία και τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου από την Αργολίδα.
Το ζητούμενο φυσικά η πρώτη θέση που θα φέρει την Κυπαρισσία στις εθνικές κατηγορίες.

Τι λένε Φωτεινός και Ματζούνης

Για τη φετινή επιτυχία του ΑΟΚ μιλούν σήμερα στο "Ν" ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Φωτεινός και ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης.
"Οταν ξεκινήσαμε προετοιμασία βρεθήκαμε ξαφνικά με 11 παίκτες, αλλά από το Γενάρη άλλαξε το σκηνικό και έγιναν οι απαιτούμενες κινήσεις. Ολο αυτό χτιζόταν σιγά σιγά", λέει ο Φωτεινός που ξεκαθαρίζει ότι η διοίκηση θα έκανε μεταγραφές ακόμα και αν έχανε το Δεκέμβρη από τον Πάμισο και η μεταξύ τους διαφορά άνοιγε στους εφτά βαθμούς.
"Θα ήταν δύσκολο αν χάναμε, διότι θα υπήρχε γκρίνια και απογοήτευση. Επειδή όμως γνωρίζω το συμβούλιο, πιστεύω ότι θα παίρναμε πάλι την απόφαση να κάνουμε μεταγραφές γιατί ευνοούσε το πρόγραμμα στο β' γύρο".
Ο πρόεδρος παραδέχεται βέβαια ότι: "Το αήττητο είναι ένα ρεκόρ που κανείς δεν είχε σχεδιάσει, ούτε είχε προβλέψει. Από τη στιγμή όμως που είδαμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε το κυνηγήσαμε. Είμαστε 10 άτομα στη διοίκηση που είμαστε 4 χρόνια μαζί και πιστεύω ότι το δικαιούμασταν αυτό το πρωτάθλημα. Και πάνω απ' όλα ο Τσάγκος που μας κρατούσε δεμένους αυτά τα χρόνια".
Οσο για τα μπαράζ ανόδου είπε: "Εχει παρθεί η απόφαση στο συμβούλιο να πάμε δυνατά για την άνοδο. Εχουμε μιλήσει με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ και το θέλουμε όλοι πάρα πολύ. Με σοβαρότητα και πειθαρχία θα έρθει η άνοδος. Η Σπάρτη είναι η ανταγωνίστρια ομάδα, αλλά μπάλα είναι και δεν ξέρεις τι θα γίνει. Σίγουρα όμως είναι καθοριστικό το εντός έδρας παιχνίδι με την Σπάρτη".
Ο πρωτομάστορας της φετινής επιτυχίας Αλέξης Μαντζούνης σε ερώτηση για το αν περίμενε να πάρει αήττητη η Κυπαρισσία το πρωτάθλημα είπε: "Δεν το περίμενα να βγούμε αήττητοι, ούτε με εννέα βαθμούς διαφορά. Μαζί με το συνεργάτη μου Γιάννη Νομικό πίστευα όμως ότι έχουμε καλούς παίκτες και ήθελα να με αξιώσει ο Θεός να ζήσω αυτές τις στιγμές. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές και συναισθήματα.  Οταν χάσαμε τον Αύγουστο 5 παίκτες ήταν μεγάλο ταρακούνημα. Δουλέψαμε όμως εξαιρετικά και μπορέσαμε να εμπνεύσουμε τους παίκτες που ήταν ένα κράμα έμπειρων και νέων παικτών".
Ο κ. Μαντζούνης σχολίασε και το ντέρμπι - "κλειδί" του πρώτου γύρου με τον Πάμισο, όπου η Κυπαρισσία ήταν τότε 4 βαθμούς πίσω: "Αν χάναμε στον Πάμισο και πηγαίναμε στο -7 θα ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε, γιατί θα υπήρχε γκρίνια και εσωστρέφεια. Οχι για αγωνιστικούς λόγους, διότι ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στα παιδιά. Είχαμε πει ότι αν κερδίσαμε και πήγαινε στο -1 ή χάναμε και πήγανε στο -7  η διαφορά, δεν θα τελείωνε το πρωτάθλημα".
Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η άνοδος στη Γ' εθνική μέσω των μπαράζ του Μαΐου και ο προπονητής της Κυπαρισσίας δεν κρύβει την πίστη του για την πρωτιά.
"Οταν είσαι στον αθλητισμό και κατακτάς έναν τίτλο, πρέπει να είσαι μόνιμα διψασμένος. Ακόμα λοιπόν είμαστε αχόρταγοι. Πήραμε τον τίτλο και γραφτήκαμε στην ιστορία με τα επιμέρους ρεκόρ, αλλά έχουμε έναν άλλο πιο μεγάλο και δύσκολο στόχο. Και όταν είναι κάτι πιο δύσκολο, λειτουργούμε με μεγαλύτερη ένταση και πάθος και έτσι θα πάμε στα μπαράζ".