Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2015 20:14

Αρεσε η ΑΕΚ, 1-1 με Χάποελ στο πρώτο φετινό τεστ

Γράφτηκε από τον

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο φετινό φιλικό της ΑΕΚ με αντίπαλο την ισραηλινή Χάπεολ Τελ Αβίβ.

 

Ζωηρό και γεμάτο φρεσκάδα ήταν το ξεκίνημα στο παιχνίδι. Με απλό ποδόσφαιρο και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν σταθερά στην επίθεση «ζορίζοντας» την αντίπαλη άμυνα. Οι συνδυασμοί των Βάργκας-Γροντή ξεχώρισαν, την στιγμή που τα μετόπισθεν των «κιτρινόμαυρων» δεν αντιμετώπισαν την παραμικρή δυσκολία στις προσπάθειες των Ισραηλινών να ξεκολλήσουν από το δικό τους μισό του γηπέδου.

Σταδιακά, ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε με την ΑΕΚ να μην εκμεταλλεύεται με τελικές προσπάθειες την ανωτερότητά της. Πάντως, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν τις πρώτες μπαλιές και συνέχιζαν να κρατούν στο μισό γήπεδο τους παίκτες της Χάποελ. Η επιμονή έφερε δοκάρι με τον Τζεμπούρ στο 35ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα και γκολ, με τον Αραβίδη -έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βάργκας- να στέλνει την μπάλα με έξυπνη κίνηση και κεφαλιά στα δίχτυα.Το ημίχρονο έκλεισε με την Ένωση να προηγείται δίκαια 1-0 βάσει της εικόνας της στο παιχνίδι.

Η αλλαγή του συστήματος από 4-2-3-1 σε 4-3-3 δεν «βόλεψε» την ΑΕΚ. Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, οι κιτρινόμαυροι δεν μπήκαν καλά στο γήπεδο, έδωσαν δικαιώματα στους Ισραηλινούς, που εν τέλει κατάφεραν να ισοφαρίσουν έπειτα από λάθος εκτίμηση του Βούρα και κοντινό σουτ του Χίζα στο 55’. Το γκολ «ξύπνησε» τους παίκτες του Δέλλα, που ανέβασαν τις γραμμές τους, αρχίζοντας και πάλι να πιέζουν. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος η Χάποελ είχε καλύτερη ανασταλτική λειτουργία και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, με εξαίρεση μια μεγάλη ευκαιρία του Κρισάντους (63’).

Το πέρασμα των λεπτών δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους παίκτες της Ένωσης, που λόγω και των πολλών αλλαγών έψαχναν τα πατήματά τους. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν το μεγάλο «ζόρι» των κιτρινόμαυρων, που όμως το αντιμετώπισαν ανεβάζοντας τις γραμμές τους και πιέζοντας. Η Χάποελ στα τελευταία λεπτά ήρθε και πάλι σε θέση άμυνας, όμως οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να βρουν και δεύτερο τέρμα, με το 1-1 να διατηρείται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης (30’ Βούρας, 58’ Μπαρόχα), Γκάλο (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Κολοβέτσιος (46’ Άρθο), Τζανετόπουλος (46’ Λαμπρόπουλος), Πεταυράκης (46’ Γροντής, 67’ Πεταυράκης), Κορδέρο (46’ Ανάκογλου), Γιόχανσον (46’ Σιμόες), Γροντής (39’ Ζόριτς, 46’ Ανδρεόπουλος, 58’ Ζόριτς), Βάργκας (46’ Πλατέλλας), Αραβίδης (46’ Μπαρμπόσα), Τζεμπούρ (46’ Κρισάντους).

 

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR