Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2013 16:23

Μαρσέιγ και Κολωνία με κάλυψη

Γράφτηκε από τον

Με εμβόλιμες αγωνιστικές σε Αγγλία και Γαλλία και αγώνες για το Κύπελλο της Γερμανίας συνεχίζεται η αγωνιστική δράση σήμερα. Για το Championnat ξεχωρίζει το ντέρμπι Λιλ – Μαρσέιγ, ενώ το «κυρίως πιάτο» της Premier League σερβίρεται αύριο, καθώς σήμερα η αυλαία της 14ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με μία αναμέτρηση αυτής της Κρίσταλ Πάλας κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

 

Με τη Μαρσέιγ σε κάλυψη στο ντέρμπι

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό παιχνίδι της ημέρας που είναι το «Διπλό» Draw No Bet της Μαρσέιγ με αντίπαλο τη Λιλ σε απόδοση 2.75. Αήττητη η Μαρσέιγ στα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια (2-1-0, τα δύο στη Μασσαλία, ένα στην έδρα της Λιλ), χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Στο Under 2,5 και τα τρία ματς. «Χτίζει» ψυχολογία η Μαρσέιγ, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική επιβλήθηκε 2-0 εντός έδρας της Μονπελιέ. Πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική της νίκη στη Ligue 1 μετά από αυτές κόντρα σε Αζαξιό (3-1 εκτός) και Σοσό (2-1 εντός), ενώ παρέμεινε για τέταρτο σερί ματς αήττητη - πάντα σε επίπεδο Πρωταθλήματος - καθώς είχε προηγηθεί η ισοπαλία με τη Ρεμς (1-1 εκτός). Θέλει σήμερα να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε μία ομάδα με την οποία θα παλέψει για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Ο Φλοριάν Τοβέν επιστρέφει σήμερα ως αντίπαλος στο Βορρά και ήδη από το αεροδρόμιο οι φίλοι της Λιλ φρόντισαν να του δείξουν ότι είναι ανεπιθύμητος. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός εξτρέμ, που δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο ματς με τη Λιλ, το καλοκαίρι απείχε από τις προπονήσεις των Λιλουά, πιέζοντας για να συνεχίσει την καριέρα του στη Μασσαλία, κάτι το οποίο τελικά κατάφερε με τη συμφωνία να επιτυγχάνεται την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. Από εκεί και πέρα, ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει ο δεξιός μπακ Φανί (10/0), αν και πιθανότατα δε θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Θα πάμε με το «Διπλό» έχοντας κάλυψη στο Draw No Bet, οπότε σε περίπτωση ισοπαλίας μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας.

 

Πρόκριση με Διπλό η Κολωνία

Περνάμε στη Γερμανία, όπου σήμερα έχουμε δράση για το Κύπελλο. Στοιχηματικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας Αμβούργο – Κολωνία όπου θα πάμε με το «Διπλό» Draw No Bet σε απόδοση 3.00. Πρόκειται για μονά παιχνίδια για τη φάση των «16». Αν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ακολουθεί παράταση κι εφόσον χρειαστεί πέναλτι. Ομάδα της Μπουντεσλίγκα, την Μάιντς, απέκλεισε η Κολωνία στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου. Οι «τράγοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες με τον πλέον εμφατικό τρόπο πριν από ένα τετραήμερο, φεύγοντας με εμφατικό διπλό στις αποσκευές τους από τη Σαν Πάουλι. Μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από την Ίνγκολσταντ, το τελικό 0-3 αποτέλεσε μία πολύ μεγάλη ψυχολογική ένεση για το συγκρότημα Στέγκερ και σε συνδυασμό μάλιστα με την ήττα της Καϊζερσλάουτερν, επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μπορεί ο μεγάλος φετινός στόχος να μην είναι άλλος από την επιστροφή στη Μπουντεσλίγκα, όμως μόνο αδιάφορη δεν την αφήνει το Κύπελλο, κάτι που απέδειξε και με την παρουσία της στον προηγούμενο γύρο.

 

Δυνατό σημείο και το Διπλό DNB της Ιστ Στέρλινγκ

Περνάμε στη Σκωτία, όπου έχουμε ξεχωρίσει ακόμα ένα δυνατό σημείο για σήμερα. Πρόκειται για το «Διπλό» Draw No Bet της Ιστ Στέρλινγκ κόντρα στην Άλμπιον Ρόβερς σε απόδοση 2.62. Σχεδόν από το ξεκίνημα της σεζόν η Ιστ Στέρλινγκ, ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά τον τελευταίο καιρό είναι ξεκάθαρο ότι περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, με αποτέλεσμα, να βρεθεί στην πέμπτη θέση. Το θέμα για αυτήν είναι να κάνει μία νίκη που θα της ξαναδώσει αυτοπεποίθηση, αφού το ρόστερ της είναι καλό για μια κατηγορία όμως, που οι περισσότερες ομάδες αυτή τη στιγμή έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν την άνοδο.

 

Κάνει την έκπληξη η Μπάρνσλεϊ, Άσσος η Μπόλτον

Συνεχίζουμε με την Τσάμπιονσιπ και το Χ2 της Μπάρνσλεϊ κόντρα στην Μπράιτον σε απόδοση 2.30. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μη βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάστασή τους, ωστόσο προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις για να αντιστρέψουν το κακό κλίμα. Η διοίκηση προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα έλυσε τη συνεργασία της με τον προπονητή, Ντέιβιντ Φλίτκροφτ, και βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του, ενώ σήμερα στον πάγκο θα βρίσκεται ο υπηρεσιακός Μίκι Μέλον. Ο Πίτερ Ράματζ (ΑΜ 5/0) ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στο βασικό σχήμα. Θα τη στηρίξουμε σήμερα σε διπλή ευκαιρία, καθώς πιστεύουμε πως το «σοκ» με την απομάκρυνση του προπονητή μπορεί να επιδράσει θετικά στη ψυχολογία των παικτών. Από την ίδια κατηγορία κρατάμε και τον Άσσο της Μπόλτον κόντρα στη Χάντερσφιλντ σε απόδοση 2.00. Η Μπόλτον έχει υποστεί μία μόλις ήττα στα 12 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας για το Πρωτάθλημα (8-3-1). Οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν σήμερα να επιστρέψουν στις νίκες (σ.σ: προέρχονται από την ήττα κόντρα στη Μίντλεσμπρο, μία ήττα που «έσπασε» αήττητο σερί 8 αγώνων). Ο στόχος, άλλωστε, που είχε τεθεί αρχικά ήταν η άνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ και προκειμένου να πλησιάσει στις θέσεις των πλέι οφ χρειάζεται ένα ακόμη καλό σερί, ενώ το θετικό για αυτή είναι το γεγονός ότι από τα επτά ματς που έχει να δώσει έως την Πρωτοχρονιά, τα τέσσερα είναι στην έδρα της.

 

Το τελευταίο της χαρτί η φορμαρισμένη Σαλόν, Over στην Ουκρανία

Περνάμε στο Μπάσκετ, εκεί όπου σήμερα θα μας απασχολήσει το Eurocup. Έχουμε ξεχωρίσει δύο σημεία. Αρχικά κρατάμε το Over 155.5 στον αγώνα Χίμικ Γιούζνι – Άλμπα Φέχερβαρ σε απόδοση 1.93. Όπως είπαμε η Χίμικ με νίκη απόψε πλησιάζει όλο και περισσότερο στην πρόκριση που θα είναι τεράστια επιτυχία για μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα. Η Άλμπα Φεχερβάρ δεν έχει τίποτα να χάσει και θα πάει στην Ουκρανία να παίξει το γρήγορο μπάσκετ που μας συνήθισε μέχρι σήμερα. Η Χίμικ σκοράρει μέχρι σήμερα 78 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται 76. Από την άλλη η Άλμπα σκοράρει 74 και δέχεται 80 πόντους ανά παιχνίδι. Επιλέγουμε το Over 155.5 που οι δυο ομάδες είχαν ξεπεράσει και στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα (88-75 για την Χίμικ). Συνεχίζουμε με τον αγώνα Σαλόν Σαονέ – Ντιναμό Σάσσαρι και κρατάμε τη νίκη των γηπεδούχων σε συνδυασμό με το Over 170.5 σε απόδοση 4.15. Στο πρώτο ματς μεταξύ τους η Σάσσαρι είχε επικρατήσει 102-87. Αυτή η διαφορά των 15 πόντων της δίνει μια άνεση αφού σε περίπτωση ισοβαθμιών θα έχει το πλεονέκτημα επί των Γάλλων και κρατάει επίσης το πλεονέκτημα με τις δύο νίκες επί της Όλντενμπουργκ. Η Σαλόν όπως είπαμε βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα. Πέντε συνεχόμενες νίκες εκ των οποίων οι τρεις ήρθαν με σκορ πάνω από 90 πόντους. Με τη νίκη επί της Όλντενμπουργκ μπήκαν στο κυνήγι της πρόκρισης και θα τα δώσουν όλα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Θα πάμε με το κίνητρο και τη νίκη της Σαλόν και θα συνδυάσουμε τη νίκη αυτή με το Over 170.5 αφού η άμυνα της Σάσσαρι είναι ευκαιρία για τους Γάλλους να κάνουν άλλο ένα άκρως επιθετικό παιχνίδι. Η επιλογή αυτή προσφέρεται στο 4.15.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1.