Σάββατο, 18 Ιανουάριος 2020 17:07

Κορυφαίοι αθλητές του τριάθλου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Στην Καλαμάτα βρίσκεται από χθες για προετοιμασία η ελληνική ομάδα τριάθλου, Athens Triathlon Team, ενόψει του Ironman Greece 70.3 που θα γίνει τον Απρίλιο στην Πύλο.

Κορυφαίοι αθλητές της χώρας θα προπονηθούν για τρεις μέρες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η οποία έχει , όπως λένε όλο το “πακέτο” για να εξελιχθεί σε περιφερειακό αθλητικό κέντρο. Ο επικεφαλής προπονητής Γιάννης Ψαρέλης δήλωσε ότι η ομάδα του αποτελείται από 40 μέλη, αλλά ο αριθμός θα ήταν τριπλάσιος, εφόσον είχαν λυθεί ορισμένα οργανωτικά ζητήματα.

“Αγαπάμε πάρα πολύ την Καλαμάτα ως μέρος προετοιμασίας και θα είμαστε εδώ, άσχετα αν υπάρχει αγώνας τριάθλου. Πρέπει να γίνει όμως κάτι πιο καλό, να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις και να γίνει ελκυστικός προορισμός για ελληνικές και ξένες ομάδες”, δήλωσε αρχικά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Pharae” ο κ. Ψαρέλης για να τονίσει στη συνέχεια τη ανάγκη δημιουργίας ενός περιφερειακού αθλητικού κέντρου στη χώρα, πιστεύοντας ότι η Καλαμάτα είναι το κατάλληλο μέρος.

Ανάγκη δημιουργίας αθλητικού κέντρου στην πόλη

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής κολύμβησης Τάκης Λαγοπάτης, που θα επιβλέπει την προπόνηση των αθλητών. “Οι εγκαταστάσεις δεν πληρούν 100% τις προδιαγραφές ώστε να δημιουργηθεί ένα επαγγελματικό καμπ, αλλά η αγάπη των αθλητών για την Καλαμάτα τους κάνει να έρχονται. Πρέπει ο δήμος να αλλάξει ρότα και να να δει σαν τον αθλητισμό σαν κομμάτι του τουρισμού, βελτιώνοντας τις υποδομές. Ηρθε το Γενάρη μια ομάδα με πολλούς αθλητές και τα έσοδα είναι πολλά, σε μια περίοδο που τα έχει ανάγκη ο τόπος”.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ακόμα και ορισμένοι αθλητές. Ο Παναγιώτης Δημόπουλος (από τους κορυφαίους τριαθλητές με περισσότερες από 50 νίκες τα τελευταία 5 χρόνια) είπε ότι στην Αθήνα είναι θέμα οι αποστάσεις, αφού χρειάζεται χρόνος για τις μετακινήσεις, ενώ στην Καλαμάτα όλα είναι κοντά.

Ο πρωταθλητής Σπύρος Γκοτζιάς δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται ξανά στην Καλαμάτα, αφού ερχόταν και σαν κολυμβητής για προετοιμασία με την ομάδα της Αργυρούπολης. “Η πόλη συνδυάζει θάλασσα με βουνό. Ολα είναι πολύ κοντά και δεν υπάρχει κίνηση στους δρόμους, όπως στην Αθήνα. Είναι ένας προορισμός και για τουρίστες και για αθλητές ώστε να κάνουν σοβαρή προετοιμασία”. Τέλος η Αθηνά Ψευτούδη σημείωσε ότι παρότι έχει οικογένεια και δουλειές, βρίσκει χρόνο για να κάνει προπόνηση και χάρη στο πλάνο του κ. Ψαρέλη με λίγο χρόνο έχει καλά αποτελέσματα.