Πέμπτη, 03 Ιούνιος 2021 12:21

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΑΡΓΗΣ: Πατικοπούλου και Μπάκας διακρίθηκαν στο “Αcropolis”

Γράφτηκε από τον
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΑΡΓΗΣ: Πατικοπούλου και Μπάκας διακρίθηκαν στο “Αcropolis”

Στο διεθνές Grand Prix “Αcropolis” που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ από 28 έως 30 Μαΐου συμμετείχαν η Αρτεμις Πατικοπούλου και ο Νίκος Μπάκας.

Τα δύο παιδιά του Αργη Καλαμάτας κατάφεραν να περάσουν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους και να διακριθούν, σ’ ένα από τα πιο πετυχημένα τουρνουά των τελευταίων ετών, αφού συμμετείχαν όλα τα αστέρια της κολύμβησης (Χρήστου, Ντουντουνάκη, Βαζαίος, Γκολομέεφ). Στους εν λόγω αγώνες επιτεύχθηκαν πολλά όρια για την Ολυμπιάδα του Τόκιο (η 4Χ100μ.ομαδική ανδρών, η 4Χ100μ.ομαδική mixed, ο Μάρκος του Καλαμακίου στα 800μ.ελευθ), ενώ είχαμε και επίτευξη πολλών ορίων για το ευρωπαϊκό εφήβων-νεανίδων του Ιουλίου.

Οσον αφορά τον Αργη, η Αρτεμις Πατικοπούλου πήρε την 5η θέση στον τελικό των 200μ.υπτιο γυναικών (2:26:90) και την 2η θέση στον μικρό τελικό των 100μ.υπτιο με ατομικό ρεκόρ (1:07:36).
Ο Νίκος Μπάκας, στην πρώτη του συμμετοχή στο “Grand Prix”, ήταν 6ος στον τελικό των 200μ.πεταλούδας ανδρών με ατομικό ρεκόρ (2:10:13), ενώ ατομικό ρεκόρ πέτυχε και στα 100μ.πεταλουδα (59:84).
Ηταν μια τρομερή εμπειρία για τους διό αθλητές του καλαματιανού συλλόγου να συναγωνίζονται κορυφαίους Ελληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες και μάλιστα να καταφέρνουν να περνούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.
Επόμενος στόχος για τον Αργη, το πρωτάθλημα κατηγοριών στο ΟΑΚΑ στα μέσα Ιουλίου με τη συμμετοχή όλων: Μπάκα, Πατικοπούλου, Κουρλιά, Ηλιοπούλου Γ., Γεωργιόπουλο, Φεϊμι Ι., Σκουράκη, Γεωργακόπουλο Φεΐμι Χρ., Ηλιοπούλου Ευ.