Σάββατο, 20 Σεπτέμβριος 2014 01:27

«Navarino Challenge» και Ντιν Καρνάζης σε Καλαμάτα και Πύλο

Γράφτηκε από τον
«Navarino Challenge» και Ντιν Καρνάζης σε Καλαμάτα και Πύλο

Έφτασε η ώρα για το «Navarino Challenge» που φέτος είναι διευρυμένο καθώς περιλαμβάνει αρκετές δράσεις και έχει την στήριξη των δήμων Καλαμάτας, Τριφυλίας και Πύλου - Νέστορος.


Στην διοργάνωση θα δώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ντην Καρνάζης, ο Ελληνοαμερικάνος διάσημος υπέρ μαραθωνοδρόμος ο οποίος θα τρέξει  στην Μεσσηνία στέλνοντας και αυτός το μήνυμα για άσκηση και Μεσογειακή διατροφή. Η σημασία των παραπάνω αξιών και η προστασία της υγείας αποτελούν άλλωστε το κυρίαρχο μήνυμα της φετινής διοργάνωσης.
Να σημειωθεί πως στο «Navarino Challenge» ο κόσμος θα τρέξει και φέτος χωρίς ανταγωνισμό και χωρίς χρονόμετρα για καλό σκοπό!


Το πρόγραμμα

Στις 8 το πρωί θα γίνει η παραλαβή αριθμών στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και στις 9.30 π.μ. θα έχουμε την εκκίνηση δρόμου 15 χιλιομέτρων (στη διαδρομή πλατεία - παραλία). Οι απονομές θα γίνουν στις 11.30-12 μ. στην πλατεία της Καλαμάτας.
Την Κυριακή ο αγώνας η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Navarino Dunes με κατεύθυνση την Πύλο. Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 8.30 π.μ., η εκκίνηση του αγώνα ενός χιλιομέτρου για παιδιά στις 9.30 π.μ. και η εκκίνηση του δρόμου 5 χιλιομέτρων στις 10 το πρωί. Οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 11 π.μ.
Επιπλέον, το Σάββατο στις 19:00, στο The Westin Resort Costa Navarino θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, που θα ενισχύσει το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της Μεσογειακής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής, μέσω της ημερίδας «Eat well – run well – live well»,
Το πρόγραμμα της ημερίδας θα περιλαμβάνει την βράβευση του δις Ολυμπιονίκη του ταεκβοντο, Αλέξανδρου Νικολαΐδη και του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κολύμβηση, Σπύρου Γιαννιώτη, καθώς και ομιλίες από τον Δρ. Δημοσθένη Παναγιωτάκο, Καθηγητή Βιοστατιστικής – Επιδημιολογίας, Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Υγείας & Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την Δρα. Χριστίνα Χρυσοχόου, Ιατρό - Καρδιολόγο, Επιμελήτρια Α, Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ειδικοί Πνευμονολόγοι, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με υγεία» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και την υποστήριξη της Pfizer Hellas, θα πραγματοποιούν δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό το Σάββατο 20/09 στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας (Ώρες: 09.00-12.30) και την Κυριακή  (Ώρες: 08.30-12.00) στην Costa Navarino. Στόχος της ενέργειας  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της υιοθέτησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινών συνηθειών, που περιλαμβάνουν τον εμβολιασμό κατά  λοιμωδών νοσημάτων όπως η γρίπη και η πνευμονιοκοκκική νόσος, η  διακοπή καπνίσματος, η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση και οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις.
Το φετινό πρόγραμμα του «Navarino Challenge» εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο, με την συμμετοχή του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κολύμβηση, Σπύρου Γιαννιώτη, που θα κολυμπήσει μαζί με τον Dean Karnazes, το Σάββατο το μεσημέρι στις 20 Σεπτεμβρίου στην παραλία του Navarino Dunes.
Το Σάββατο  το μοναδικό αφιέρωμα του National Geographic Channel «Διασκέδασε το Μυαλό σου» έρχεται στο «Navarino Challenge»! Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συναρπαστική τηλεοπτική εμπειρία! Δύο επεισόδια της εκπομπής «Brain Games» γεμάτα διαδραστικά παιχνίδια και πειράματα, σκοπεύουν να παίξουν με το μυαλό και να αποκαλύψουν τις εσωτερικές διεργασίες του εγκεφάλου σε μια μοναδική προβολή για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του «Navarino Challenge», που θα συνοδευτεί από μια μεγάλη γιορτή, με ελληνικά παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.
(Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, που περιλαμβάνει όλες τις φετινές διαδρομές, καθώς και τις δωρεάν δραστηριότητες στο πλαίσιο της διαμονής στο The Westin Resort Costa Navarino, μπορείτε να το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://navarinochallenge.com/event_schedule_2014.html).

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ