Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 13:50

Στις 21 Μαΐου το “Tsatoumas Street Long Jump”

Γράφτηκε από τον
Στις 21 Μαΐου το “Tsatoumas Street Long Jump”

 

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το μοναδικό TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Για πρώτη φορά στην Καλαμάτα θα διεξαχθούν υψηλού επιπέδου Αγώνες Αλμάτων εις Μήκος (Ανδρών, Γυναικών, Under20, Under18), με συμμετοχές δεκάδων κορυφαίων αθλητών / αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι αγώνες έχουν ενταχθεί στο Καλεντάρι των Αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου / ΣΕΓΑΣ και στο Καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου / IAAF στο Bronze Continental Tour.
Στις 20 Μαΐου 2024, θα προηγηθεί μια ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με τίτλο “20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑΣ”. Η εκδήλωση έχει πολιτιστικό και αθλητικό περιεχόμενο, με κορύφωση την βράβευση ολυμπιονικών.
Το TSATOUMAS STREET LONG JUMP 2024 εκτός από τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, είναι και μια διοργάνωση αφιερωμένη στην κληρονομιά που έχει αφήσει ο Λούης Τσάτουμας στον στίβο της Ελλάδας, ο οποίος συνεχίζει και σήμερα να εμπνέει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον στίβο ως προπονητής του ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 στην Καλαμάτα.
Συνδιοργανωτές των Αγώνων είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Ο σκοπός της διεξαγωγής των αγώνων στην ευρύχωρη κεντρική πλατεία Β. Γεωργίου της Καλαμάτας είναι για να δοθεί η ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμου να παρακολουθήσει από πολύ κοντά τα άλματα των αθλητών / αθλητριών, ενώ την ίδια στιγμή θα προβληθεί η πόλη μέσα από τα εντυπωσιακά τηλεοπτικά πλάνα και τις φωτογραφίες που θα κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο, αναδεικνύοντας την δυναμική και την πρωτοπορία της Καλαμάτας.