Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 20:54

Ζητεί χρήματα για Τέντα και Στάδιο ο Νίκας σε συνάντηση με Κοντονή

Γράφτηκε από τον
Ζητεί χρήματα για Τέντα και Στάδιο ο Νίκας σε συνάντηση με Κοντονή

Το σοβαρά θέματα της Τέντας, την αλλαγή πανιού και του Δημοτικού Σταδίου, πρόκειται να θέσει αύριο Τετάρτη στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε συνάντησή τους στο υπουργείο.


Χθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ερώτηση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρη Οικονομάκου, ο κ. Νίκας επέκρινε τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, που «έδωσε 14.0000 ευρώ το 2014 και άλλες 17.000 ευρώ το 2015, όταν το πανί της Τέντας κάνει 400.000 ευρώ». Τον κατηγόρησε πως «ό,τι χρήματα είχε, τα έδωσε στην Αργολίδα, γιατί ήταν υποψήφιος εκεί».
Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι στην αυριανή συνάντησή του με τον κ. Κοντονή θα συζητήσει για την Τέντα και το Δημοτικό Στάδιο. Παρατήρησε ότι «μια πόλη σαν την Καλαμάτα με 100.000 πληθυσμό και 25.000 νέους πρέπει να αποκτήσει σύγχρονες αθλητικές υποδομές».
Παραπονέθηκε ότι «επειδή ήταν υπουργοί από τη Βόρεια Ελλάδα, έχουμε 3 - 4 κλειστά στο Κιλκίς».
Ο κ. Νίκας επεσήμανε πως «το ζήτημα είναι κρίσιμο, μπάζει νερά η Τέντα» και πρόσθεσε: «Ο καθένας κοιτάζει το προσωπικό του συμφέρον. Εγιναν γήπεδα σε χωριά, για να παίζουν γέροι και γριες, για να συμπληρώσουν ομάδα».
Ενημέρωσε ότι το έργο της Τέντας «θα το αναλάβει ο Δήμος, θα το δημοπρατήσουμε με δικά μας χρήματα», αφού ανέφερε πως δεν υπάρχουν χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ για αθλητικές υποδομές.
Είπε, ακόμα, ότι θα φτιάξει τα γήπεδα στο Πλατύ, στο Γαρδίκι, στα Λέικα και στη Νέδουσα, ενώ ανέφερε πως ο δρόμος πρόσβασης στο γήπεδο της Θουρίας θέλει 300.000 ευρώ.
Για τα γήπεδα μπάσκετ στο Νέδοντα παρατήρησε ότι «κάποιος σπάει τα ταμπλό, τη στεφάνη, κάποιος βανδαλίζει. Εχουμε συνεχή κατάσταση βανδαλισμών».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ