Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2016 13:38

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-0: Νίκησαν οι… άμυνες

Γράφτηκε από τον

Δεν αναδείχθηκε νικητής στην Καλαματιανή συνάντηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς γκολ.

Ο Απόλλωνας ήταν πιο δραστήριος στο παιχνίδι, αφού είχε μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη, ώστε να συνεχίσει τη δύσκολη προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία και ακόμη θα τον βοηθούσε όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά ενόψει και της συνέχειας. Είχε κάποιες καλές φάσεις που θα μπορούσε να πετύχει γκολ, όμως δεν τις αξιοποίησε, ενώ φωνάζει για δύο φάσεις πέναλτι ανατροπή Τσουλάκου (73') και χέρι του Γ. Μπάλλα (84').

Για τους "ερυθρόλευκους" το αποτέλεσμα δεν ήταν καταστροφικό, καθώς δεν καίγονταν για τη νίκη. Βέβαια στόχος τους ήταν όπως σε κάθε αγώνα να κερδίσουν και φυσικά δεν χαρίστηκαν στον Απόλλωνα ώστε να τον "βοηθήσουν" να κάνει βήμα σωτηρίας. Μπορεί να μην έπιασαν σπουδαία απόδοση, αλλά προσπάθησαν σε όλη τη διάρκεια του ματς για να διεκδικήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Μάλιστα θα μπορούσαν να το καταφέρουν σε δύο περιπτώσεις με τους Θεοδωρόπουλο (52') και Παπαδέα (89').

Ο διαιτητής Μπλάνας έκανε προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι στο 1ό λεπτό των καθυστερήσεων του α' ημιχρόνου γιατί δεν αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Ηλία Παπακωνσταντίνου γιατί μετά από διαμαρτυρία του γιατί δεν έδειξε κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Απόλλωνα, όπως είχε κάνει λίγα λεπτά νωρίτερα σε παίκτη του Ολυμπιακού. Μετά από έντονο διάλογο ο κ. Μπλάνας κάλεσε τους βοηθούς διαιτητές Καστανά και Σερεμέτη στο κέντρου του γηπέδου και έκανε προσωρινή διακοπή. Επίσης στο 50' απομάκρυνε από τον πάγκο του Ολυμπιακού τον Άγγελο Σπάλλα που διαμαρτυρήθηκε έντονα μετά από φάουλ του Ζέππου στον Παπαδέα. Επίσης λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο κ. Μπλάνας έδειξε κίτρινη κάρτα στον αρχηγό των γηπεδούχων Πέτρο Αργάνη γιατί η ομάδα του άργησε να βγει στον αγωνιστικό χώρο.

Οι κυριότερες φάσεις

Στο 29' ο Ντόκος με σουτ σχεδόν από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 40' φάουλ του Ντόκου με πάσα στον Μπονζέ αυτός το δυνατό σουτ και η μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. στο 45' σουτ του Μπονζέ από την ίδια θέση η μπάλα κατέληξε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 52' ο Θεοδωρόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ, αλλά ο Αντωνόπουλος κατάφερε να μπλοκάρει. Στο 66' σέντρα του Μιγκάκη στο πέναλτι σχεδόν ο Μπονζέ κοντρόλαρε με το στήθος και μετά σούταρε αδύναμα όμως και μπλόκαρε εύκολα ο Λυμπερόπουλος. Στο 89' ο Πανταζής έχασε την μπάλα από τον Μαγουλιανίτη και αυτός έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Παπαδέα, αυτός χωρίς πίεση από αμυντικούς βλέποντας εκτός εστίας τον Αντωνόπουλο έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λυμπερόπουλος, Στ. Μπάλλας, Πολυμενέας, Γ. Μπάλλας, Θεοδωρόπουλος (54' Αλεξανδρόπουλος, 67' λ.τρ. Μαγουλιανίτης), Τσαναλίας, Αναγνωστόπουλος (62' Μπαζάνης), Τζίφας, Παπαδέας, Καρλαύτης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Αντωνόπουλος, Μιγκάκης, Σκιάς (77' λ.τρ. Κορομηλάς), Πανταζής, Μπαρμπόσα, Κλουβάτος, Μάλαμας, Ζέππος, Ντόκο, Μπονζέ, Δ. Τσουλάκος.

 

• Στη φάση του 50ού λεπτού τραυματίστηκε στη μύτη ο Γιώργος Ζέππος από τους πιο δραστήριους παίκτες του Απόλλωνα. Ο γιατρός του αγώνα Βαγγέλης Μιχαήλ του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε σχίσιμο και χρειαζόταν ράμματα, ώστε να συνεχίσει το ματς και μετά τον αγώνα θα πήγαινε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του.