Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 18:07

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 2-3: Πανηγύρισαν και οι δύο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Μετά την εξασφάλιση της ανόδου την προηγούμενη αγωνιστική, το Σάββατο η Σπερχογεία πανηγύρισε και την κατάκτηση του τίτλου, κερδίζοντας με 3-2 στο Ασπρόχωμα.

Το Ασπρόχωμα, παρά την ήττα, πανηγύρισε την άνοδο του, μετά την ήττα του Αίαντα από τον Αστέρα Μικρομάνης. 

Οι γηπεδούχοι, έχουν παράπονα από το διαιτητή Πλακογιάννη, υποστηρίζοντας ότι χαρίστηκε στο 30' στον Κορομηλά σε δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Γυφτέα και δεν του έδειξε κίτρινη, όπου θα ήταν η 2η (είχε δεχτεί την 1η στο 11' επίσης για μαρκάρισμα), που θα σήμαινε και την αποβολή του. Και αν συνέβαινε αυτό πιθανόν η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική. Επίσης υποστηρίζουν ότι στον γκολ της ισοφάρισης στο 34' ο Χριστόπουλος ήταν σε θέση οφσάιντ όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας και δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ.

Και στις δύο περιπτώσεις ο διαιτητής Πλακογιάννης ήταν κοντά στις φάσεις και δεν διαπίστωσε παραβάσεις.

Τα γκολ

Στο 20' ο Λούτα εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και ο Τσούλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε με τα χέρια, όμως στην επαναφορά ο Φίλιος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Στο 34' από την πάσα του Μπάλα, ο Χριστόπουλος με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 49' ο Χριστόπουλος με κοντινό σουτ προσπάθησε να σκοράρει, η μπάλα κόντραρε στον Ζαφειρόπουλο και έγινε διεκδικήσιμη από τον Παγώνη και τον Λούτα, αυτός στην προσπάθεια του να τη διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και έτσι έγινε το 1-2. Στο 57' ο Α. Δικαίος έκοψε την μπάλα στην περιοχή για τον Χριστόπουλο, αυτός φάνηκε με τη κίνηση του, να προσπαθεί να αποφύγει έναν αμυντικό και με διαγώνιο σουτ την έστειλε στην απέναντι γωνία της εστία του Βασιλόπουλο και έβαλε μπροστά στο σκορ τη Σπερχόγεια, κάνοντας έτσι το 1-2. Στο 62' ο Πετσόπουλος έκανε το φάουλ από πλάγια θέση απευθείας στην κλειστή γωνία του Τσούλου θέλοντας να τον αιφνιδιάσει, όμως ο τερματοφύλακας της Σπερχογείας απέκρουσε αρχικά με τα χέρια και πριν προλάβει να αντιδράσει, ήρθε ο Γ. Χατζηπαναγιώτης με γυριστό σουτ (ψαλιδάκι) και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-3.

Καλές στιγμές

Στο 9' ο Αρ. Ηλιόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα με τα φάλτσα που είχε έφυγε άουτ ελάχιστα από τη συμβολή των δοκαριών. Στο 18' ο Φίλιος έκανε το κόρνερ και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 25' ο Χριστόπουλος εκτέλεσε έμμεσο φάουλ μέσα από την περιοχή με πάσα στον Δημητρίου αυτός με διαγώνιο σουτ πέρασε την μπάλα  μέσα από το τείχος, όμως ο Βασιλόπουλος κατάφερε με γροθιές να διώξει πλάγια. Στο 29' ο Γυφτέας με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 35' πάσα του Ζουμπόπουλου στον Κ. Παπανικολόπουλο, αυτός μπήκε περιοχή έκανε το πλασέ, όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 37' κοντινό συρτό σουτ του Παγώνη απέκρουσε με τα πόδια ο Βασιλόπουλος. Στο 43' άλλαξαν την μπάλα οι Μπάλλας, Θ. Δημητρίου αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 51' ο Ζουμπόπουλος έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα άουλ ελάχιστα από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο Παγώνης έκανε τη σέντρα και στο β' δοκάρι ο Σακκάς πρόλαβε πριν φτάσει στη μπάλα ο Χριστόπουλος και την έδιωξε πλάγια. Στο 56' ο Δικαίος έκανε το συρτό φάουλ για τον Χριστόπουλο, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση και ο Βασιλόπουλος που έπεσε στη δεξιά του γωνία απέκρουσε σωτήρια με το 1 χέρι. Στο 59' πάσα του Δικαίου στον Παγώνη, αυτός έφτασε μέχρι την περιοχή και βλέποντας τον Βασιλόπουλο να επιχειρεί έξοδο, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, όμως η μπάλα κτύπησε στο πάνω μέρος του κάθετου δοκαριού και κατέληξε άουτ. Στο 91' σε αντεπίθεση της Σπερχογείας - τρεις με έναν - ο Μπαλαούρας  έκανε τη διαγώνια πάσα στον Χριστόπουλο, αυτός έφτασε λίγο έξω από την περιοχή και έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Ι.Ν. Γιακουμή, όμως ήταν δυνατή και πρόλαβε ο Βασιλόπουλος, που είχε βγει από την εστία του και μπλόκαρε.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Βασιλόπουλος, Σακκάς (54' Ντάσης), Ζαφειρόπουλος, Βεργόπουλος, Λούτα, Π. Παπανικολόπουλος, Γυφτέας (67' λ.τρ. Κουραμπάς), Τσίρμπας (58' Πετσόπουλος), Γ. Χατζηπαναγιώτης, Φίλιος, Αρ. Ηλιόπουλος.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Θ. Δημητρίου, Κ. Παπανικολόπουλος, Μοσχίδης, Γ. Δωδέκατος, Κορομηλάς, Παγώνης (83' Μπαλαούρας), Μπάλας, Χριστόπουλος (93' Ι. Καραχάλιος), Ζουμπόπουλος, Α. Δικαίος (77' Ι.Ν. Γιακουμής).

«Ολε» στην κερκίδα και πανηγύρια στα αποδυτήρια

Με τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες της Σπερχογείας έτρεξαν προς την κερκίδα και με το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις «Ολε» πανηγύρισαν με τους φίλους της ομάδας, ενώ στη συνέχεια στα αποδυτήρια όλοι έγιναν ένα κουβάρι και με συνθήματα πανηγύρισαν την κατάκτηση της πρωτιάς και του τίτλου.

Αυτός είναι ο αθλητισμός

Ο Παναγιώτης Τσίρμπας, αντικαταστάθηκε στο 58' από τον Πετσόπουλο και πριν φύγει για τα αποδυτήρια, πήγε και χαιρέτισε τον προπονητή της Σπερχογείας Γιώργο Καλόμαλο, τον συνεργάτη του Νίκο Γιακουμή και τους αναπληρωματικούς της πρωταθλήτριας. Το ίδιο συνέβη και στο τέλος του αγώνα με τους παίκτες του Ασπροχώματος να δίνουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και το προπονητικό τιμ της Σπερχογείας.