Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 12:36

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Αποχώρηση Στεφανίδη μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Αποχώρηση Στεφανίδη μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη

 

Η αποχώρηση του Μάρκου Στεφανίδη από τον πάγκο της Καλαμάτας σημάδεψε το χθεσινό πελοποννησιακό ντέρμπι μεταξύ του Παναρκαδικού και της “Μαύρης Θύελλας”, που έγινε στην Τρίπολη και βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Μετά το ματς ανακοινώθηκε πως ο τεχνικός της Καλαμάτας Μάρκος Στεφανίδης αποχωρεί από την Καλαμάτα, καθώς συμφώνησε με ομάδα Β’ εθνικής και συγκεκριμένα την ΑΕ Σπάρτης. Η διοίκηση της μεσσηνιακής ομάδας δέχτηκε την παραίτηση, που φυσικά δεν οφείλεται στο χθεσινό αποτέλεσμα. Στον πάγκο της Καλαμάτας στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος θα καθίσει ο Παναγιώτης Δρούγας που πλέον αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή.

Από εκεί και πέρα το ματς ήταν φτωχό σε θέαμα. Οι δύο ομάδες δεν είχαν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και έψαξαν τη νίκη για λόγους γοήτρου, χωρίς όμως να προσφέρουν πολλά πράγματα στον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες.

Ο Παναρκαδικός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Στο 18’ απείλησε με τον Καδά να σουτάρει λίγο άουτ ενώ στο 29' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ήρθε η πιο μεγάλη ευκαιρία του Παναρκαδικού στο παιχνίδι όταν ο Γιουκούδης από κεφαλιά πάσα του Μπαξεβάνου έστειλε την μπάλα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 43' και πάλι με το κεφάλι ο Γιουκούδης απείλησε αλλά και πάλι η μπάλα κατέληξε ψηλά.

Η Καλαμάτα στο πρώτο ημίχρονο είχε μόνο ένα σουτ του Ρονκάτο στο 24’ που εξουδετέρωσε εύκολα ο Χότζις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα είχε καλύτερη παρουσία στο γήπεδο. Στο 70’ μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Χότζις σταμάτησε το πλασέ του Καντούτση. Στο 84’ ο Ρονκάτο τελείωσε με ωραίο σουτ μια αντεπίθεση αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Παναρκαδικού απέκρουσε.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Χότζις, Τσέκος, Μπούτας, Μπαξεβάνος, Νάνος, Κυριακόπουλος, Ευαγγέλου, Ν. Λυμπερόπουλος (71’ Στρέμπας), Καδάς (63’ Ομπόσου), Γιουκούδης (68’ Λουκόντζια), Δ. Λυμπερόπουλος (55’ Νάτσης)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμεζ, Παπουτσογιαννόπουλος, Ερέκι, Λιόλιος, Καντούτσης, Σαραντόπουλος (93’ Νινιός) Βιγκιλάντε (75’ Μερκούρης), Ζαχαρόπουλος, Γκασούκας (89’ Κανελλόπουλος), Ρονκάτο, Αθανασόπουλος.

Στεφανίδης: “Μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα μου η Καλαμάτα”

Στις δηλώσεις του ο πρώην πλέον τεχνικός της Καλαμάτας Μάρκος Στεφανίδης χαρακτήρισε μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του την Καλαμάτα ενώ ευχαρίστησε την διοίκηση και τους συνεργάτες του στη μεσσηνιακή ομάδα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Καλαμάτας για την τιμή που μου έκανε να μου εμπιστευθεί το τιμόνι της ομάδος. Τον κύριο Αγαθοκλή Χριστόπουλο, έναν τεράστιο και υγιή παράγοντα που πονάει, αγαπάει την ομάδα και ματώνει καθημερινά, καθώς και τον πρόεδρο Γιάννη Σταματογιαννόπουλο που είναι πολύ κοντά στην ομάδα, και όλο το διοικητικό επιτελείο που ήταν κύριοι απέναντί μου στα πάντα - και εύχομαι να ξανασυνεργαστούμε.

Ο στόχος επετεύχθη και νιώθω πολύ υπερήφανος γι' αυτό. Οι λόγοι που αποχωρώ είναι καθαρά επαγγελματικοί, μιας και τελειώνει πολύ γρήγορα το πρωτάθλημα και θα είμαι χωρίς αντικείμενο εργασίας. Μου έκανε πρόταση μια ομαδα football league και με τιμάει το γεγονός να δουλέψω σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Η Καλαμάτα ήταν, είναι και πιθανόν να είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη καριέρα μου. Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές που με στήριξαν και με αγκάλιασαν από την αρχή, και οι οποίοι είναι εξαιρετικοί παίκτες και χαρακτήρες, και τον κόσμο που τόσο θερμά με δέχτηκε και μου εξέφραζε καθημερινά την αγάπη του στο πρόσωπό μου.

Τέλος, να ευχαριστήσω τους άξιους συνεργάτες μου, Πέτρο Μαυροειδή, Δημητρη Λυμπερόπουλο, τον Αβράμη και τον φίλο Τάκη Δρούγα, άξιο συνεργάτη μου και πολύ καλό προπονητή. Τα παιδιά πρέπει να τον στηρίξουν για το υπόλοιπο όπως εμένα. Εύχομαι η ομάδα να πάει super league γιατί εκεί της αξίζει».