Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 19:26

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-5: Επέστρεψε στις νίκες με εντυπωσιακό σκορ

Γράφτηκε από τον

 

Μετά από καιρό η Κυπαρισσία επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας με 5-1 τη Σπερχογεία χθες το απόγευμα στο “Πέτρος Γεωργανάς”.

Μια νίκη που την είχε απόλυτη ανάγκη η Τριφυλιακή ομάδα, ώστε να ανακάμψει και να αγωνιστεί για να διεκδικήσει τον τίτλο, που ήταν και ο στόχος που τέθηκε από τη διοίκηση στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Από την εμφάνιση που πραγματοποίησε στη χθεσινή αναμέτρηση, η Κυπαρισσία διαθέτει ένα αξιόλογο έμψυχο δυναμικό, το οποίο δεν είχε δείξει τις αρετές του μέχρι σήμερα και για το λόγο αυτό η νίκη απέναντι στη Σπερχογεία δεν έχει μόνο βαθμολογική σημασία, αλλά ήταν μια νίκη ψυχολογίας, κάτι που το είχαν ανάγκη όλοι στην ομάδα και κυρίως οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι λόγω της έως τώρα εικόνας, αλλά και τον αποτελεσμάτων ένιωθαν πως βρίσκονται με την πλάτη στο τοίχο. Βέβαια ο χθεσινός αντίπαλος τους, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει κριτήριο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ δεν έχει προπονητή και χρέη έκανε χθες ο παράγοντας της ομάδας Χριστοφίλης Γιακουμής. Ομως σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την εμφάνιση και το αποτέλεσμα που είχε στο ματς οι φιλοξενούμενοι. Ετσι στο ντεμπούτο του Ηλία Φωτόπουλου, στον πάγκο της ομάδας, η Κυπαρισσία σημείωσε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη εκτός έδρας. Χρειάστηκαν μόλις 7 λεπτά για να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη, την οποία εδραίωσαν με άλλα δύο τέρματα με τη συμπλήρωση 70 λεπτών στο παιχνίδι.

Οσον αφορά τη Σπερχογεία, αγωνιστικά δεν είναι και στην καλύτερη της κατάσταση. Από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν υπάρχει ο καθοδηγητής στον πάγκο, το έργο της για να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία θα είναι αρκετά δύσκολο. Στο χθεσινό παιχνίδι, μόνο στο πρώτο ημίχρονο, μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, με τον Πάρη Καλλιντέρη να βάζει “στοπ” με τις σωτήριες επεμβάσεις σε φάσεις των επιθετικών της Κυπαρισσίας. Ομως στο β’ μέρος δέχτηκε στα πρώτα λεπτά το 0-1 και σε διάστημα 7 λεπτών ήταν πίσω στο σκορ με 3-0. Από εκεί και μετά το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν να σημειώσουν και άλλα γκολ, κάτι που κατάφεραν στη συνέχεια.

Φάσεις – γκολ

Στο 9’ γύρισμα του Τσαγκάρη στον Σπυρόπουλο αυτός έκανε το συρτό σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της μεγάλης περιοχής με τον Καλλιντέρη να πέφτει στην πορεία της μπάλας και να την μπλοκάρει. Στο 13’ γύρισμα του Τσαγκάρη στον Κωνσταντόπουλο αυτός έκανε το συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και πάλι ο Καλλιντέρης μπλόκαρε σωτήρια. Στο 18’ σε διώξιμο της μπάλας από αμυντικούς, αποδέκτης έγινε ο Ζαφείρης ο οποίος σούταρε στην κίνηση με την εξωτερική πλευρά του ποδιού του για να μπλοκάρει ξανά ο Καλλιντέρης. Στο 22’ κοντινή κεφάλια του Μπάρκα απέκρουσε ο Καλλιντέρης και στην επαναφορά ο Κωνσταντόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 29’ ο Κωνσταντόπουλος “έκοψε” τη μπάλα στον Τζανέτο, αυτός μπήκε στην περιοχή, με προσποίηση απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε διαγώνια όμως η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 48’ ο Ανδρουτσής έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Τσαγκάρης που κινήθηκε στην πορεία της με σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 52’ ο Κωνσταντόπουλος με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία “έγραψε” το 0-2. Στο 55’ ο Τζανέτος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή σημείωσε το 0-3. Στο 60’ ο Τζανέτος έκανε την μπροστινή πάσα στον Τσαγκάρη αυτός έφτασε στην περιοχή από τα πλάγια και σούταρε όμως η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι αφού ο Μπάρκας που κινήθηκε στην πορεία της δεν κατόρθωσε με προβολή να την “σπρώξει” στα δίχτυα. Στο 64’ ο Μπάρκας με κοντινό πλασέ σημείωσε το 0-4. Στο 70’ ο Πετριτάι σούταρε έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε σε σώματα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-4. Στο 74’ σε σέντρα του Τσαγκάρη, ο Μπάρκας με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-5. Στο 83’ γύρισμα του Καραχάλιου στον Οικονομόπουλο αυτός έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να αποκρούσει σωτηρία με τα χέρια ο Ντουγερόγλου.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καρβούνης, που είχε βοηθούς διαιτητές τον Τσουλάκο και την Τσούκαλη.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ε. Δωδέκατος, Πετριτάι, Δίκαιος, Κοστρίβας (69’ Κάϊας), Σαούτης (63’ Αντωνίου), Δασκαλάκης, Κοτσιλιέρης (57’ Πετράκος), Καραχάλιος, Μαράντος (66’ Οικονομόπουλος).

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγερόγλου, Ανδρουτσής, Ζαφείρης (71’ Γεωργιόπουλος), Μιτρόφ, Μπουτσικάκης, Καμαρινός, Σπυρόπουλος (82’ Μπακόπουλος), Τζανέτος (87’ Βασίλεφ), Μπάρκας, Κωνσταντόπουλος, Τσαγκάρης (77’ Δημητρακάκης).