Τρίτη, 09 Σεπτέμβριος 2014 07:10

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Σε ρυθμούς πρωταθλήματος…

Γράφτηκε από τον

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος μπαίνει πλέον η "Μαύρη Θύελλα" καθώς την Κυριακή στις 5 μ.μ. θα υποδεχθεί στο Δημοτικό Στάδιο την Κύμη στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής.


Η Μεσσηνιακή ομάδα ξεκίνησε λοιπόν χθες την προετοιμασία της για το εν λόγω παιχνίδι με σκοπό να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη την Κυριακή και να ξεκινήσει με νίκη το νέο πρωτάθλημα.
Η Κύμη είναι μια ομάδα άγνωστη στους Μεσσηνίους φιλάθλους. Πέρυσι πάντως έκανε πρωταθλητισμό στον όμιλο της στην Γ' εθνική, ωστόσο έχασε στο τέλος τον τίτλο και την άνοδο από την Λαμία.
Να θυμίσουμε πως στα γκολπόστ είχε πέρυσι τον Παναγιώτη Πάππο, ο οποίος φέτος θα αγωνίζεται για λογαριασμό της "Μαύρης Θύελλας".

Τα αγωνιστικά
και ο Τσάτσος…

Τα προβλήματα είναι γνωστά για τον Νίκο Κουρμπανά καθώς δεν υπολογίζει σε τρεις έμπειρους παίκτες όπως είναι οι τραυματίες Σκάρος και Αργυρόπουλος αλλά και ο ανέτοιμος Δημητριάδης που δεν συμμετείχε σε κανένα φιλικό ματς.
Αντίθετα, οι Τριάντος και Ηλιόπουλος ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και έτσι αναμένεται να είναι κανονικά στην διάθεση του προπονητή τους για το ματς της Κυριακής.
Σημαντικό για την Μεσσηνιακή ομάδα είναι επίσης το γεγονός ότι στο ρόστερ της προστίθεται ο Σωτήρης Τσάτσος, ένας έμπειρος παίκτης με θητεία στο παρελθόν στην Α' εθνική. Φυσικά ο ικανός μέσος 36 ετών ωστόσο πέρυσι είχε μια γεμάτη χρονιά στην Β" εθνική, με 29 συμμετοχές και 3 γκολ στην ομάδα των Χανίων. Πολλοί πιστεύουν λοιπόν ότι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την μεσαία γραμμή της ομάδας.
Ο παίκτης τα έχει βρει με την διοίκηση και απομένει απλά η τυπική ανακοίνωση της απόκτησης του από την Μεσσηνιακή ομάδα.

Τα φιλικά ματς
και η εικόνα της…

Να θυμίσουμε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο οι Μεσσήνιοι δεν έπαιξαν κάποιο ματς αφού αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή ο προγραμματισμένος αγώνας με τον Πανηλειακό, επειδή δεν είχε εξασφαλίσει άδεια καταλληλότητας το γήπεδο του Πύργου. Οι Μεσσήνιοι ζήτησαν από τον Πανηλειακό να έρθει αυτός στην Καλαμάτα, οι «ερυθρόλευκοι» αρνήθηκαν και έτσι η "Μαύρη Θύελλα" έμεινε χωρίς φιλικό αφού στάθηκε αδύνατο να βρεθεί άλλος αντίπαλος.
Η Καλαμάτα μπαίνει λοιπόν στο πρωτάθλημα έχοντας δώσει έξι φιλικά ματς, με απολογισμό 3 νίκες (με Ερμή Κιβερίου, Λουτράκι, Παναρκαδικό, όλες εκτός και όλες 1-0), δύο ήττες από την Βάρδα (με 1-0 μέσα και έξω) και μια ισοπαλία με τον Ερμή Κιβερίου (εντός 0-0).
Στα περισσότερα από αυτά τα ματς έπαιξε με πολλές απουσίες και σε κάποια χωρίς όλες τις μεταγραφές. Η εικόνα της προβλημάτισε αφού φάνηκε η έλλειψη χημείας μιας εντελώς νέας ομάδας. Ωστόσο το θετικό ήταν πως στα τελευταία φιλικά υπήρξαν σημάδια βελτίωσης, τα οποία είναι και αυτά που δημιουργούν στις τάξεις της την αισιοδοξία για ένα καλό ξεκίνημα στο
πρωτάθλημα.

Κίνδυνος
αναβολής;

Όσον αφορά την πρεμιέρα, πρέπει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα έχει οριστεί όμως στην επιτροπή της Γ' Εθνικής περιμένουν την υπουργική απόφαση για παράταση στο κομμάτι των αδειοδοτήσεων των γηπέδων.
Λογικά η παράταση θα δοθεί μέχρι αύριο και οι ομάδες θα πάνε κανονικά στη σέντρα. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως πάμε σε ξαφνική αναβολή, κάτι που πάντως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Το πρόγραμμα
της πρεμιέρας

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής έχει ως εξής:

1η αγωνιστική
Κυριακή 14/9
Αχαϊκή - Ερμής Κιβερίου
Πανελευσινιακός - Ζακυνθιακός
Μανδραϊκός - Δόξα Μανωλάδας
ΠΑΟ Βάρδας - Βύζας Μεγάρων
ΠΑΟ Λουτρακίου - Αστέρας Μαγούλας
Καλαμάτα - Κύμη
Παναργειακός - Παναρκαδικός
Ρεπό: Αιολικός
• Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.