Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 10:00

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Χωρίς περιθώρια στο ντέρμπι με Παναχαϊκή

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Χωρίς περιθώρια στο ντέρμπι με Παναχαϊκή

Την πρώτη νίκη μέσα στον Οκτώβριο και την τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα, θέλει να πανηγυρίσει η Καλαμάτα στο πελοποννησιακό ντέρμπι με την Παναχαϊκή στο Δημοτικό Στάδιο (Κυριακή, 12 το μεσημέρι, απευθείας μετάδοση από τον ΣΚΑΪ).

Η “Μαύρη Θύελλα” μετά τις διαδοχικές ισοπαλίες με Αιγάλεω και ΑΕΚ Β’, υποχώρησε στην 3η θέση του β’ ομίλου της Super League 2 και δεν έχει περιθώρια να μείνει για τρίτη σερί αγωνιστική χωρίς τρίποντο, με δεδομένο ότι οι πρωτοπόροι Κηφισιά και Πανιώνιος, είναι στο +2 και αγωνίζονται εντός έδρας.

Η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο φιλοξενεί την ΑΕΚ Β’ και ο Πανιώνιος του Αντώνη Νικοπολίδη την Ηλιούπολη και θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο για τους τρεις βαθμούς.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Καλαμάτα, που είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο και θα αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή, που θα παραταχθεί με νέο προπονητή τον Σούλη Παπαδόπουλο αντί του Γιάννη Τάτση.

Οι Πατρινοί έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα μόνο τον Αστέρα Τρίπολης Β’ και έχουν ηττηθεί από ΑΕΚ Β’, Ηλιούπολη και Κηφισιά.

Ρεβάνς και για το… Κύπελλο

Το αυριανό θα είναι το δεύτερο πελοποννησιακό ντέρμπι στη σεζόν, καθώς Καλαμάτα και Παναχαϊκή είχαν αναμετρηθεί και στις 15 Σεπτεμβρίου σε νοκ – άουτ ματς για το Κύπελλο Ελλάδας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Η Παναχαϊκή με γκολ του Ζέκοφ στο 105’ της παράτασης πήρε την πρόκριση και υποχρέωσε τη “Μαύρη Θύελλα” στη μοναδική της ήττα μέχρι σήμερα. Έτσι, η μεσσηνιακή ομάδα θέλει να πάρει αύριο και τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο κύπελλο.

Αγωνιστικά, η προετοιμασία ολοκληρώνεται δίχως προβλήματα, με το Νίκο Αναστόπουλο να έχει στη διάθεση του και τους Ντιγκινί, Μόρσεϊ, Τσελεπίδη, που αποθεραπεύτηκαν, αλλά και τον Αλγκαρανάζ, που έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια λόγω υποχρεώσεων με την εθνική Βολιβίας.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Πανιώνιος – ΑΕΚ Β’ (15:00 / ΣΚΑΪ)

Κηφισιά – Ηλιούπολη (15:00)

Κυριακή

Καλαμάτα – Παναχαϊκή (12:00 / ΣΚΑΪ)

Aστέρας Τρίπολης Β’ – Παναργειακός (15:00)

Αιγάλεω – Χανιά (15:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 4 αγώνες)

1. Πανιώνιος 5-0 10

-. Κηφισιά 8-3 10

3. Καλαμάτα 7-5 8

4. Ηλιούπολη 6-6 7

5. Αιγάλεω 4-4 5

. ΑΕΚ Β’ 7-8 5

7. Παναχαϊκή 3-5 3

-. Παναργειακός 3-7 3

9. Αστέρας Τρίπολης Β’ 1-3 2

10. Χανιά 2-4 1