Κυριακή, 07 Δεκέμβριος 2014 22:52

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Στην κορυφή διά… πυρός και σιδήρου!

Γράφτηκε από τον
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Στην κορυφή διά… πυρός και σιδήρου!

Στην κορυφή της βαθμολογίας του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής βρίσκεται ξανά η «Μαύρη Θύελλα» μετά τη νίκη της 1-0 στη Μαγούλα επί του τοπικού Αστέρα.
Η Καλαμάτα δεν έπιασε σπουδαία απόδοση αλλά κατάφερε να κερδίσει το τρίποντο παρά το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να παίξει για περισσότερο από 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μαρτίνου με 2η κίτρινη.

Το παιχνίδι κινδύνεψε να... τιναχτεί στον αέρα στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες, πλαστικά καθίσματα και διάφορα άλλα αντικείμενα προς την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι και τα μέλη της διοίκησης του «Π.Σ. Η Καλαμάτα». Μάλιστα από τα... ιπτάμενα αντικείμενα τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας από τους υποστηρικτές της «Μαύρης Θύελλας» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκαν τρία ράμματα.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η ασπρόμαυρη ομάδα μπήκε στο γήπεδο πιο δυνατά αλλά αδυνατούσε να βγάλει φάσεις, καθώς οι γηπεδούχοι περίμεναν στο μισό γήπεδο και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Με εξαίρεση την καλή ευκαιρία του Νιφορόπουλου στο 4ο λεπτό (μπήκε από δεξιά αλλά σούταρε άστοχα στην έξω πλευρά των διχτύων), η «Μαύρη Θύελλα» δεν κατάφερε να γίνει απειλητική στο πρώτο ημίχρονο, το φινάλε του οποίου τη βρήκε με παίκτη λιγότερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 37’ ο Μαρτίνος που οκτώ λεπτά νωρίτερα είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα, κράτησε τον Επιτροπάκη πριν ο τελευταίος φύγει επικίνδυνα στην κόντρα και αντίκρισε τη 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του διαιτητή Γκάμαρη. Ο Νίκος Κουρμπανάς δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή, απλά τράβηξε αριστερό μπακ τον Σκαρλάτο που είχε ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας και έφερε δίπλα στον Χριστοφιλέα τον Λουμπαρδέα.
Με την έναρξη του β’ μέρους η Καλαμάτα ευτύχησε να πάρει γρήγορα τα προβάδισμα στο σκορ από μία στημένη φάση. Ο Τσάτσος έφερε με φάουλ την μπάλα στην... καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όπου ο Δημητριάδης με γυριστή κεφαλιά την έστειλε αρχικά στο κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα για το 0-1.   
Ενα... χοντρό διαιτητικό λάθος στο 66’ ήταν η κύρια αιτία για τη δημιουργία μεγάλης εστίας έντασης στις εξέδρες που οδήγησε σε επεισόδια όχι ευτυχώς μεγάλης κλίμακας. Στη συγκεκριμένη φάση ο αρχηγός του Αστέρα Μαγούλας Μουρούτσος που είχε ήδη δεχθεί μία κίτρινη κάρτα ενήργησε όπως ο... συνονόματός του χρυσός ολυμπιονίκης, κάνοντας σκληρό φάουλ στον Καλαντζή. Ο Αθηναίος ρέφερι έκλεισε τα μάτια και οι έντονες διαμαρτυρίες των Μεσσήνιων φιλάθλων δεν άρεσαν στους φίλους των γηπεδούχων, που κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους πετώντας πέτρες, μπουκάλια και πλαστικά καθίσματα. Η κατάσταση εκτονώθηκε 5 λεπτά αργότερα χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων, αλλά και των αστυνομικών. Από τις... ρίψεις αντικειμένων, ωστόσο, ένας εκ των οπαδών της Καλαμάτας τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα. Στη διάρκεια των επεισοδίων οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο χθεσινό παιχνίδι με τον Τσακώνη να μπαίνει απειλητικά από δεξιά στην περιοχή και να πλασάρει, όμως ο Πάππος βρισκόταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε με τα πόδια. 
Στο διάστημα που απέμενε οι παίκτες της «Μαύρης Θύελλας» αρκέστηκαν να κρατήσουν το 0-1 και τα κατάφεραν χωρίς να περάσουν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η αποκατάσταση της αριθμητικής ισορροπίας στο 79’, όταν ο Μουρούτσος αποβλήθηκε επίσης με 2η κίτρινη κάρτα, βρίσκοντας εσκεμμένα την μπάλα με το χέρι σε επιθετική προσπάθεια της ομάδας του. Η τελευταία επικίνδυνη στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στον Αστέρα Μαγούλας στις καθυστερήσεις, αλλά τη λύση έδωσε ο Σκαρλάτος απομακρύνοντας ψύχραιμα την μπάλα.      
Συμπερασματικά η Καλαμάτα μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή της στη Μαγούλα, πήρε όμως αυτό που ήθελε και μάλιστα σε ένα ματς που... στράβωσε πριν καλά, καλά ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και απέναντι σε μία ομάδα που δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν, ειδικά στην έδρα της.
Ο διαιτητής Γκάμαρης έκανε κάποια λάθη με σημαντικότερο το γεγονός ότι χαρίστηκε στον Μουρούτσο στο 66’. Ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε ακόμα κίτρινη κάρτα στον Χριστοφιλέα και στον Κλήμη.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4' Ο Νιφορόπουλος μπήκε από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή μετά από μπαλιά του Σκαρλάτου αλλά δεν κάνει καλή επιλογή σουτάροντας άουτ.

19' Εξυπνη μπαλιά του Δημητριάδη για το Νιφορόπουλο, ο Ζόντος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα.

25' Φάουλ - σέντρα του Καλαντζή από αριστερά, ο Ζάρκος πιάνει χωρίς ισορροπία την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και αστοχεί.

28' Απευθείας φάουλ του Καλαντζή, ο Ζώντος μπλοκάρει σωστά τοποθετημένος.

37' Αποβολή του Μαρτίνου, η Καλαμάτα μένει με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο νεαρός πλάγιος αμυντικός σταμάτησε αντικανονικά τον Επιτροπάκη στο χώρο του κέντρου, πριν ο τελευταίος ξεχυθεί στην αντεπίθεση...

49' ΓΚΟΛ 0-1! Ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα φάουλ προς την αντίπαλη περιοχή, όπου ο Δημητριάδης με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και μετά στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ασπρόμαυρη ομάδα.

68' Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν, όταν ο Τσακώνης που μπήκε στη θέση του Κλήμη μπήκε από δεξιά στην περιοχή και πλάσαρε, όμως ο Πάππος απέκρουσε με τα πόδια κρατώντας το 0-1.

79' Αποβολή του Μουρούτσου, μένουν και οι γηπεδούχοι με δέκα παίκτες, καθώς ο αρχηγός τους έπιασε την μπάλα με το χέρι.

91' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα Μαγούλας με τον Τσούπρο, ο Σκαρλάτος έδωσε τη λύση απομακρύνοντας την μπάλα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Ζώντος, Κλήμης (67’ Τσακώνης), Τσαγκάρης, Βασιλείου, Τσούπρος, Δημόπουλος, Μπέχλης (81’ Τσαπάρας), Μουρούτσος, Στίλα, Επιτροπάκης, Ανδριανόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Σκαρλάτος, Ζάρκος (55’ Κουντάνης), Σκάρος, Λουμπαρδέας, Τσάτσος (87’ Πολυχρόνης), Δημητριάδης (82’ Γεωργακόπουλος), Καλαντζής.