Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2015 09:53

Με 62 προπονητές η σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή 62 ατόμων πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων προπονητών, που διοργάνωσε η ΕΠΣ Μεσσηνίας  σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας.


Οι εργασίες της σχολής ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου "OSTRIA", όπου την έναρξη έκαναν με σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητής και υπεύθυνος παρατηρητής της σχολής Αγγελος Σκαφιδάς και ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης.
Για τη λειτουργία της σχολής μίλησαν στο "Notosport", οι κ.κ. Οικονομίδης, Σκαφιδάς, αλλά και ο εκπαιδευτής σχολών προπονητών της ΕΠΟ Μιχάλης Μητροτάσιος.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, δήλωσε: "Οπως είναι γνωστό οι προπονητές στην Α' και Α1 κατηγορία, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ, για να κάθονται στον πάγκο των ομάδων είναι υποχρεωτικό να διαθέτουν την ταυτότητα προπονητή η οποία χορηγείται σε αυτούς που έχουν πτυχίο από UEFA B' και πάνω.
Η ΕΠΣΜ σε συνεργασία με τον τοπικό σύνδεσμο προπονητών αποφάσισε τη λειτουργία σχολής για ανανέωση των ταυτοτήτων των προπονητών εδώ στην Καλαμάτα, προκειμένου να διευκολύνει τους προπονητές του νομού μας και να μην είναι υποχρεωμένοι να τρέχουν σε άλλες πόλεις για την ανανέωση των ταυτοτήτων, οι οποίες έχουν διάρκεια 3 ετών, δηλαδή θα έχουν ισχύ μέχρι τις 31/12/2018.
Η ΕΠΣΜ πάντα προσπαθεί να διοργανώνει τέτοιες σχολές και πάντα προσπαθεί να είναι κοντά τόσο στα μέλη-ομάδες της, όσο και τους προπονητές του νομού μας. Πιθανόν στο μέλλον να φροντίσουμε για τη λειτουργία στον τόπο μας και άλλης σχολής, στην οποία θα δοθεί η ευκαιρία σε νέους προπονητές ή γυμναστές να αποκτήσουν το πτυχίο UEFA B'".
Ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου προπονητών και υπεύθυνος παρατηρητής της σχολής Αγγελος Σκαφιδάς ανέφερε: "Να ευχαριστήσουμε την ΕΠΣΜ για την ενεργό βοήθεια της στη διεξαγωγή και οργάνωση αυτής της σχολής, καθώς επίσης και στο φίλο μου Τέλη Μπατάκη. Είχαμε την τύχη στην σχολή να διδάξουν οι καταξιωμένοι εκπαιδευτές Μιχάλης Μητροτάσιος και Αριστομένης Σωτηρόπουλος.
Οι προπονητές που έδωσαν εντυπωσιακό παρών από τη Μεσσηνία, αλλά και από Αρκαδία, Αργολίδα, Κόρινθο και Ρόδο, μόνο κέρδος θα έχουν για τον εαυτό τους, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Ως παρατηρητής της σχολής κατέβαλα κάθε προσπάθεια για την επιτυχία αυτής της σχολής και θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την άψογη συμπεριφορά τους και τη συνεργασία που είχαμε".
Ο εκπαιδευτής των σχολών προπονητών της ΕΠΟ Μιχάλης Μητροτάσιος μας είπε: " Αυτή η διαδικασία, δηλαδή η λειτουργία σχολής ανανέωσης ταυτοτήτων των προπονητών έχει ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο. Αυτή η διαδικασία της εκπαίδευσης είναι υπό την αιγίδα της ΕΠΟ και του υπεύθυνο των σχολών προπονητών της ΕΠΟ Τέλη Μπατάκη και πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA. Ανα 3 χρόνια οι προπονητές όλων των διπλωμάτων, από το χαμηλότερο επίπεδο μέχρι το UEFA PRO, είναι υποχρεωμένοι να ανανεώνουν την ταυτότητα τους για να μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντα τους στον πάγκο. Σε αυτές τις σχολές υπάρχει μια ανανέωση των γνώσεων μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις στην προπονητική διαδικασία που ακολουθούν όλες οι χώρες της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η οντότητα του επαγγέλματος του προπονητή, ο οποίος προπονητής εκτελεί έναν εκπαιδευτικό παιδαγωγικό και προπονητικό έργο που σαν στόχο έχει την καλύτερη εκπαίδευση και εξέλιξη των παικτών και γενικότερα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα".

Το πρόγραμμα

Τα μαθήματα της σχολής δίδαξαν οι εκπαιδευτές των σχολών προπονητών της ΕΠΟ Αριστομένης Σωτηρόπουλος και Μιχάλης Μητροτάσιος.
Την πρώτη ημέρα, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μετά την έναρξη λειτουργίας της σχολής, μετά την ομιλία του παρατηρητής της σχολής Αγγελου Σκαφιδά και εν συνεχεία του προέδρου της ΕΠΣΜ Λεωνίδα Οικονομίδη, το λόγο πήρε ο εκπαιδευτής Μιχάλης Μητροτάσιος διδάσκοντας τα θέματα Θεωρητικό - Διδασκαλία - Εκπαίδευση προπόνησης. Αμέσως μετά ο εκπαιδευτής Αριστομένης Σωτηρόπουλος δίδαξε τη Θεωρητική προσέγγιση των αιματολογικών και βιοχημικών παραμέτρων που επηρεάζονται από το ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αργά το μεσημέρι και πάλι ο κ. Σωτηρόπουλος μίλησε στους παρευρισκόμενους προπονητές για τη νευρομυϊκή συναρμογή, τον προγραμματισμό προπόνησης και διατροφή.
Το απόγευμα πρόγραμμα περιελάμβανε πρακτικό μάθημα, το οποίο έγινε στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.
Χθες το πρόγραμμα είχε το πρωί από τις 9 και μετά, πρακτική στο γήπεδο και ακολούθησε στις 12.30 περίπου θεωρητικό μάθημα από τον κ. Σωτηρόπουλο με θέμα αποκατάσταση μετά το παιχνίδι και αγωνιστικά παιχνίδια.
Τις εργασίες της σχολής παρακολούθησαν οι προπονητές Δημήτρης Αναστασόπουλος, Γιάννης Αντωνόπουλος, Γιώργος Αργυρόπουλος, Στάθης Βανικιώτης, Παναγιώτης Βούτσας, Νίκος Γκαϊδόγιαννης, Γιώργος Γρηγορόπουλος, Σπύρος Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Δρούγας, Μιχάλης Ζάγκος, Γιώργος Καλόμαλος, Διονύσης Κάππος, Παναγιώτης Κάππος, Κώστας Καρλαύτης, Γιώργος Κατσούλης, Κώστας Κλάδης, Θανάσης Λακριντής, Κώστας Λαμπρόπουλος, Αργύρης Λιάππας, Γιώργος Λύγκρης, Ελβιο Μάνα, Ηλίας Μαστορέας, Αλέξανδρος Μαντζούνης, Αντώνης Μαυρέας, Γιώργος Μηλίτσης, Νίκος Μουλατσιώτης, Παναγιώτης Μπιζίμης, Σωτήρης Μπουραντώνης, Δημήτρης Ξυγκώρος, Κώστας Παλαμάρας, Κώστας Πλακουδάκης, Γιώργος Πολυμενέας, Διονύσης Πουλής, Νίκος Σαββίδης, Γιάννης Σακελλαρόπουλος, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Αγγελος Σκαφιδάς, Βαγγέλης Σκουρλέτης, Γιάννης Σουρέλης, Βασίλης Στρατικόπουλος, Ευτύχης Τασσόπουλος, Αλέκος Τσατάς, Σπύρος Τσίκινης, Θανάσης Τσούκλερης, Γιώργος Φάββας, Μιχάλης Φασουλής, Τάσος Χαρίτος, Τάσος Χατζηαγγελής, Πέτρος Χιώτης, Στασινός Χρονόπουλος από τη Μεσσηνία, Πέτρος Καλαντζής, Νίκος Καπόγιαννης, Ηλίας Κοντογιαννόπουλος, Βασίλης Κούβαλης, Κώστας Μπεντεβής, Χρήστος Νικολάου, Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος, Γιάννης Ρούμπης, Γιώργος Τζήλος, Πολύβιος Χατζόπουλος, από Αρκαδία, Δημήτρης Παπαδόπουλος από Ρόδο και Γιάννης Νενεκούμης από Αργος.
Η σχολή ολοκλήρωσε τις εργασίες της χθες αργά το μεσημέρι με τον υπεύθυνο παρατηρητή και πρόεδρο του Σ.Π.Π.Μ. Αγγελο Σκαφιδά να γνωστοποιεί τη λήξη με σύντομο χαιρετισμό.