Πέμπτη, 21 Μάιος 2015 16:21

Κερδίζει η Γκέτεμποργκ, δε χάνει η Σοντερίσκε

Γράφτηκε από τον

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς θα κινηθούμε σήμερα στις ποδοσφαιρικές μας προτάσεις, καθώς καταλήγουμε σε τετράδα επιλογών από Σουηδία, Δανία, Φινλανδία και Ολλανδία. Παράλληλα, υπάρχει ζευγάρι μπασκετικών επιλογών από τα πρωταθλήματα Ιταλίας και Τουρκίας.

 

Στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πάντα που αφορούν το online στοίχημα, λαμβάνοντας κάθε χρήσιμη πληροφορία και για τη Νομοθεσία στοιχήματος.

Κυρίαρχη η Γκέτεμποργκ

Το δυνατό μας σημείο έρχεται από τη Σουηδία, όπου πηγαίνουμε με τον “Άσσο” της Γκέτεμποργκ επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης σε απόδοση 2.01. Κυπελλούχος Σουηδίας αναδείχθηκε η Γκέτεμποργκ το περασμένο Σάββατο νικώντας με 2-1 εντός έδρας στον τελικό την Έρεμπρο και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 23΄, κατάφερε να γυρίσει το ματς με τους Βίμπε και Ρίεκς στο 68΄ και στο 78΄ αντίστοιχα. Έτσι, πέρα απ’ τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, εξασφάλισε από τώρα την παρουσία της στο Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο ο μεγάλος της στόχος για φέτος είναι η επιστροφή στα πρωταθλήματα. Τις ισοπαλίες που δεν την αφήνουν να πλησιάσει με αξιώσεις την κορυφή συνέχισε η ΑΪΚ φτάνοντας τις τρεις σε οκτώ αγώνες, αυτή τη φορά εντός έδρας μένοντας στο 2-2 με τη Νόρκεπινγκ. Έχασε απ’ την Έλφσμποργκ (3-2 εκτός), έφερε ισοπαλία με τη Μάλμε (0-0 εκτός) και θέλει την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι αυτή τη φορά με την Γκέτεμποργκ ώστε να αποδείξει πάνω απ’ όλα στον ευατό της ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Όρθια η Σοντερίσκε

Συνεχίζουμε με Δανία, επιλέγοντας το Χ2 της Σοντερίσκε επί της Έσμπιεργκ σε απόδοση 1.90. Με φόρα από την πεντάρα επί της Σίλκεμποργκ, η Έσμπιεργκ έκανε... πάρτι μέσα στην έδρα της Νόρντζελαντ, πανηγυρίζοντας το πρώτο διπλό μετά από δύο μήνες. Το τελικό 1-3 βέβαια δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα, καθώς η ομάδα του Φρεντερίκσεν ήταν απλώς πιο αποτελεσματική από την αντίπαλό της, η ουσία όμως είναι πως διατηρήθηκε στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη κι έκανε πολύ μεγάλο βήμα παραμονής. Πάει να μπλέξει άσχημα στο φινάλε της σεζόν η ομάδα του Σόντεργκααρντ, που είδε την απόστασή της από τη ζώνη του υποβιβασμού να μειώνεται στους πέντε βαθμούς, έπειτα το εντός έδρας 1-1 με τη Ράντερς. Κι όλα αυτά βέβαια ενώ υποδέχεται σε τρεις ημέρες την προτελευταία Βεστσάελαντ στον απόλυτο "τελικό" παραμονής, έχοντας πάντως πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων. Ως εκ τούτου θέλει πάση θυσία τουλάχιστον το θετικό αποτέλεσμα απόψε, ώστε ό,τι κι αν γίνει να διατηρήσει το πάνω χέρι.

“'’Ασσος” για τη Βάασα

Από την Α' Φινλανδίας προτείνουμε τον “Άσσο” της Βάασα επί της Γιάρο σε απόδοση 2.00. Τον βαθμό της ισοπαλίας κατάφερε να αποσπάσει την προηγούμενη αγωνιστική από την πρωτοπόρο Ελσίνκι η Βάασα, με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2. Παραμένει στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό, διαθέτοντας παράλληλα, την χειρότερη αμυντική λειτουργία. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, με τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι να είναι μονόδρομος. Σκούρα τα βρήκε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη νεοφώτιστη Χέλσινγκφορς η Γιάρο από την οποία ηττήθηκε με 3-2. Βρέθηκε να χάνει με 2-0, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο, στο 86’ ο Σίχβολα έκοψε τα φτερά της Γιάρο. Απέδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι πως βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, μετρώντας μέχρι στιγμής μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα. Θεωρούμε ότι η Βάασα έχει τον πρώτο λόγο για το τρίποντο.

Προβάδισμα η Χέρενφεν

Τέλος, πηγαίνουμε με τον “1 DNB” της Χέρενφεν επί της Φέγενορντ σε απόδοση 2.30 (DNB ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Θα ήθελε ένα πιο εύκολο και ίσως πιο άπειρο αντίπαλο σε αυτή τη φάση, ωστόσο η Φέγενορντ τερμάτισε τέταρτη τελικά και σε συνδυασμό με τη δική της εντός έδρας ήττα από την Τβέντε, η Χέρενφεν τη βρίσκει αντιμέτωπη. Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει μια προσπάθεια για να ανέβει η ψυχολογία των παικτών, αφού η ήττα από την Τβέντε, ήταν το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι που έμεινε χωρίς νίκη. Η Φέγενορντ έβαλε τα… χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της, αφού εκεί που πριν λίγο καιρό φαινόταν σχεδόν σίγουρη η κατάκτηση της τρίτης θέσης και η απευθείας είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τώρα καλείται να παίξει στα πλέι οφ για να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κατάφερε να ηττηθεί από την αδιάφορη Τσβόλε εκτός έδρας στην τελευταία αγωνιστική, έχασε την τρίτη θέση που πήρε τελικά η ΑΖ Αλκμααρ και τώρα καλείται να δείξει χαρακτήρα στα μπαράζ.

Over στην Ιταλία, με χάντικαπ η Μπάνβιτ

Πηγαίνουμε στο μπάσκετ, κάνοντας την πρώτη στάση στην Ιταλία και επιλέγοντας το Over 156 πόντοι στην αναμέτρηση της Βενέτσια με την Καντού, σε απόδοση 1.90. Δεύτερος αγώνας της σειράς απόψε, ξανά στην Βενετία, και η Βενέτσια θέλει να κάνει το 2-0 και να πάει για ένα «break» στο Καντού από το Σάββατο. Η Καντού δεν ήταν καλή στον πρώτο αγώνα και ο κόουτς Σακριπάντι πρέπει να αλλάξει πολλά απόψε για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα του. Λόγω του δεδομένου ότι ανάμεσα στα παιχνίδια των ιταλικών πλέι-οφ οι ομάδες έχουν δύο μέρες για ξεκούραση ο κόουτς Ρεκαλκάτι της Βενέτσια χαλάρωσε πολύ τους παίχτες του γι’αυτό και εκείνοι σκόραραν μόλις 4 πόντους στα τελευταία 5.5 λεπτά του αγώνα επειδή είχαν όλα κριθεί. Σήμερα πιθανώς να δούμε ένα μεγαλύτερο σκορ εφόσον δεν καταρρεύσει η Καντού ξανά, άλλωστε μιλάμε για δύο εξαιρετικές επιθετικές ομάδες με σχεδόν 80 πόντους ανά παιχνίδι η κάθε μία. Το όριο στο Under/Over είναι στα ίδια επίπεδα με τον πρώτο αγώνα και θα πάμε με το Over 156.

Παράλληλα, επιλέγουμε το χάντικαπ +6.5 πόντων της Μπάνβιτ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πινάρ Καρσίγιακα, σε απόδοση 1.88. Φέτος οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές και η Πινάρ είναι αήττητη. Μπορεί η Μπάνβιτ να έχει καταντήσει «πελάτισσα» της Πινάρ φέτος, αλλά στα πλέι-οφ δεν ισχύει τίποτα από αυτά που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Αποδείχθηκε περίτρανα χθες βράδυ με την Νταρουσάφακα που είχε κάνει δύο πανεύκολες νίκες επί της Τραμπζονσπόρ κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου και με το «καλημέρα» είχαμε «break». H Πινάρ έχει δείξει καλύτερη συμπεριφορά όλο τον χρόνο και στην Τουρκία και στο Eurocup επομένως είναι το λογικό φαβορί της σειράς. Όμως δεν πρέπει να υποτιμάμε την Μπάνβιτ η οποία κρατάει τον ίδιο κορμό παιχτών εδώ και χρόνια επομένως οι παίχτες της μπαίνουν με πολλές εμπειρίες από πλέι-οφ. Στον πρώτο αγώνα μιας σειράς που τελειώνει στις δύο νίκες τα πάντα μπορούν να γίνουν και για δύο ομάδες που είναι παρόμοιες από πλευράς ρόστερ μπορεί να δούμε από απόψε “σπάσιμο” έδρας. Επιλογή η Μπάνβιτ +6.5 σε ένα ματς που πιθανώς να κριθεί στο τελευταίο λεπτό.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.