Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014 19:11

Ο Πέτρος Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον

Μετά από πέντε χρόνιας αναμφισβήτητης μεγάλης προσφοράς, ο έφορος του Μεσσηνιακού Πέτρος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε χθες την παραίτηση του από την διοίκηση, επικαλούμενος διαφορά φιλοσοφίας και νοοτροπίας!


Η ανακοίνωση του Παπαδόπουλου αναφέρει:
«Η διαφορά φιλοσοφίας και νοοτροπίας μου στερούν τη δυνατότητα να συνεχίσω να προσφέρω στο τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση γιατί θεωρώ ότι τα πέντε τελευταία χρόνιας έγιναν πράγματα πρωτόγνωρα, με έμφαση στην καινοτομία και την ποιότητα. Θεωρώ πως με την βοήθεια των γυμναστών μας καθιερωθήκαμε στη συνείδηση της αθλητικής και όχι μόνο κοινωνίας μας.
Η δημιουργία ακαδημιών είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της 5ετίας. Ας θυμηθούμε δράσεις που έγιναν αυτό το διάστημα ή ένα μέρος αυτών καθώς είναι όντως πολλές.
- Δημιουργία αθλητικών ημερίδων ανά μήνα περίπου με επιβράβευση των μικρών αθλητών με μετάλλια κτλ.
- Καθιέρωση παράπλευρων εκδηλώσεων με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα όπως επισκέψεις σε ΣΕΦ, Μουσείο Μαραθώνιο Δρόμου, ADVENTURE, ALOU FUN PARK, Πλανητάριο, Αττικό Πάρκο, Καραϊσκάκη κτλ.
- Δραστηριότητες αθλητικού περιεχομένου στην Costa Navarino με αποκορύφωμα την παγκόσμια ημέρα Ολυμπιακών αγώνων με συμμετοχή ΕΘΝΟΑ, Υπουργού Αθλητισμού κτλ.
- Πρωϊνά Κυριακής στο Cine Center, αποκριάτικα πάρτι κτλ.
- Καθιέρωση ετήσιας εκδήλωσης στο συνεδριακό χώρο του Elite με βραβεύσεις αθλητών, παράδοση αθλητικού υλικού, παρουσίαση χορηγών κτλ.
- Η συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά Ολυμπιονίκες και να διδαχθούν μέσα από το βιβλίο της αξίες του Ολυμπισμού,
- Για 1η χρονιά το 2013 δημιουργήσαμε το πρώτο φεστιβάλ αθλητισμού. Η χρήση αερόστατου στο κέντρο του Σταδίου σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.
- Συμμετοχή σε αγώνες άλλων περιοχών με δυνατότητα γνωριμίας της χώρας μας όπως για παράδειγμα η συμμετοχή πέρυσι στα Δήλεια της Μυκόνου.
- Για να υποστηριχθεί αυτό το οικοδόμημα - τμήμα στίβου δημιουργήθηκε σάιτ (www <http://www.messiniakos.com/> .messiniakos.com), στήναμε εκθεσιακά περίπτερα του συλλόγου, εκτύπωση ημερολογίων ανά έτος, 9θέσιο λεωφοριάκι
βαμμένο με τα σήματα και χρώματα του συλλόγου για τις αποστολές της αγωνιστικής ομάδας.
Για τα παραπάνω λοιπόν προσκληθήκαμε από το ΣΕΓΑΣ και παρουσιάσαμε στον πρόεδρο του και στο επιτελείο του το πως έχουμε οργανώσει τις ακαδημίες μας που εκτός από μέγεθος έχουν και τέτοια ποιότητα.
Θεωρώ πως τα πέντε χρόνιας καθημερινής ασχολίας με το τμήμα στίβου μου δίνουν το δικαίωμα να νιώθω υπέροχα για όσα έγιναν. Οι σύλλογοι δεν είναι κάτι το αόριστο, υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτούς. Εκτός από το κομμάτι ακαδημία νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ σε δύο δράσεις που με το προπονητικό τμήμα κάναμε και άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων και εκτός των γεωγραφικών ορίων της πόλης και του νομού μας.
- 1ο SUMMER CAMP στις εγκαταστάσεις του Elite.
- 1o NIGHT RUN Kαλαμάτα με συμμετοχή 2.000 ατόμων.
Νομίζω πως αυτή τη στιγμή ο στίβος του Μεσσηνιακού είναι στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο αριθμό αθλητών, οργάνωσης, φήμης, πρεστίζ κτλ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, ως έφορος στίβου σε όσους με βοήθησαν αυτά τα χρόνια και στους χορηγούς που έβαλαν πλάτη για υλοποίηση στόχων. Κυρίως ευχαριστώ τους γονείς που εμπιστεύτηκαν ότι πιο πολύτιμο έχουν, τα παιδιά τους.
Λυπάμαι δυστυχώς που δεν μπόρεσα να κάνω περισσότερα.
Για μένα τα χρόνια αυτά ήταν ένα όνειρο, αλλά ποιος είπε πως τα όνειρα κρατούν για πάντα»!